(Ne) pohybující se řadící páka - není o M32!

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
honzap

(Ne) pohybující se řadící páka - není o M32!

Příspěvek od honzap » 23 črc 2015, 09:44

Řadící páka se mi skoro nevrací do polohy neutrál, jde to regulovat/seřídit předpětím nějaké pružiny, promazáním lanovodů a podobně?
Blbě se řadí hlavně z 2 na 3 stupeň a podřazuje z 5-ho na 4-tý, je to najednou takové "gumové" a když pákou nepohnu do strany relativně silně, narazím do kulisy mezi 1-3 nebo 5-6.

Ložiska na převodovce jsou trochu načatá, to bude řešit na podzim, tam bych ale neviděl souvislost???
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

Reklama

Stan.

Re: (Ne) pohybující se řadící páka - není o M32!

Příspěvek od Stan. » 23 črc 2015, 10:57

Předmět příspěvku: Re: Opel zafira B 1,8 tuhé řadení + doraz na elektriku
Řazení mi šlo taky dost stuha a po promazání lankovodů je dost poznat zlepšení. Celkově se lépe řadí a i ženy to ocení :oops: . Nejlépe to promazat ze strany od řadící páky a olej pomalu časem steče až k převodovce. Opačně se to moc nedá, málo místa u motoru a do kopce stejně olej nepoteče. Oleje ve spreji jsou moc řídké a nedá se jimi pořádně naplnit jakoby trychtýřek kterým to pak putuje dále. Vazelína ve spreji zase rychle tuhne. Nejlépe se osvědčit normální olej a stříkačka s hadičkou. Lanko se zasunuje do takové plastové černé kostky a je v ní prostor tak na 5ml oleje. Nejlépe to naplnit až po okraj a po čase opakovat. Lanka jsou tam dvě. Nemám momentálně žádné foto ale mohu vyfotit pokud bude zájem. Našel jsem jednu fotku kde je kousek lankovodu vidět, hne pod ním je kostka dle popisu.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

vojtavojta

Příspěvek od vojtavojta » 23 črc 2015, 11:23

Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

honzap

Příspěvek od honzap » 23 črc 2015, 11:41

Ach jo, tlačítko hledat... a to jsem si myslel, že mám fórum pročtené :oops:

Zkusím tam cáknout grafitovej sprej, co mám na řetěz u kola, skoro mi to připadá jako kdyby tam kdysi nějaký olej byl a vykapal, protože se to zhoršilo najednou.
Budu montovat defend lock od vojty, tak se tam snad dostanu dobře.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

Odpovědět