Opel Astra H GTC 2.0 turbo spotřeba oleje
- davidvacha
Opel Astra H GTC 2.0 turbo spotřeba oleje
Zdravím,
před dvěma měsíci jsem pořídil Astru od té doby sem s ní najezdil cca 1500km. Stav tachometru je 159000km. Jsem třetí majitel. Pár dní po výměně oleje mi začala žrát podle mě docela dost oleje. Cirka 2l na 1000km. Z výfuku mi jde bílo modrý kouř. Nejhorší je když třeba čekám pár minut na přítelkyni s nastartovaným motorem nebo na světlech a pak se rozjedu. To je kouře že za mnou není vidět. Olej dávám Mobil 3000 XE 5W-30.
Nenapadá Vás někoho jaká by mohla být příčina? Děkuju.
před dvěma měsíci jsem pořídil Astru od té doby sem s ní najezdil cca 1500km. Stav tachometru je 159000km. Jsem třetí majitel. Pár dní po výměně oleje mi začala žrát podle mě docela dost oleje. Cirka 2l na 1000km. Z výfuku mi jde bílo modrý kouř. Nejhorší je když třeba čekám pár minut na přítelkyni s nastartovaným motorem nebo na světlech a pak se rozjedu. To je kouře že za mnou není vidět. Olej dávám Mobil 3000 XE 5W-30.
Nenapadá Vás někoho jaká by mohla být příčina? Děkuju.
- Reklama
- irmscher
- Kontaktovat uživatele:
Re: Opel Astra H GTC 2.0 turbo spotřeba oleje
nečipoval to někdo?
jinak vůle u turba,žraní oleje atd..rozebrat hadice a podívat se jestli,je za tubrbem nebo jinde už olejDalší můžou být ventily..
jinak vůle u turba,žraní oleje atd..rozebrat hadice a podívat se jestli,je za tubrbem nebo jinde už olejDalší můžou být ventily..
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT
- irmscher
- Kontaktovat uživatele:
odkud jsi?
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
Pro zajímavost sem dolíval něco málo přes litr na 10000km
- davidvacha
irmscher píše:odkud jsi?
Hadice od turba jsou docela plny oleje, takze by to asi vypadalo na nove turbo, ale napadlo me jestli to nebudou tesneni u ventilu jeste.. Jeste do toho mi radi znamy ze to budou krouzky ale to se mi moc nezda. Jsem z Prahy (Reporyje).
Mam šikovného kluka v Opelu v Motole, který se mi stará o moji Astru. Dej vědět kdybys potřeboval - spolehlivý a šikovný. Dneska mi dělá technickou a minulý měsíc komplet rozvody + svazky v obou zadních dveří.
Astra H Hatchback 1.8 92kw r.v. 2004
davide nevím kolik to má ve skutečnosti najeto, ale myslím že generálkou motoru nic nezkazíš, budeš mít na dlouho pokoj, ale zadarmo to nebude
a co na to prodávající? nepodvedl tě náhodou? podle manuálu nemá být spotřeba větší než 0,6l/1000km a pokud tě neupozornil, že to žere víc tak bych po něm rozhodně chtěl nějakou satisfakci
a co na to prodávající? nepodvedl tě náhodou? podle manuálu nemá být spotřeba větší než 0,6l/1000km a pokud tě neupozornil, že to žere víc tak bych po něm rozhodně chtěl nějakou satisfakci
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Davide -na 99% hledej příčinu v turbu,je to velmi často a vyřeš to ,co možná nejrychleji,jinak si říkáš o pořádný průser.Raději s tím už nejezdi.\Gorbo z fora Astra G ti může vyprávět
,jak ho Zafira OPC vypekla a to jel asi 80km\h
\.

- davidvacha
Mrkef píše:Mam šikovného kluka v Opelu v Motole, který se mi stará o moji Astru. Dej vědět kdybys potřeboval - spolehlivý a šikovný. Dneska mi dělá technickou a minulý měsíc komplet rozvody + svazky v obou zadních dveří.
Děkuju moc. Teď mám domluveného jednoho známého v Mělníku. Určitě se ale ozvu

- davidvacha
vojta píše:davide nevím kolik to má ve skutečnosti najeto, ale myslím že generálkou motoru nic nezkazíš, budeš mít na dlouho pokoj, ale zadarmo to nebude
To taky nevím kolik to má najeto. Budu doufat že do 250 tisíc

Prodávající mě jak jinak ujistil že o tom nic neví a že s tím nemá nic společného.. podle mě problém nastal hned jak sem vyměnil olej.. určitě přidával něco do oleje co minimalizuje únik oleje a kouře (nevím jak se to přesně jmenuje, ale vím že něco takového existuje).. a jak sem vyměnil olej, tak se to vypustilo s tím.. ještě mě napadlo dát polosyntetiku ale tím bych to moc nevyřešil asi..