koupit či nekoupit?

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
Stan.

Re: koupit či nekoupit?

Příspěvek od Stan. » 22 bře 2011, 13:56

Také jse byl zastáncem nových vozů, má to ale také své proti i když je jasné,že nikdo nekupuje nové auto, aby jej hned prodával. Již po výjezdu nového auta ze dveří prodejny, ztrácí auto přibližně 50 000kč na své původní ceně. Nikde není psáno, že to může být zrovna nepovedené auto a i když bude v záruce, tak může být více v servise než jezdit a nakonec bude rád, že se jej i s finanční ztrátou zbaví. Na druhou stranu, když se povede pěkná koupě (3-4roky/ okolo 50 000km, konec leasingu) se všemi doklady, tak to bude již zajeté auto, kde se dají dle servisní knížky a VIN v orig. servisu zjistit případné opravy a obloukem se vyhnout. Koupil jsem také auto, za které autosalon v Německu požadoval 9 950Euro. Jelikož to dovozce dovezl jako paket, tak jsem jej koupil za 190 000kč.(bylo po ženě 11/2006-53 000km). Výbava vyšší, než jsem požadoval a barva jako obvykle dle požadavku manželky. Obutí kompletní zimní i letní ( rezervní kolo nové vzorek 7mm, oboje obutí 6,5mm). Vše mě ověřoval bratranec, který se také zabývá dovozem a řekl, že i kdyby náhodou sehnal něco dle mých požadavků, tak laciněji by to nesehnal. V servise Opel v ČR mě při svolávací akci a prohlídce 60 000km potvrdili dále i záruku na korozi, počet km i stav skoro nového vozu. Chce to hledat a neunáhlit se, případně si také ověřit recenze na prodejce. Dle konfigurátoru bych dle stejné výbavy, ale nové auto asi pod 280 000kč nepořídil. Je to můj osobní názor, nikomu jej nevnucuji, také možná hodně záleží na tom, kde bylo vyrobeno a jak se k němu choval předchozí majitel (majitelka). :D
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

Reklama

nlibor

Příspěvek od nlibor » 10 dub 2011, 11:13

možno smazat
Astra H Caravan OPC, 1.9 CDTI 110KW, Z19DTH (2007)

Boyapunk

Příspěvek od Boyapunk » 09 kvě 2011, 13:35

http://www.arvalauto.cz/cz/opel/astra-c ... njoy/5616/

co vy na to? stale se rozmyslim nad novou astrou v benzinu, vybavou srovnatelnou s touto, nyni do 300tis, coz je dost,ale tahle ojeta ma 150tis a tak aby se postupne nezacalo srat, myslim od prelamanych dratu ve dverich, nefunkcni ovladani na volantu, tlumice,atd. nedej boze neco zasadnejsiho.cenu takovyho auta bych si predstavoval tak 165tis max. ale pokud nebylo bourany...

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 09 kvě 2011, 13:54

Ten motor je teda slusne zasvinenej, nechapu ze to nekdo aspon neumeje kdyz to prodava, zvenci cisty ale pod kapotou hnuj.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Boyapunk

Příspěvek od Boyapunk » 09 kvě 2011, 14:22

jeste se chci zeptat na automatickou klimu, co jsem o tom precetl tady na foru, tak jsem pochopil mozna dobre, ze jde vypnout a nemusi jet stale, treba na jare. ale v zime se s ni musi topit? nebo jde topit, jako je to klasicky, pres radiator bez zapnutyho kompresoru klimatizace a udrzovani teploty presne na nastavenych stupnich? jo a rovnou se zeptam na hagusy u Hacka jsou takovy nizky, ze bych se zeptal, jestli neni lepsi si rovnou koupit obyc pricniky na strechu bez hagusu. sice jsou hezky,ale na ty klasicky vysoky hagusy jde aspon lehce hodit treba koberec nebo tak neco.

Georgeisin

Příspěvek od Georgeisin » 09 kvě 2011, 15:42

No ta cena vypadá OK. Já kupoval v únoru 2008 caravan za 199 tis., 108 tis. najeto ve stejný výbavě. Bohužel až zpětně jsem se dozvěděl, že auto bylo bouraný (škoda 55 tis, vystřelený airbag...), ale nic velkýho. Bylo to z leasingovky ALD.
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW

Midzi

Příspěvek od Midzi » 09 kvě 2011, 15:44

kurenie ti funguje aj bez zapnutia klimy a drzi to teploti ako ma. Klimu v zime, resp na jesen pouzivam iba ak sa rosia okna.
Astra H combi 1,9cdti 88kW Cosmo automat

Moja prvá Astra

Obrázek

Boyapunk

Příspěvek od Boyapunk » 10 kvě 2011, 07:39

Georgeisin - a to bourani nebylo psany v servisce? leasingovky se prave chlubej transparentnosti prodavaneho vozu.

Georgeisin

Příspěvek od Georgeisin » 10 kvě 2011, 09:38

Boyapunk píše:Georgeisin - a to bourani nebylo psany v servisce? leasingovky se prave chlubej transparentnosti prodavaneho vozu.
Jinak kupoval jsem teď v únoru, ročník 2008, z toho mého příspěvku to asi nebylo jasné. No v servisce to samozřejmě nebylo. Je to ale krásně vidět. Otevři haupnu a zkontroluj barvu na matkách šroubů obou blatníků, nárazníku, uchycení haupny...dále pak zezadu máš na každám světle datum výroby. Já obě datum úplně jiné a obě jsou až po zařazení auta do provozu, takže byly měněné. Jinak šrouby jsou od barvy ohlodané, takže byly povolované. Samozřejmě to ale ještě nemusí nic znamenat, mohla to být jen drobnost.

Se šéfem toho bazaru jsem mluvil a řekl na férovku, že je to bežná praxe, nedávat to do servisky, pak by se to auto prodávalo o fous levněji samozřejmě. Jinak jsem zpětně uhádal slevu 15 tis., ale to jen proto, že jsem zaměstnanec KB a ALD je dceřinka. Na běžnýho kupce by se vys...

Zdar
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW

Asgard_NR

Příspěvek od Asgard_NR » 04 črc 2011, 19:27

Zdravim pani.. Som tu novy, chcem kupit nove auto a rozhodol som sa pre Astru H. Dnes som bol pozret tuto a vcelku sa mi pozdava, co poviete nanu?
http://opel-astra.autobazar.eu/17-cdti-id2422715.html
Astra H 1,7 CDTI 74kw r.v. 2006

Odpovědět