Kupujete ojetinu? Čtěte, na co vše si dát pozor
Re: Kupujete ojetinu? Čtěte, na co vše si dát pozor
Ľudia v drvivej väčšine prípadov idú najprv po cene. Druhá vec je, že aj za lacno sa dá kúpiť dobré auto, ale to je skôr o šťastí a náhode. Svoje staré auto som rovnako ponúkol na webe aj na fóre (inej značky). Chlap z fóra, ktorý poznal stav vozu a jeho históriu, na cenu nepovedal ani slovo, zobral ho okamžite a je vysmiatý do dnes.
Kto chce slušné auto, tak by si mal pozrieť viac áut a keď má možnosť, tak si ich ísť prezrieť s nejakým servisákom. Ten mu síce nezaručí 100% kvalitu, ale môže odhaliť nejaké veci, ktoré si iný len tak nevšimne. Mňa osobne nezaujímajú km, ani či bolo auto niekedy buchnuté. Podstatnejšie sa mi zdá, akú má vozidlo servisnú históriu (skutočnú, nie tú čo je v serviske) a jeho aktuálny stav.
Hold, niekedy je to náhoda natrafiť na dobré auto za super price, inokedy treba hľadať pár mesiacov.
A potom špekulujeme dovtedy, až kým nám niekto iný fajn voz nevyfúkne
Kto chce slušné auto, tak by si mal pozrieť viac áut a keď má možnosť, tak si ich ísť prezrieť s nejakým servisákom. Ten mu síce nezaručí 100% kvalitu, ale môže odhaliť nejaké veci, ktoré si iný len tak nevšimne. Mňa osobne nezaujímajú km, ani či bolo auto niekedy buchnuté. Podstatnejšie sa mi zdá, akú má vozidlo servisnú históriu (skutočnú, nie tú čo je v serviske) a jeho aktuálny stav.
Hold, niekedy je to náhoda natrafiť na dobré auto za super price, inokedy treba hľadať pár mesiacov.
A potom špekulujeme dovtedy, až kým nám niekto iný fajn voz nevyfúkne
Naposledy upravil(a) astros dne 04 čer 2014, 16:43, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
no já když sem cca 2 měsíce zpět začal shánět háčko kombi s Z19DT tak vám teda řeknu hrůza, 80% jsou skončený operativní leasingy z belgie/francie/itálie kdy auto odpovídá tomu kdo s nim jezdil (neni to moje dám tomu čouda) a zbytek jsou pochybný ojetiny z německa individuálně dovezený za ceny za který to na mobile ani nekoupíte a to to ještě musí dovýst, přihlásit a něco vydělat, fakt katastrofa. Nakonec jsem musel koupit taky skončenej operativní leasing od leaseplanu čr což se hodilo i kvůli odpočtu DPH, najeto 80tis, ještě v záruce (hned jsem využil při opravě převodovky za 30tis.), koupeno v čr a vypadá to že se k tomu provozovatel docela choval, interiér jak novej a ještě smrdí novotou
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
opah: Na tvém místě bych si prošel toto téma (na začátku je spousta věcí, na co si dát pozor), pak pohledat na celém fóru vytipovaný motor a ostatní věci, co se mohou kazit a jsou drahé (dvouhmota, spojka, podvozek, servo...) a jak případně identifikovat jejich stav či smrt. Pak projdi nějaké články o nákupu ojetin a hlavně se z nich pouč (doporučuji http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013021702 a všechny články pod tímto tématem - je to čtivé a v 99% reálné).
Až se teoreticky připravíš, tak zjistíš, že platí určitá pravidla: Prodávající moc dobře ví, co prodává. Neexistuje nic, jako extrémně výhodná nabídka z důvodů toho a toho (jezdila s tím babička nebo co já vím). To, že je cena vysoká ale na druhou stranu taky vůbec nic neznamená. Malý nájezd ani nešoupaný interiér není zárukou toho, že není něco drahého v kopru. Rozhodně si stanov mantinely a dbej na ně. Pokud ti začne prodejce nutit něco, co nechceš (leasing, úvěr...), tak nekupuj. Pokud začnou elaborace s cenou směrem nahoru (ať už z jakýhokoli důvodu), tak nekupuj. Pokud znáš někoho, kdo skutečně o oplech něco ví, případně má diagnostiku, tak ho určitě vem sebou. Na druhou stranu mechanik, co dělá jiná auta není podle mě příliš vhodný.
