benzin alebo diesel

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Re: benzin alebo diesel

Příspěvek od sladas opc » 17 úno 2010, 16:15

frankecz:je možný že jste měli problém s motorem 1.3CDTi ale nemyslim si že by měli být hned špatné,člověk může narazit zrovna na vůz s kterým budou větší problémy,stat se to může technika není neomylna a auta vyrábí lidé takže se klidně muže stat a to nejen u techto motoru ale i u motoru jinych a klidne u jinych automobilek..Viz ted treba Toyota,kde jsou vadne pedaly plynu a drive tusim nejaky problem s pasama..a co se tyce maloobjemovych motoru kazdej vi co kupuje tudiz nemuze cekat zazraky kdyz si koupi 1.3CDTI a nebo treba 1.4 16V ktere maji podle me dostacujici vykon na bezne jezdeni,nebo me alespon to bohate staci..co se tyce ojetych aut tam se musi pocitat s tim ze auto bude potreba nejake vetsi investice atd tak to proste je a bude u vsech vozu..
Opel Astra OPC

Reklama

franke_cz

Příspěvek od franke_cz » 18 úno 2010, 07:24

Určitě. Jak píše Vojta, 1.3CDTi na astru nepatří. V corse snad.... S větším autem se rozhodně víc trápí, logiku to má. Však proto jsou taky ojetiny s tímhle mototrem z těch levnějších (spolu s 1.4 16V). Určitě jsou horší auta, i horší motory, je na keždém z Vás co si vybere, protože právě ta volba může (a nemusí) minimalizovat případné další náklady.
Opel Astra H Caravan 11/2006, 1.6 16V 77kW Z16XEP (2009-2017)
Volkswagen Touran 04/2017, 1.4TSI 110kW (2017-)

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 18 úno 2010, 11:21

franke - přesně jak říkáš, je každého věc co si koupí..

Ty jsi měl špatnou zkušenost s 1,3 CDTI, ale to neznamená, že stojí za kulový všechny motory. Myslím, že tenhle motor nasbíral i nějaká ocenění. Já mám špatnou zkušenost s 1,7 CDTI a věřím tomu, že podobnou závadu mělo víc lidí a stejně budu tvrdit, že to auto je dobrý.

K tý 1,4 co zmiňuješ Ti řeknu jedno. Můj první Opel byla Astra G Caravan 1,4 16V. Kupoval jsem dva roky staré auto se 120000 km na tachometru. V AutoSteiger mi vyjeli kompletní historii včetně výměny skla v zrcátku. Auto nám rozstřelili po třech letech a mělo 160000 km. Mimo výměny termostatu jsem měnil jen filtry a olej, bez dolévání, s autem jsem byl několikrát i Mnichově a na německých dálnicích ji pořádně protáhl. Po nehodě nám u Steigra půjčili Merivu s 1,6 16V 74kW a můžu Ti říct, že tak líná nebyla ani Škoda 1000 MB. Po zkušenosti s 1,4 v Astře tvrdím, že já bych do 1,4 klidně šel. Je mi skoro padesát, nepotřebuji nikomu dokazovat, že auto umí 200. A proto i věřím, že někomu může vyhovovat 1,3 CDTI.. Důkazem je naše Astra G s 1,2 16V, koupili jsme ji jako trenažér pro dcery, jezdíme s ní převážně po Praze a účel splňuje. Spotřeba od 5,5 do 7,5 litru podle toho kdo sedí za volantem a jaké je roční období. Ty jsi měl 1,2 tříválec, jezdil jsem s tím v práci a děkuji, nechtěl bych to ani zadarmo, ale je to můj názor, možná i dalších, ale jestli někomu ten motor vyhovuje, prosím, ať si ho užije. A tvrdit, že "malé" motory nic nevydrží, je taky blbost, kde by se pak braly auta s 250000 km.

A tvrzení mechaniků ze značkového servisu beru s nadhledem, taky mi ve značkovém servisu tvrdili že zprovoznit denní svícení na Zafiře A s výměnou oleje v motoru nejde udělat na počkání a šlo... ;)

PS a vojta netvrdil, že 1,3 do Astry nepatří, jen řekl, že on by si to nekoupil a já vím asi proč.. :|
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc » 18 úno 2010, 11:54

dnešní trend je takový prostě dostat z maloobjemového motoru co se dá...koncern VW začína s motorama 1.2TSI 77KW do octavie a yetiho a to že nejsou zrovna lehké auta,lidi už zrejme hledaji auta s nejmensi pojistkou,spotrebou atd a pro se jde zrejme timto smerem jine vysvetleni nemam..otazka je jak tyto motory buduou vypadat treba pri 150000km to ukaze zrejme az cas ci nejake testy...
Opel Astra OPC

emvee

Příspěvek od emvee » 18 úno 2010, 13:52

Mě tenhle trend downsizingu ve jménu (pochybný) ekologie pěkně štve. Pokud si třeba za pár let budu kupovat jetou Astru J, tak bych ji chtěl s motorem 1.8 benzín. Jenže co? Jenže tam takovej nedávaj. Ať si lidi motory 1.2 turbo klidně kupujou, ale proč zároveň končej s atmosférickejma benzínovejma motorama s normálním objemem 1.8 nebo 2.0? Jakej rozdíl ve spotřebě a tím pádem emisích oproti těm turbo motorům tam je? Skoro nic. Doufám, že to automobilky do pár let (až konečně vyjde najevo, že vliv CO2 na globální oteplování je kravina) přejde...
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

