GPS modul proti krádeži
Re: GPS modul proti krádeži
Stačí starý mobil bez funkcí, kde vydrží baterie týden bez nabití a po nabití je možné jej schovat kdekoliv bez přívodu napětí .
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
- Reklama
Co neni bezudrzbove je na nic. V tomhle pripade by bylo treba mobil odnaset, nabijet a vracet a tutove se na neco z toho nekdy zapomene.
Telefon s aplikacemi v aute jsem měl několik měsíců a s GPS modulem se to nedá absolutně srovnat!!!!! Vybíral jsem dlouho a nakonec mám CCTR-828. Pokud to napíšete na ebay tak Vám tam vyskočí. Výhodou této GPS je, že výrobce má i aplikaci do MT, lze se připojit přes webové rozhraní a data se tam zachovávají 6 až 12 měsíců zpětně. Takový komfort všechna GPSka nemají. To CCTRko 828 je malý a vodotěsný. Já jsem velice spokojen.
Ještě zvažuji kam ho dát, ale neměnil bych.
Ještě zvažuji kam ho dát, ale neměnil bych.
Taky GPS modul je celkom fajn, ked som si ale precital manual k tomu CCTR-828, nepaci sa mi tam niekolko veci:
1) poloha sa nahrava cez GPRS a uchovava na nejakom servri kto vie kde (a nie je to mozne zmenit) - cize som odkazany na dostupnost a korektnost nejakych cinskych sudruhov (nastastie je tam stale moznost vyziadat si polohu cez SMS)
2) GPS je potrebne nastavit po opusteni vozidla do alarm modu zaslanim SMS a nasledne po nastupeni opat cez SMS alarm mod zrusit - tu by som uvital nejake prepojenie s alarmom v aute, ktory by toto robil bez nutnosti posielania SMSiek
Inac to je zaujime riesenie. Este by som chcel vediet, kolko to spotrebuje dat za hodinu trackovania.
1) poloha sa nahrava cez GPRS a uchovava na nejakom servri kto vie kde (a nie je to mozne zmenit) - cize som odkazany na dostupnost a korektnost nejakych cinskych sudruhov (nastastie je tam stale moznost vyziadat si polohu cez SMS)
2) GPS je potrebne nastavit po opusteni vozidla do alarm modu zaslanim SMS a nasledne po nastupeni opat cez SMS alarm mod zrusit - tu by som uvital nejake prepojenie s alarmom v aute, ktory by toto robil bez nutnosti posielania SMSiek
Inac to je zaujime riesenie. Este by som chcel vediet, kolko to spotrebuje dat za hodinu trackovania.
ten alarm tak nefunguje. Ten alarm funguje jen v případě násilného odejmutí z auta nebo při vybytí baterky v autě. Má v sobě záložní baterku která udrží GPS asi cca 5hodin funkční. Takže první píše sms, že došlo k odpojení od baterky a pak v časových intervalech volá. Tato funkce je programovatelná přes sms. Pokud GPS modul odpojím sám tak poplach mohu zrušit zasláním sms příkazu. Co se týče těch dat, tak to je v podstatě jak s mob. telefonama, které nás šmírují a odesílají pakety bůhví kam. Neříkám, že tato GPSka je nejlepší jen, že splňuje moje očekávání! (historie polohy, aplikace na android) a v Čechách stojí víc jak jednou tolik.
To odesílání dat na něčí server je imho nutnost. Přece si na to nebudeš zprovozňovat vlastní server někde dostupný na internetu. Bez toho bys byl odkázaný jen na SMS komunikaci s GPS modulem.
Aplikace v telefonu, neb počítač s webovým prohlížečem nemůže komunikovat napřímo s GPS modulem. Nebudu to rozepisovat proč je to blbost, ale jde především o pevnou veřejnou IP adresu, rychlost linky, výkon toho zařízení a schopnost ukazovat to nějaké webové rozhraní atd, ale taky fakt, že když to někdo vyndá a praští do toho kladivem, tak už by ses nic nedozvěděl. Poslat ty data někam ven je nutnost.
