Zafira B vs. Vectra C Caravan

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další

Zafira vs. Vectra

Zafira B
21
88%
Vectra C Caravan
3
13%

Celkem hlasů: 24

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Zafira B vs. Vectra C Caravan

Příspěvek od Mike.S » 20 bře 2011, 17:39

jeden kolega z G fora (nemá tady registraci) řeší dilema, dosud má Astru G Coupé a má nabídku na koupi Zafiry B nebo Vectry C Caravan, zdá se, že na G foru jsem mu už pomohli rozseknout jestli Gčko prodat, ale teď by potřeboval poradit znovu, zkuste mu nahodit pár postřehů proč Zafiru ANO nebo NE

díky 8-)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Reklama

irmscher
Kontaktovat uživatele:

Re: Zafira B vs. Vectra C Caravan

Příspěvek od irmscher » 20 bře 2011, 17:48

jaké motory?
jaké trasy převážně jezdí?
pravidelné jízdy ?
kolik průměrně lidí?
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT

Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe » 20 bře 2011, 17:58

Majesty píše:Tak a jsem tu zase pro otravnou radu. 8)
Rozhodnutí nakonec tak nějak přišlo a kdo si všimnul podpisu, případně inzerce, zjistil, že je moje astřice na prodej. :cry:
Tím ovšem vzniknul další problém.... Co vlastně koupit? Původně jsem chtěl záfu, ale u ní mě trochu zklamala velikost kufru a nemožnost udělat sklopením sedaček rovnou plochu a celkově i velikost auta. :? Přece jen jsem si zvykl u mé Wintercar na trochu větší prostor. 8) Tyto požadavky v podstatě splňuje Vectra C. Velikost kufru a celkově vnitřního prostoru je výborná, ovšem zase je tam nulová variabilita. Momentálně se tak nějak nedokážu rozhodnout, co vlastně bude lepší. :twisted:

Motorizace je jasná, 1.9 CDTI 8V ve spojení s automatem, případně něco benzínového, ale pouze na lpg nebo cng.

Od auta potřebuji velký kufr, ucházející vnitřní prostor, ale zároveň čas od času převézt větší předměty, což řeší u Vece sklopení sedaček, ovšem to není ideální řešení. Dále pohodlné cestování na delší trasy a občasné přespání v autě. U záfy je dobrá variabilita prostoru, kterou bych hodně využil, ale zase nepotřebuji přepravit 7 osob, spíše to spaní.

Od vás bych potřeboval nějaké praktické postřehy a rady, spousta z vás záfu B má, jak dalece je prostor u záfy přizpůsobitelný, jde mi o zadní sedačky, co jsem měl možnost zatím jen vidět, je to vlastně lavice, která má nějaké možnosti posuvu. Zda po nějakém sklopení / posunutí je rovná plocha, na které se dá nouzově přespat a jaké je praktické využítí základního prostoru kufru. Je sice vysoký, ale od hrany k sedačkám mi přijde dost úzký. Případně budu vděčná za rozměry.
Vectra pro mě požadavky kufru splňuje, stejně tak přespání, ovšem přece jen to není mpv a zadní sedačky musím mít pořád v autě.
Díky moc všem za praktické zkušenosti, postřehy a rady. 8)

hombre_71

Příspěvek od hombre_71 » 20 bře 2011, 18:19

Rozhodně Zafira. Vectra se sice tváří jako veliké auto (a oproti Zafiře fakt je), ale třeba kufr v základním nastavení má Zafira skoro o 100 litrů větší ! Těch sedm míst se dost démonizuje, ale o sklopených sedačkách vlastně nevíš, na rozdíl od jiných podobně koncipovaných aut. Ty místa ale oceníš když někdy vyrazíš třeba s přáteli, rodiči... ale o tom už se tu psalo. S motorem 1.9 cdti 88kW v kombinaci s automatem mám vlastní zkušenost. Jezdí to moc pěkně a spotřeba také není vůbec špatná (viz.spritmonitor)

...a neodpustím si poznámku: Interiér Vectry je proti Zafiře opravdu hnusný, je strašně vidět že je to o pár let starší model. I když tohle je dost individuální.
Naposledy upravil(a) hombre_71 dne 20 bře 2011, 18:25, celkem upraveno 1 x.

oblhut

Příspěvek od oblhut » 20 bře 2011, 18:20

No já asi nebudu objektivní,protože jsem do Zafiry totálně zblbnul.Za 10 měsíců,co ju mám jsem max.spokojený.Velkorysý prostor pro cestující,kufr víc než velký,výborný jízdní vlastnosti,o spotřebě nemluvě,dlouhodobá zimní 6,3l,předtím letní 5,7-5,8l a to byl syrový motor.Negativa blbý výhled přes A sloupky,což je skoro u všech aut této kategorie a špinění,stačí trochu sprchnout a je vymalováno.Co se týká těch zadních sedaček,tak po sklopení a posunutí dopředu vznikne velký prostor s rovnou podlahou a přespat se tam určitě dá,pokud člověk nemá zrovna basketbalový rozměry :D Vectra C caravan je ovšem taky pěkný auto,ovšem nic bližšího o něm nevím.No a pokud chce zmíněný motor s automatem,ten má Hombre71 a pokud vím,je max.spokojený.Jinak jezdíme převážně 3,takže toho pohodlí je opravdu nadbytek.Takže za sebe říkám Zafiru 8-)
Moje Zafirka 1,9cdti 88kw

HerryCZ

Příspěvek od HerryCZ » 20 bře 2011, 18:46

Jen mozna blba otazka, ale u Zafy A sklopenim sedacek nevznikne rovna podlaha. Tohle uz u B modelu je vyreseno ??
Opel Zafira A 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722) Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi S ni to neni tak squle jako s S100

hombre_71

Příspěvek od hombre_71 » 20 bře 2011, 18:54

...taky není rovná, ale myslím že je to tím, že ten kufr je prostě hlubší. Jinak nevím jak u Zafiry A, ale u béčka se dá prostřední řada postavit úplně "naplocho" jako přepážka za přední sedadla - a pak máš hodně dlouhý, úplně plochý prostor.

HerryCZ

Příspěvek od HerryCZ » 20 bře 2011, 18:55

Jo to v Acku taky, ale myslim, ze podlaha nebude rovna. Uz si to moc nepamatuju, protoze je to tak rok zpet co jsem to naposled delal. Schvalne se na to mrknu az na jare budu prehazovat kola, delat uklid apod.
Opel Zafira A 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722) Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi S ni to neni tak squle jako s S100

vencator

Příspěvek od vencator » 20 bře 2011, 19:13

Rozhodne Zafira, je daleko mensi zvenku ale srovnatelne velka vevnitr v urcitejch partiich vetsi, rozhodne vzdusnejsi interier, obzvlast s panoramou, a lepsi zpracovany. Jinak parkovani s Vectrou C a s tim jejim neskutecnym "zadeckem" je fakt hrozny Zafira je rozhodne prehlednejsi.... ;)
Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006

swabel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swabel » 20 bře 2011, 21:18

Zafirku urcite, vectra mi moc na oko nesedi, hlavne ten zadny hufor u kombi - no pohrebak :D
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK

Odpovědět