Starsi Hacko full vybava nebo novejsi a "socka" ?

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další

Jakou variantu byste zvolili?

1. Starsi ale plnou vybavu
41
71%
2. Novejsi ale chudou :)
17
29%

Celkem hlasů: 58

Oton
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Starsi Hacko full vybava nebo novejsi a "socka" ?

Příspěvek od Oton » 04 zář 2009, 07:17

Ajo já zapoměl že chceš ten automat :oops:
Hodně štěstí při výběru!! 8-)
Vybýrej ale zase nepřeber! ;)

Reklama

MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian » 04 zář 2009, 07:24

milosh píše:Kazdy kdo si koupi novy auto musi napsat nakej trapnej komentar k tomu kdo si koupil jety ale usetril :?:
Zdravim,

Aj ja som chcel taky ojetinu (VC 2006+), lebo aj ja to povazujem za vyhodene prachy, ale ked som videl tie podvody, tak som si povedal ze nie ...

S predoslou VB som bol spokojny, bola jasna minulost (overene priamo v Opli), sedel pocet najazdenych km zo skutocnostou, a kupoval som od sukromnej osoby.

Prajem pekny den.

Marian
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek

murphy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od murphy » 04 zář 2009, 20:34

Podvody myslím nejsou u ALD-automotive - na webu http://www.ald-automotive.cz maji odbočku na centrum ojetých vozů,
vracíme tam auta z operativních leasingů,
nikdy (z těch asi 30 aut) nic nezměnili, stejná výbava, kilometry, popis nových dílů, servisní historie, žádná kamufláž.
Má vectra caravan dti tam byla asi 6 dní (NC 760000 PC 229000 najeto 180tkm závady žádné),
jsou tam pochopitelně i jiné značky, přibývají nové auta každý týden.
Dá se koukat na vozy na příjmu....když jedete okolo - mkknout co bude do týdne na netu....
Podle mne takto sice nejde koupit supervýhodně ale nekupujete kočku v pytli.
To že někteří uživatelé obědvají zásadně v autě apod. to se nedá nic dělat ale objevují se tam i auta s malým proběhem.

Co je rozhodně zajímavé je že ALD servisuje auta docela poctivě. No a naproti je Opel dealer, kde taky stojí spousta aut.

Jo a nové auto jsou fakt vyhozené peníze.
Koukněte se na server jmenuje se nějak Dansk auto Import .dk nebo tak nějak.
Vypadnou Vám oči, u cen Opel ani ne ale u Subaru výsostně interesantní.
Astra H Caravan 1.6 2008 Z16XER easytronic 2011 vráceno ALD, vzpomínáme.
Vectra C Caravan 2.0 DTi 2004 vráceno v 2008 ALD

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 08 zář 2009, 20:56

Já jsem taky hlasoval pro starší s lepší výbavou. I přes zkušenost se dvěma novýma autama, bych už úplně nový nekoupil. Důvody jsou jednoduchý - těžko se ti stane, abys do ojetiny investoval na opravách tolik peněz, že bys za to koupil nový auto, hlavně se ale vyhneš tomu brutálnímu propadu ceny (neboli vyhození peněz), jakmile s novým autem vyjedeš z autosalonu.... Navíc můžeš mít lepší výbavu. Zvlášť když budeš koukat po autech v Německu, máš téměř 100% záruku, že auto bude mít všechny Airbagy a ESP, navíc klimu, el. okna a často i tempomat. Zvlášť pokud jde o bezpečnostní výbavu, auta koupená v Čechách ji většinou postrádají :roll:

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 20 říj 2009, 21:08

milosh píše:No ale s automatem kombik beno ne stribrny zadny, koukam ale do rise, v CR to je chuda vybava vesmes vse i kdyz levnejsi. ;)
To jsem ale napsal peknou kravinu :lol:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Juray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juray » 20 říj 2009, 21:18

Hehe :lol: :lol:

RomanN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanN » 20 říj 2009, 21:25

Myslím, že cena ojetiny mluví jasně. Určitě je potřeba dávat pozor při koupi a pořádně ho prohlídnout (což je výhoda při koupi ojetého auta). Nedovedu si představit situaci, kdy k prodejci přijde "moje" nové auto a mě by se na něm něco nelíbilo. To se těžko vrací nebo nekupuje...
Jiná otázka je, jestli budeme porovnávat dvě generace Aster. Já jsem vyzkoušel obě generace a přikláním se k Astře H, přišel mi to skutečně generační skok. Uvažovali jsme, že bychom v Polsku koupili novou očesanou Astru G, ale když jsem si ji porovnal s ojetou Astrou H, vyhrálo Háčko.
Naposledy upravil(a) RomanN dne 20 říj 2009, 22:21, celkem upraveno 2 x.

milos797

Příspěvek od milos797 » 20 říj 2009, 21:54

ja súhlasím s corsaczekom, Keď sa pozriem do cenníka aktuálneho, tak moja Astra (len novší ročník) príde na 18 180€. Bol som do nej aj v predajni sadnúť a je to to isté auto. Ja som doviezol za 7 200 plus 500 na prepis plus drobné náklady, teda spolu do 8 000€ aj s aktiváciami všetkého čo sa dá. Takže mám rezervu 10 000€ na prípadné opravy, ak sa niečo prihodí... Aj keď som vedel, že auto bolo búrané, tak mechanik, ktorý bol so mnou to do podrobna pozeral, a povedal že to je profi práca a tam sa proste nič nemôže pokaziť. Tiež to potvrdili technici, ktorí mi montovali plyn, že aj keď rozoberali veci, bolo tam všetko kvalitne spravené. A ešte ma potešili aj na kontrole originality, keď si to nevšimli, no keď som ich upozornil tak otvárali oči že aká robotka :-D
No naspäť k téme. Jednoznačne som za rozumný variant jazdeného auta. Keď nemá najazdené 100 000 km tak prečo nie. Na mojom bolo 28 000 takže ešte celkom nové.
Apropo, pokiaľ ide o Astru H, tak to sa dá overiť koľko km má najazdené. Vysvetľoval mi to jeden keď mi inštaloval veci cez Tech 2 že tachometer pretočia, ale v riadiacej jednotke to stále je zapísané a to ak chcú vymazať, tak s tým je práce. Takže možno ak váhate, tak zaplatiť niekoho s Tech 2 a nech to okukne.
Ešte by som povedal, mám aj som vždy mal služobné autá v +- základnej výbave (niekde bola klíma, niekde elektrické okná, teraz aj aj) ale proste to auto keď nie je vo výbave, tak človek po dlhej ceste je odfajčený. Ja napríklad mám už doslova alergiu na plastový volant.

A ešte otázka - kde nájdem info aká bola zmena vo facelifte. A má moje auto FL keď je síce vyrobené v roku 2006, ale je to modelový rok 2007?
Opel Astra H 1,6 16 ventil + LPG

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 20 říj 2009, 22:10

Pokud vím, tak facelift byl v roce 2007, modelový rok 2008 - takže až u aut vyrobených po prázdninách 2007. U GTC se zvenku změnilo jen v masce chladiče a v nárazníku (nevím přesně jestli v obou nebo jen v nárazníku), že to žebrování není vodorovný, ale mřížkovaný (nebo jak to říct).

milos797

Příspěvek od milos797 » 21 říj 2009, 15:00

Ahá, tak to sa celkom teším že mám pred FL, nakoľko tie včelie domčeky sa mi moc nepáčia. Tuším že interiŕ je rovnaký dodnes však.
Opel Astra H 1,6 16 ventil + LPG

Odpovědět