Astra vs. Kia Carens

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
Mikal

Astra vs. Kia Carens

Příspěvek od Mikal » 22 lis 2011, 10:57

Zdravím,

měl bych prosbu zda poradíte s výběrem auta. Možná na vás jen přehazuju svoji odpovědnost při výběru, ale člověk je trocha zaslepen vidinou nového auta a motá se kolem toho dost peněz o který bych nerad přišel.

Teď k faktům, mám Géčko a chci ho prodat (odhad za cca 20tis) a budu mít dalších 190tis v hotovosti.
Počítám, že na další auto jen tak mít nebudu takže předpokládám, že si ho nechám do jeho konce.

Koukal jsem po různých Háčkách Caravan v benzínu, motor 1,6 by mi stačil. Zatím jsem předběžně našel např. http://www.auto-re.cz/moto/opel-astra-1 ... etail_1221 sice 1,8 motor, ale vypadá dobře.

Jenže včera mi šéf nabídl Kia Carens v provozu od 06/2007, 90tis km, s jasnou historií, nebourané, garážované, s maximální výbavou, zimní i letní alu disky, dvě sady koberců, zatmavená okna, záruka do 06/2012 za 200tis, ale je to nafta motor 2,0 CRDi 103kW

A teď se chci zeptat, u té Kii, kdy se dají čekat nějaké investice? je to zhruba cenově i nájezdově stejné jako Astra?

Je jasné, že co auto to originál, ale šli byste do toho?? nebo se radši podívat z bazaru po nějakém novějším háčku za stejné peníze bez full výbavy a historie?
Musím se rozhodnout sám, to je jasné, ale ptám se na váš názor

A ještě otázka, bude hrát nějakou roli, že nemám takový roční nájezd km když je to diesel.

Sorry za možná blbý dotaz, ale prostě se chci dobře rozhodnout.
Moc díky

Reklama

irmscher
Kontaktovat uživatele:

Re: Astra vs. Kia Carens

Příspěvek od irmscher » 22 lis 2011, 11:17

ta astra nevypadá zle,ale i firma KIA dělá ted slušná auta,třeba Ceed je dost kvalitní vůz.

asi by sis měl ujasnit,na co to auto bude děla.jestli vozíš náklady,lidi,jestli po městě nebo spíše mimo město.benzin je po městě asi lešpší,ale je to i o tvém pocitu.To,že znáš historii toho auta je velké plus.Tento rok Carensu už je ten omlazený model a dělali to celkem poctivě.Prověřoval jsem ti to přes KIA forum.
Tak držim palce.
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT

emvee

Příspěvek od emvee » 22 lis 2011, 12:23

Měl by sis odpovědět na několik otázek:

- Najezdím tolik km za rok, že se mi diesel vyplatí (levnější nafta a menší spotřeba vs. případné drahé opravy dieselu - turbo, vstřiky, čerpadlo atd.)? Jezdím spíš popojížděčky po městě nebo dlouhé trasy?
- Co vozím? Potřebuju na plochu větší kufr (astra) nebo víc vnitřního prostoru (carens neznám, ale tipuju, že v tomhle bude bude lepší)?
- Co mi spíš někdo v okolí rychle a dobře spraví? Kiu nebo Opela?

Pak to možná bude jasnější ;-)
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 22 lis 2011, 12:28

Hlavne ta kia je jina trida ne? Je to vetsi auto takze pokud ho vyuzijes sel bych do nej.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Nerez

Příspěvek od Nerez » 22 lis 2011, 12:34

Hlavně nafta už je dražší než benzín, takže tahla výhoda odpadá. Já nevím, ja těm Korejcům moc nevěřím. Např. jsem nedávno četl test ojetiny Hyundai i30 a jako mínus bylo, že se všechny součastky dost rychle opotřebovávají. Prostě cena se někde musí projevit...

dimi

Příspěvek od dimi » 22 lis 2011, 15:50

Opel neni žádná výhra, ale stále je o třídu výše než Kia. I když kamarád si koupil Kia Schuma a jen jezdí a auto šlape dobře, ale ten má benzína. Já bych kor do nafty u korejce nešel. Astru za ty peníze koupíš hodně slušnou.

vencator

Příspěvek od vencator » 22 lis 2011, 16:43

Jenze zrovna tahle Kia se podle lidi sype po 100k km upne nehorazne nekdy i driv a vim ze nektery lide se rok po koupi tohoto auta zbavovali kvuli tomu ze pul roku stravilo v servisu
Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006

Odpovědět