A závěrem: Věř, že vybrat ojeté auto je docela otrava. Stojí to čas, stojí to stres a dlouhou dobu potom máš staženou prdel, jestli jsi při výběru někde něco nepodělal a jestli se ti za 10tkm rozsype třeba převodovka (M32 ). Není to nemožné, jen od toho jednoduše nesmíš čekat zázrak.
Až se teoreticky připravíš, tak zjistíš, že platí určitá pravidla: Prodávající moc dobře ví, co prodává. Neexistuje nic, jako extrémně výhodná nabídka z důvodů toho a toho (jezdila s tím babička nebo co já vím). To, že je cena vysoká ale na druhou stranu taky vůbec nic neznamená. Malý nájezd ani nešoupaný interiér není zárukou toho, že není něco drahého v kopru. Rozhodně si stanov mantinely a dbej na ně. Pokud ti začne prodejce nutit něco, co nechceš (leasing, úvěr...), tak nekupuj. Pokud začnou elaborace s cenou směrem nahoru (ať už z jakýhokoli důvodu), tak nekupuj. Pokud znáš někoho, kdo skutečně o oplech něco ví, případně má diagnostiku, tak ho určitě vem sebou. Na druhou stranu mechanik, co dělá jiná auta není podle mě příliš vhodný.
A závěrem: Věř, že vybrat ojeté auto je docela otrava. Stojí to čas, stojí to stres a dlouhou dobu potom máš staženou prdel, jestli jsi při výběru někde něco nepodělal a jestli se ti za 10tkm rozsype třeba převodovka (M32 ). Není to nemožné, jen od toho jednoduše nesmíš čekat zázrak.
Tak sem byl omrknout tuhle astru a mám pár dotazů:
http://auto.bazos.cz/inzerat/35561854/O ... iklima.php
Ve 158 tis km spojkový a brzdový pedál vyhlazené do hladka? Jinak byl interiér ok, nikde žádné extra prošmatlání.. Dál by mě zajímalo, jestli něco značí, když jednička nešla při rozjezdu zařadit úplně 100% hladce.. Jinak si myslím, že docela pěkná, nemáte s tímto prodejcem někdo zkušenost ?
Díky
http://auto.bazos.cz/inzerat/35561854/O ... iklima.php
Ve 158 tis km spojkový a brzdový pedál vyhlazené do hladka? Jinak byl interiér ok, nikde žádné extra prošmatlání.. Dál by mě zajímalo, jestli něco značí, když jednička nešla při rozjezdu zařadit úplně 100% hladce.. Jinak si myslím, že docela pěkná, nemáte s tímto prodejcem někdo zkušenost ?
Díky
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
2opah - asi takhle. Jeden z nejspolehlivějších motorů v ropě, celkem slušná výbava, km asi taky sedí na ten r.v.. ta jednička už pak šla dobře, nebo pořád blbě?
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Byla to taková slabá projížďka v městské dopravě.. takže 1,2,3, max 4.. zkoušel sem max dvojka, trojka plný, jestli neztrácí výkon.. jsem zvyklý na ,,vyčvachtanější kulisu´´, možná je to tím, když jsem trochu přitlačil, tak tam šla, zaznamenal jsem to jen jednou z 5 rozjezdů..
Právě jsem dočetl o převodovce M32 a docela se jí bojím, motor spolehlivý, ale převodovka průser ne.. ?
Právě jsem dočetl o převodovce M32 a docela se jí bojím, motor spolehlivý, ale převodovka průser ne.. ?
Jinak k ovládání blinkrů a stěračů - nechápu kritiku všech stran na tento systém, připadal mi naprosto super a pochopitelný..
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Blinkry jsou fajn, s tou rychlostkou nevím, že by byly nějaký extra problémy..... pročti si tady forum, jestli si někdo stěžoval a že jich tu je dost...... to víš, že tě něco u ojetýho auta může překvapit.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
OP-COM k dispozici
Vím, ale repasovat převodovku za nějakou dvacítku se mi zrovna moc nechce... Komu taky jo, co sem četl, tak tam dávali málo náplně a byl problém s 5 a 6 stupněm..
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevím, mám cca 200k km a řadí jak fík. A jen měním pravidelně náplně a filtry.
OP-COM k dispozici
OP-COM k dispozici