Zdravím...dnes sa mi stala nasledovná vec (bez akýchkoľvek príznakov):Naštartoval som auto...vycúval z parkoviska...dal jedna,dva a ked som dával trojku tak išla akoby cez zuby...ked som dával štvorku už mi nešla zaradiť ale nejako tam skočila nakoniec.Počas jazdy na 4.stupeň som pár krát skúšal vytlačiť spojku a otáčky vyleteli no celkovo sa mi zdá pedál spojky mäkký.Ked som na parkovisku zastal tak nebolo možné zaradiť žiadnu rýchlosť pokiaľ motor bežal.Až po vypnutí som skúsil rýchlosti zaradiť a išli lahko.Tak som šupol jedničku a s vytlačenou spojkou auto naštartovalo bez problémou (akurát som mal pocit že je jemne v zábere motor).Pohol som sa a ked som chcel dať dvojku nešla zaradiť.Zhrnuté: Nedajú sa mi radiť rýchlosti pokiaľ je naštartovaný motor.Spojka je mäkka no na druhej strane so zaradenou rýchlosťou a vymáčknutou spojkou naštartujem a pohnem sa.Viete mi niekto poradiť čo to može byť? Jedná sa o ASTRU H 2007 1.6XER manuál
EDIT: kontroloval som hladinu v nádržke s brzdovou kvapalinou a je plná - žiadny úbytok
Nedajú sa radiť rýchlosti pri naštartovanom motore
Nedajú sa radiť rýchlosti pri naštartovanom motore
Opel Astra H 10/2007 1.6 16v-85kW
- Reklama
Re: Nedajú sa radiť rýchlosti pri naštartovanom motore
Zkus nejdříve odvzdušnit okruh spojky, bývá při výměně brzdové kapaliny opomíjená. Pozor, spojka se ale nesmí již odvzdušňovat klasickým způsobem sešlapováním pedálu, nejlépe v servisu kde mají odsávačku.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Re: Nedajú sa radiť rýchlosti pri naštartovanom motore
Tak po konzultacii s mechanikom to vyzera na vadne hydraulicke lozisko...kedze bude nutna demontaz prevodovky zvazujem aj vymenu spojkoveho kitu.Auto uz ma 184tis km za 8 rokov a zatial som s tym nic nerobil.Vo stvrtok mi to pozru...dam potom info
Opel Astra H 10/2007 1.6 16v-85kW