Ahoj,
tady jsem k tomu moc nenašel, tak se ptám na Vaše zkušenosti s aditivy do převodových olejů, když máme ty "nešťastné" převodovky M32.
Aditiva do paliva-> tam je to jasné. Já u CDTi bez toho de facto nejezdím a mohu jen a jen doporučit a nebojte se to míchat ve větším poměru.
Aditiva do motorového oleje -> Velice a velice diskutabilní obzvláště u dieselů s DPF. Ale měním olej co 10tkm a tak to také neřeším.
Aditiva do převodového oleje -> Tak prosím o Vaše reakce. Olej se zase tak často nemění a přitom tam dochází také k velkým třením (ložiska, zuby,..) Má to smysl? Používáte to? Vaše pocity a hlavně praktické zkušenosti? (reklamních videí je na trubce dost a dost, mě zajímá praxe a nikoliv hypotézy)
Aditivum do převodovky
Aditivum do převodovky
Opel Zafira B 1.7 CDTI (8V) COSMO 81 kW (chip PowerTEC 107,2 kW), 2009, Z17DTJ, DPF, Božský MKJ, ABS Full, Quick Heat, CID, DVD90
- Reklama
- BikerMarius
Re: Aditivum do převodovky
Ahoj,
jestli máš málo najeto tak bych jen vymněnil olej a dal ho tam víc než 2,4litru co doporučuje opel.
jestli máš málo najeto tak bych jen vymněnil olej a dal ho tam víc než 2,4litru co doporučuje opel.
Re: Aditivum do převodovky
Omlouvám se a upřesňuji. Mám na mysli přidání aditiv do vyměněného olej, resp. oleje GM93165694 (1940004) -> TUTELA. Olej GM93165290 (1940182) okamžitě vyměnit, Opel ho již nikam nedává (přečtěte si vlákna o tom), protože jeho viskozita není dobrá a je na hranici 320 Nm, což mají 1.9ky 110kw.
Takže prosím praktické poznatky s využíváním aditiv do převodovky.
Díky
Takže prosím praktické poznatky s využíváním aditiv do převodovky.
Díky
Opel Zafira B 1.7 CDTI (8V) COSMO 81 kW (chip PowerTEC 107,2 kW), 2009, Z17DTJ, DPF, Božský MKJ, ABS Full, Quick Heat, CID, DVD90