Dovezená Astra H 1,3 CDTi - prosím o radu
Dovezená Astra H 1,3 CDTi - prosím o radu
Dobrý den,
líbí se mi v jednom moravském bazaru Astra Karavan 1,3 CDTi motor, potřebuji to na nenáročné ježdění Ostrava-Olomouc 3x týdně + město + občas výlet. Dneska jsem to byl projet, docela se mi to líbilo. Není to žádné dělo, ale já jsem pomalý řidič a navíc mám momentálně Fabii Kombi 1,4 (9 let starou) a tohle je živější vůz. Prosil bych o rady, na co si dát pozor, případně jestli to je dobrá koupě.
Rok 2006, stav 90000km, cena 180 tisíc, 6ti kvalt, klimatizace, tempomat, bohatá výbava. Servisní knížka, nehavarované, dovoz z Německa. Autobazarista mě upozorňoval, že bude zřejmě nutné vyměnit přední sklo, že je dost poškrábané od kamínků - znamená to nějakou zásadní informaci pro mě? Také je škráblý zadní nárazník - což mi příliš nevadí.
Kdybyste mi měli dát tři rady, tři jednoduché instrukce, co by to bylo?
Moc děkuji za pomoc
líbí se mi v jednom moravském bazaru Astra Karavan 1,3 CDTi motor, potřebuji to na nenáročné ježdění Ostrava-Olomouc 3x týdně + město + občas výlet. Dneska jsem to byl projet, docela se mi to líbilo. Není to žádné dělo, ale já jsem pomalý řidič a navíc mám momentálně Fabii Kombi 1,4 (9 let starou) a tohle je živější vůz. Prosil bych o rady, na co si dát pozor, případně jestli to je dobrá koupě.
Rok 2006, stav 90000km, cena 180 tisíc, 6ti kvalt, klimatizace, tempomat, bohatá výbava. Servisní knížka, nehavarované, dovoz z Německa. Autobazarista mě upozorňoval, že bude zřejmě nutné vyměnit přední sklo, že je dost poškrábané od kamínků - znamená to nějakou zásadní informaci pro mě? Také je škráblý zadní nárazník - což mi příliš nevadí.
Kdybyste mi měli dát tři rady, tři jednoduché instrukce, co by to bylo?
Moc děkuji za pomoc
- Reklama
Re: Dovezená Astra H 1,3 CDTi - prosím o radu
já osobně si myslím že ten motor je slabej i na corsu (mám jí, vím o čem mluvím) takže bych rozhodně volil zlatou střední cestu v podobně téměř bezproblémovýho motoru 1.7 74kw
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Za auto s takovým motorem je to dost. Navíc je tam pár i když pro tebe jak říkáš nepodstatných poškození. Píšeš bohatá výbava, co tím myslíš?
Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod ...
Astra H Hatchback 1.9 CDTI 88kW, Black
http://www.veramon.czweb.org
6 kvaltů, 8x AB, ABS, CD přehrávač, centrál dálkový, centrální zamykání, deaktivace airbagu spolujezdce, dělená zadní sedadla, el. přední okna, el. zrcátka, imobilizér, klimatizace, klimatizovaná přihrádka, manuální převodovka, nastavitelný volant, originál autorádio, ostřikovače světlometů, otáčkoměr, posilovač řízení, protiprokluzový systém kol (ASR), senzor opotřebení brzdových destiček, tempomat, tónovaná skla, venkovní teploměr, výškově nastavitelná sedadla
Těch bagů tam bude max 6. V podstatě navíc dejme tomu ASR (je tam i ESP u 1.3 ???), ostřikovače světlometů (to má xenony???), senzor desek a tempomat. Jinak standart. Můj názor je to hodně moc. Za ty prachy si myslím, že seženeš lepší.
Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod ...
Vojta má oba motory a ví o čem mluví. Navíc bacha na kilometry, stáčí i Němci a aby jsi za moc peněz neměl starý vylítaný auto. Na výbavu bych zase tak nehleděl. Hodně věcí lehce doděláš za pár peněz. Klimatizovaná přihrádka je asi za 50Kč, otáčkoměr a centrál, posilovač má každá. U Fábie je to nadstandart, ale tohle je OPEEEL
Myslím že to půjde s cenou stlačit na 170 tisíc. Nicméně se bojím toho, jestli nebylo zasahováno do ŘJ. Tím, že to je dovoz, se situace dost znesdadňuje - tahání informací někde z Německa je horší. No tak nevím, jsem na vážkách.
Když už by jsi chtěl to auto, tak zkus poprosit někoho s diagnostikou at jede s tebou a hned ho prověří. Nejlépe RomanK z Brna. Je to machr a určitě se ti vyplatí dát mu nějakou korunu, než mít stočeno 100tisíc. Já měl vyhlídlé auto a když jsem promluvil o kamarádovi s diagnostikou, tak bylo po debatě a prodejce neměl zájem. Bylo to auto z Holandska se zaručenými kilometry za vyšší cenu než jiná.
podla mna je to slabi motor na jazdenie ktore potrebujes a cena je dost vysoka. Ak spravne ratak tak je to cca 7000€. Tak ak doplatis 1000 co je asi 25000kc tak mas mladsiu menej km a silnejsi motor. A v rovnakej vybave. Beriem to podla toho ako som ja kupoval a hladal. A ked uz velmi chces tak si niekoho zavolaj. Najlepsie Romana. Ak bude mat cas tak ti to auto pozrie az do poslednes skrutky a povie vsetky mozne opravy aj to co ta to bude stat. Ale ja by som toto auto nebral.
Teď se ti možná líbí a asi tě to i táhne si ji koupit, ale po několika málo km co s 1.3 najedeš budeš vědět, že jsi vůl a že si měl počkat radši na nějakou 1.7. Jinak ta výbava o který píšeš neni takovej zázrak. Ze zajímavosti se koukni na seznam stupní výbavy na Háčko a na příplatkovou výbavu.
Astra H, Z19DTH, 2005
Pneuservis, autoservis, autodiagnostika. Nastavovací prvky časování rovodů pro většinu modelů značky Opel. Originální náplně, originální a aftermarketové díly se slevou pro členy tohoto fóra.
Pneuservis, autoservis, autodiagnostika. Nastavovací prvky časování rovodů pro většinu modelů značky Opel. Originální náplně, originální a aftermarketové díly se slevou pro členy tohoto fóra.