Já mám v autě něco jiného, ale když to řešil kolega, tak říkal, že jsou nějaké free servery (nebo za malý poplatek), kde si uděláš účet a ta tvoje krabička tam ty data posílá. Takových služeb je více a máš možnost volby. Jen je třeba vybrat modul, který s daným serverem musí umět komunikovat. Nejsi odkázaný jen na jeden server výrobce.
Aplikace v telefonu, neb počítač s webovým prohlížečem nemůže komunikovat napřímo s GPS modulem. Nebudu to rozepisovat proč je to blbost, ale jde především o pevnou veřejnou IP adresu, rychlost linky, výkon toho zařízení a schopnost ukazovat to nějaké webové rozhraní atd, ale taky fakt, že když to někdo vyndá a praští do toho kladivem, tak už by ses nic nedozvěděl. Poslat ty data někam ven je nutnost.
Já mám v autě něco jiného, ale když to řešil kolega, tak říkal, že jsou nějaké free servery (nebo za malý poplatek), kde si uděláš účet a ta tvoje krabička tam ty data posílá. Takových služeb je více a máš možnost volby. Jen je třeba vybrat modul, který s daným serverem musí umět komunikovat. Nejsi odkázaný jen na jeden server výrobce.
Ja som pisal o tom konkretnom GPS module, ktory spomenul Semi. Pri nom nie je moznost ten server konfigurovat (cize ked ten server nebude dostupny, alebo komplet zruseny, tak mozes modul viacmenej vyhodit). Nehovorim, ze to kazdy potrebuje, ak by to ale malo konfigurovatelny server a popisane API, tak nie je zlozite spravit si vlastny server (aspon pre mna).
@Semi: precitaj si manual k modulu. Ked aktivujes GPS modul do pohotovostneho stavu, tak zacne posielat pravidelne polohu na ten server, akonahle sa auto pohne. Po zastaveni a stati auta >2min. modul prestane posielat polohu (setrenie baterie, da sa to ale konfiguracne zmenit, aby posielal stale).
@Semi: precitaj si manual k modulu. Ked aktivujes GPS modul do pohotovostneho stavu, tak zacne posielat pravidelne polohu na ten server, akonahle sa auto pohne. Po zastaveni a stati auta >2min. modul prestane posielat polohu (setrenie baterie, da sa to ale konfiguracne zmenit, aby posielal stale).
Manuál jsem si přečetl a to, že odesílá data někam na server je snad aspoň pro mě logické. Jak jinak bych nemohl na webovém rozhraní sledovat historii polohy. Nevím co je podle tebe API, ale pokud změním parametr APN + (login a heslo) tak v GPS modulu nebude internet a nikam nic neposílá a pak dle mého názoru bude fungovat jen na příkazy z sms což mě osobně je naprd. Kolega z práce má už dva roky dvě GPS od tohoto výrobce a žádný problém.
Máte někdo jiný nápad kam "jakýkoliv" gps modul umístit?
Máte někdo jiný nápad kam "jakýkoliv" gps modul umístit?
Neviem ake mas auto.... Ale napr niekde v oblasti REC alebo ako uz bolo spomenute, tak za skrinku pred spolujazdcom. Pripadne pod volantom mas kopu miesta a moznost napojenia bez tahania kablov cez pol autaSemi píše:Máte někdo jiný nápad kam "jakýkoliv" gps modul umístit?
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
Ale ved ja nehovorim, ze nema odosielat data na server. Mne vadi, ze odosiela data na preddefinovany server, ktory nie je mozne zmenit.Semi píše:Manuál jsem si přečetl a to, že odesílá data někam na server je snad aspoň pro mě logické.
Ja by som umiestnil GPS niekde dozadu (napr. piate dvere alebo nieco podobne), lebo ak by som bol zlodej a mam rusicku, tak ju dam asi najskor na palubovku