Ahoj borci,
tak už jsem necelý měsíc majitele ASTRY H 1.8 Caravan, Z18XER, r.v. 2006 a začínám odchytávat mouchy, aby to zase byla střela jako předchozí G-čko.
Největší moucha byla výměna převodovky a teď už řeším detaily jako třeba, že mi to špatně topí. První nápad přišel - termostat a k ověření jeho funkce, by se mi velmi hodilo najít v servis MENU na mém BIDu údaj o COOLANT temperatuře, jinak řečeno teplotě chladící kapaliny. Ať dělám co dělám a projíždím přes tlačítko BC servisní MENU, nikde to nevidím ??? Je tam spousta údajů, a jediná teplota je teplota LCD, což mi asi nepomůže.
Poradí mi někdo jestli je to tam někde schované (třeba jen nějaký kód bez °C), nebo je možné, že mi to BC vůbec neukazuje ?!?
Fórum jsem se snažil prohledávat, ale našel jsem jen jednu stejnou otázku, bohužel bez odpovědi.
Díky všem co mi věnují pár řádků.
OPELŮM ZDAR - NAZDAR!
Casper2
Tábor
teplota vody na BID ??? je to tam vůbec ?!?
- Reklama
Re: teplota vody na BID ??? je to tam vůbec ?!?
Podívej se tady, člen Petrusek v příspěvku ze dne 27.srpna 2012 (23,23hod) popisuje teplotu na BID jako T: za V: O (rychlost)
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... AD+menu%20...
Pouze upozornění na teplotu, tyto motory mají již dvoustupňový termostat.
Nízké - střední zatížení, termostat se otevírá termicky při teplotě cca. 105°C
Střední - vysoké zatížení, termostat se otevírá elektricky signálem z ŘJ při cca. 90°C
Ventilátor zapíná při teplotě cca. 115°C
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... AD+menu%20...
Pouze upozornění na teplotu, tyto motory mají již dvoustupňový termostat.
Nízké - střední zatížení, termostat se otevírá termicky při teplotě cca. 105°C
Střední - vysoké zatížení, termostat se otevírá elektricky signálem z ŘJ při cca. 90°C
Ventilátor zapíná při teplotě cca. 115°C
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Re: teplota vody na BID ??? je to tam vůbec ?!?
Díky Stane
Jelikož mi upozornění na tuto odpověď padlo v mejlu do SPAMu, tak jsem mezitím stejně koupil nový termostat a udělal výměnu.
Potom jsem opravdu našel v palubním kompu BID, jako 9-té menu (9x stisknutí BC po pípnutí) a vypadá to následovně:
uprostřed je SENS X.Y
pod tím dole na displaji je V: (rychlost) T: (teplota vody)
Tedy to co jsem marně hledal a při nefunkčním termostatu mi nedávalo smysl (protože ta hodnota není se značkou °C) a hodnota i při zahřátém motoru byla
kolem 40 - 45 a to jsem tedy na teplotu vody netypoval. Teď už běžně leze k 96°C a konečně to topí.
Tak snad to někomu pomůže
Jelikož mi upozornění na tuto odpověď padlo v mejlu do SPAMu, tak jsem mezitím stejně koupil nový termostat a udělal výměnu.
Potom jsem opravdu našel v palubním kompu BID, jako 9-té menu (9x stisknutí BC po pípnutí) a vypadá to následovně:
uprostřed je SENS X.Y
pod tím dole na displaji je V: (rychlost) T: (teplota vody)
Tedy to co jsem marně hledal a při nefunkčním termostatu mi nedávalo smysl (protože ta hodnota není se značkou °C) a hodnota i při zahřátém motoru byla
kolem 40 - 45 a to jsem tedy na teplotu vody netypoval. Teď už běžně leze k 96°C a konečně to topí.
Tak snad to někomu pomůže