Kesi

Příspěvek od Kesi » 18 úno 2010, 20:07

Male kubatúry majú zelenú pretože veľa krajín na nich prispieva dotáciou alebo menšou daňou tak sa im to oplatí. U nás nič tak kto by to kupoval :D
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

beavis

Příspěvek od beavis » 18 úno 2010, 20:12

Podobna situace je u nas i v oblasti hybridnich vozidel :?
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

oldman

Příspěvek od oldman » 19 úno 2010, 09:47

milosh píše:Ja ted jezdim vic pracovne takze tak tech 15rocne uz to bude, predtim jsem mel tak 12t a byl jsem rad, ale zase mame 2 auta tak to delime, ale hacko jezdi vic precejen ;)
Ahoj miloshi.
Nemoh jsem dříve ke compu,tak odpovídám se spožděním:Najedu cca 20tis.Pade na pade město - mimo město.Auto jsem kupoval na spotřebu a můžu říct,že jsem udělal dobře.Musím se přiznat,že při nákupu červíček pochybností hlodal dost silně,ale já odolal.Co se týče zimního provozu ,benzin vrs ropa,tak u mně jasně vede nafta-kolega má Mazdu3 benzin a papá mu to 8,2l Praha,mně 6,6l Praha a to jezdíme skoro stejnou trasu navíc on vozí sám sebe a já mám obvykle dva pasažéry.Jsem strojař a myslím si,že motor který si jen tak přede v nízkých otáčkách při přiměřené rychlosti a spocitem dostatečné rezervy v koních je lepší než motor vyháněný do otáček.Mně osobně se moc líbí když při 1900otáčkách jedu kolem 120Km/hod
PAPA a mějte se všichni moc fajn :mrgreen:
Astra H 1.9 CDTI 88Kw kombajn r.v.2006

Tereza

Příspěvek od Tereza » 19 úno 2010, 09:54

franke_cz píše: Jak píše Vojta, 1.3CDTi na astru nepatří. Však proto jsou taky ojetiny s tímhle mototrem z těch levnějších (spolu s 1.4 16V). .
No, že by byli ojetiny s timhle motorem levnější, to bohužel neni úplně pravda. Moje auto bylo třeba dražší než mnohý 1.7, ale ono se to taky odvíjí od stáří a dalších věcí, nechtěla jsem starší než 2006. Neřikám, že bych dala přednost 1.3 před 1.7, ale takhle to prostě vyšlo a nestěžuju si, nejsem závodník, jezdim v pražskejch zácpách, když jsem na dálnici, tak se to díky šestce taky chytá slušně, takže dobrý, ale co bude v budoucnu, to člověk nikdy neví, ale to nevíš, at si koupíš jakejkoliv obsah.

Jinak jsem ted koukala na nějakej motoristickej magazín v televizi a tam představovali nějakej novej supersport od BMW. Bude to 1.3, napůl elektromotor, výkon něco přes 200 koní. Takže už i bmw se přidalo na maloobejmový. Má to žrát prej do 4 litrů.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian » 19 úno 2010, 11:25

Zdar ...

To Tereza: lenze ta 1.3 bude na vyrobu el. energie - na nabyjanie baterii ... nie na pohon kolies ... Pohon kolies bude cez hooodne vykonny elektromotor. Bateria pravdepodobne vydrzi do 100km (v najlepsom)

Osobne som za vacsi objem s mensim vykonom (nie turbo) ale trend je znizovat hmotnost (suroviny su drahe / znizena hmotnost znamena znizena spotreba ...).

Dalej preferujem benzin ... CDTi nie je robene na nasu naftu. Preto sa tam dava filter pevnych castico je celkom poruchova vec ... nemam s tym skusenosti len mam ten dojem ...

Ked som kupol auto aj ja som rozmyslal nad tym ze by som kupil diesel ... rozmyslal som nad 1.7CDTi .... 81kW ... aj som mal moznost s nou ist jednu cestu cez 200km ... pri dodrziavani rychlosti (max. +15%) som mal spotrebu 4.8l/100km ... Tu istu cestu benzinom urobim za 5.3l/100km .... a cenovy rozdiel bol 50 000Kc (hovorim o novom aute ....) ... najazdim cca 15 000km/rok ... takze z mojho pohladu jedine benzin ...

Prjem pekny den

M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek

Odpovědět