ISOFIX nástavce - prostřední sedadlo vzadu

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
matyfek

ISOFIX nástavce - prostřední sedadlo vzadu

Příspěvek od matyfek » 30 kvě 2019, 20:57

Ahoj,
existují nějaké nástavce na isofixy z krajních sedadel tak, aby šla dát sedačka s isofixem na prostřední sedalo? Představoval jsem si nějakou silnou tyč s navařenýma koncovkama pro uchycení sedačky nebo tak nějak... Neřešil to někdo?

Nedaří se mi udržet prcka na bočním sezení a pořád se vyklání, aby viděl na cestu atp...

Díky za info.

Reklama

mironto

Re: ISOFIX nástavce - prostřední sedadlo vzadu

Příspěvek od mironto » 31 kvě 2019, 14:04

Take nieco takmer urcite neexistuje, lebo by to nikto neschvalil. Ked mas problem s naklananim, daj tam sedacku bez ISOFIXu na trojbodovy pas.

matyfek

Příspěvek od matyfek » 31 kvě 2019, 22:49

Tak jenom pro doplnění info a pro zajímavost. Našel jsem, že jsou ISOFIX brackety, které se dávají do některých vozidel.
Pro opel je to - Vauxhall Astra H 5 Door (2005-2009) ISOFIX Bracket for Baby Safe Cradle, Part No. 93199691 (odkaz zde: http://www.vauxhallsuperstore.co.uk/pro ... 5-93199691)

Dusan_zafira

Příspěvek od Dusan_zafira » 03 čer 2019, 08:36

matyfek píše:Tak jenom pro doplnění info a pro zajímavost. Našel jsem, že jsou ISOFIX brackety, které se dávají do některých vozidel.
....
Pokud se nepletu, jedná se isofix pro Opel Astru G, tam nebyl z fabriky, ale doplňoval se.

do- montáž isofixů bude zřejmě PRÁVNĚ nemožná, rozhodně to nemá crash-testy teda ani homologaci atd.
Zda je lepší řešení "samo- domo" isofix nebo klasická sedačka uchycená pásem si netroufnu odhadnout.
Pokud isofix drží, nemá drobek na zádech pri crashi autosedačku...
(v rámci práce jsem kreslil i dětské sedačky pro Cybex a viděl i videa z crash - testů)
Opel Zafira 1.8 - 88kW Royal Blue"Borůvka"

matyfek

Příspěvek od matyfek » 17 črc 2019, 00:31

Aha, díky moc, ta homologace mne nějak nenapadla. Nějak jsem si umyslel, že pokud by to šlo, je to vše OK, když na to výrobce nechal prostor... a ono to není tak jednoduché...

BikerMarius

Příspěvek od BikerMarius » 17 črc 2019, 08:24

Jen tak pro info, taky různě přendavám sedačku isofixem. všiml jsem si že tátova insignie má vzadu 5úchytů tak že jde dát sedačka doprostřed. docela šikovné. Malej nám taky rád kouká dopředu.
Opel Astra H Caravan Z19DT
Moje Astra
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =41&t=4563

Odpovědět