Tažné zařízení Zafira B CNG
Tažné zařízení Zafira B CNG
Ahoj,
Mám takový dotaz mám zafiru s CNG a chtěl bych si nechat namontovat tažné zařízení ale většina firem co nabízí tažná zařízení píšou u zafiry B ne CNG a OPC . A jiné firmy nepíšou nic. Tak jsem se chtěl zeptat v čem je tažné jiné než standartní ? Nejdřív jsem si myslel, že tam asi budou překážet bomby na plyn ale když to nepasuje i na OPC? Netušíte někdo ? A co mám koupit ?
Originál za 20 tisíc fakt nechci
Díky Moc
Mám takový dotaz mám zafiru s CNG a chtěl bych si nechat namontovat tažné zařízení ale většina firem co nabízí tažná zařízení píšou u zafiry B ne CNG a OPC . A jiné firmy nepíšou nic. Tak jsem se chtěl zeptat v čem je tažné jiné než standartní ? Nejdřív jsem si myslel, že tam asi budou překážet bomby na plyn ale když to nepasuje i na OPC? Netušíte někdo ? A co mám koupit ?
Originál za 20 tisíc fakt nechci
Díky Moc
- Reklama
Re: Tažné zařízení Zafira B CNG
Zdar,
opel v příručce uvádí (str. 232), že OPC verze tažné mít nemá. Netuším proč, nenapadá mne logický důvod, ale je to tam.
Obdobně to bude i s CNG, i když tam bych si dokázal nějaký důvod při troše dobré vůle najít (řešení deformačních zón třeba).
V praxi Ti stačí koupit tažné s typovým listem, namontovat si ho, na STK nechat zkontrolovat a zapsat na magistrátě, na 99% to projde.
Zkontroluj taky jestli máš rec s osazenými kontakty, musí se to povolit přes diagnostiku a funguje to super.
opel v příručce uvádí (str. 232), že OPC verze tažné mít nemá. Netuším proč, nenapadá mne logický důvod, ale je to tam.
Obdobně to bude i s CNG, i když tam bych si dokázal nějaký důvod při troše dobré vůle najít (řešení deformačních zón třeba).
V praxi Ti stačí koupit tažné s typovým listem, namontovat si ho, na STK nechat zkontrolovat a zapsat na magistrátě, na 99% to projde.
Zkontroluj taky jestli máš rec s osazenými kontakty, musí se to povolit přes diagnostiku a funguje to super.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Díky moc , Kamarád automechanik mi nějaké objednal a kdyžtak ho může vrátit tak na to mrknem jestli to tam půjde. Ale originál tažné na CNG verzi se dá koupit přímo u opla jen stojí asi 20 tisíc. A vím, že některé ojetiny z německa s CNG ho mají namontováno . Tak asi z výroby . No jsem na to zvědav .
To OPC nechápu sílu něco tahat by na to mělo ….
To OPC nechápu sílu něco tahat by na to mělo ….
Tažné na Zafiře CNG jsem měl, ale tuším, že bylo právě z výroby. Bohužel už ji nemám, abych se ti podíval, zda je tam něco jinak
Astra H caravan 1.7cdti, r.v. 2007
Insignia ST 2.0cdti, r.v. 2009
Insignia ST 2.0cdti, r.v. 2009
ještě doplním, pro béčkovou záfu jsem v manuálu našel jen nákres rozměrů tažného (str. 215) bez vymezení restrikcí motorizace / pohonu. Ale bez záruky, zafiří příručku jsem nečetl, i můj předchozí příspěvek je z manuálu pro astru, abych někoho nezmátl.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Díky moc, Uvidíme příští týden až sundáme nárazník co tam na nás vybafne
U Astry OPC bude montáži tažného překážet výfuk, který ústí uprostřed nárazníku. U Zafiry OPC bych to tipoval taky na výfuk. Jsou tam dvě koncovky, takže bude zřejmě překážet trubka vedoucí k té pravé.