Astra H 2008 - nízké sedadla?

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
Thom

Re: Astra H 2008 - nízké sedadla?

Příspěvek od Thom » 11 led 2013, 19:13

a tohle je sedačky astry, která mě přišla mnohem komfortnější http://im.sauto.cz/image/201209/2412/60 ... g?type=im2 (lepší foto nemám)

pravděpodobně stejný typ sedačky jako první... ta "nekomfortní" by neměla být proseděná, tak možná má opravdu tu nastavitelnost sklonu a zrovna byla v opačné poloze než by bylo pro mé bedra dobré...
---------------------------
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback

Reklama

silver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silver » 11 led 2013, 19:19

sedacky mi pridu rovnake.pravdepodobne bola asi v sklone,ta packa je napravo dole
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007

Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe » 11 led 2013, 19:44

jj jsou ty samé sedačky teda ty obyč
Thom píše: 1,8 má stejnou spotřebu? jsem někde na moje auto viděl, že s 1,6 benzín se dá jezdit kombinovaně 6,6, to přece těch 103kW nemůže zvládnout? navíc jezdím hodně po městě.. i když to teda chci dávat do lpg.. od čehož mě dnes autorizovaný servisák opelu odrazoval, ale když jsem se podíval na druhý servis v brně, tak na webu psali, že to přímo dělají, takže ti budou určitě zase doporučovat :D
mám 92kw a slušnou jízdou jezdím za 7.2 což tady nemají i někteří kluci s obsahem 1.6 :D

Nerez

Příspěvek od Nerez » 12 led 2013, 08:09

Thom píše:já vím, že papírové kW nic neříkají... ale to je 74kW focus opravdu o tolik lepší než 90kW ceed a 85kW astra? :-/

ve focusu jsem ještě nejel... jeden pokus byl v aaa, ale návštěvu jsem nakonec zrušil asi víte proč a při druhém pokusu prodejce zase řekl, že je špatné počasí :D ono fakt bylo velmi špatné počasí, ale stejně mě měl nechat aspoň kousek projet, už z prodejní logiky :)

a taky se mi Astra líbí mnohem víc! to je asi hlavní důvod proč jsem začal zvažovat i tohle auto... ceed mě uvnitř přijde o dost komfortnější... jak odkládací prostory, tak vybavenost rádia, tak posezení atd.... ale stále je to spíše rodinné auto, kdežto astra by více uspokojovala mé klukovské touhy :D :D a že by si zasloužili po 2 letech ve felicii (předtím dvě mondea..)

a focusu kvete kastla? to sem netušil... a astra je na tom s antikorozí lépe?
No, nejen kilowaty, ale i přiškrcení motoru emisníma normama, zpřevodování převodovky, hmotnost atd hrají velkou roli v dynamice auta. Ta 1.6 duratec od Fordu je obecně velice chválena. S 1.6 v Astře jsem nejel, ale slyšel jsem dost názorů, že dynamika moc neodpovídá výkonu motoru. Korejci obecně jedou taky hůř, než by člověk podle výkonu čekal. Mají asi chcíplejší koně :lol:
Focus bych si vyzkoušel jinde, Ačka jsou na zkušební jízdy děsně neochotní a když tě nechají svézt se tak 500m tak si myslí bůhví co pro tebe neudělaly :mrgreen: Osobní zkušenost...
O kvetoucí kastli Focusu jsem četl ve světě motorů v rubrice bazar.

Já osobně bych se rozhodoval mezi Astrou a Focusem.

kulisek91

Příspěvek od kulisek91 » 12 led 2013, 09:56

Thom píše:
kulisek91 píše:já mám plyn v H astře 1.6 a nemůžu si stěžovat :) oni to totiž v Oplu moc dělat nechtějí do ojetých aut :) nevím asi se toho bojí :D ale záleží na firmě no
zvýšily se náklady na servis hodně? resp. jak moc se musí zkrátit intervaly výměn filtrů, oleje, atd atd...???

jakou jsi měl spotřebu na benzín a jakou máš teď na plyn? co výkon?

a kde jsi si nechal montovat? já mám doporučení na firmu v brně, která by měla být podle referencí kamaráda mechanika opravdu dobrá... myslíš že stojí za to nechat si montovat originál od opelu? to budou ceny asi jinde co? tady mám asi 25tis...

a máš přídavné mazání ventilů? v servisu opelu říkali, že astra má tvrzené sedla, takže pro lpg by měla asi být lepším favoritem než ta mazda 3 (kterou už jsem teda vyřadil kvůli reznutí, jak jsem psal výše)

Vezmu to zkráceně :)

Ono mě to montovali za 26 000 s prací,mám nádrž místo rezervy, tudíž v ceně byla i výměna filtrů. HOdnoty spotřeby v benzínu jsem s tím moc nenajezdil ale podle BC tam bylo po 146 000 průměrná spotřeba kolem 8l/100 km a já plynu co jsem počítal mám cca 8,5 - 9l/100 km podle stylu jízdy :D. Montovali mi to tady u nás v okolí Loun a to se ti asi nevyplatí. Zatím jsem měnil akorát svíčky a byl 2x na diagnostice kvůli vsřikování 3tího válci. Ale nikdy nic nezjistili tak to smazali a auto jezdí pořád dál. Výkon se nezměnil teda aspoň mě ne. Někdo říká že to má línější někdo že to má živější. Já to nějak nepocítil. V7měna filtrů a olejů je stejná jako u benzínu. V dnešní době už jsou ty plyny na daleko vyšší úrovni než co se dávalo před t lety do favoritů. Jedenkrát ročně musím jezdit na revizi kde mi to očíhnou jestli je vše Ok. Po 15ti letech se dělá výměna nádrže. Na STK je interval 2 roky jako u normálu akorát s tím rozdílem že jezdíš na plyn tudíž musíš na emise kde se dělá plyn a né na normální. Jo a abych nezapomněl je rozdíl jaký je tam plyn s jakým vstřikem. Já mám přímý sekvenční vstřikování a někdo muže být jiné tudíž se ty věci můžou měnit.

Tak snad jsem ti pomohl
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!

Thom

Příspěvek od Thom » 12 led 2013, 10:30

Dekuji za odpovedi :)

Spotreba
procital jsem tu vlakna o motorech a ta 1,6 85kW by pro me asi byl idealni.. Ta 1,8 me samozrejme laka vice, ale jezdim hodne mesto a to by se mohlo nepekne prodrazit.. Na druhou stranu bydlim na kraji mesta temer vsude jezdim po obchvatech, centrum moc ne, takze zadny slabsi motor kvuli popojizdkam rozhodne brat nechci..
Bude to moje prvni "poradne" auto,tak at se i trochu svezu..i kdyz stale musim hledet i na prakticnost kdyz je to taky kazdodenni pracovni nastroj..

Focus vs Astra
musim se tedy podivat po Brne jestli najdu nejakeho na svezeni
ja bych totiz chtel mix interieru ceedu a kastlu astry :D je mozne ze z tohoto gulase vychazi focus.. Ale ta maska astr rocniku 08 me nedava spat :D

LPG
dekuji za info a jeste me zajima jestli tam mas to primazavani ventilu?
Jinak pro lpg jsem asi rozhodnut.. Je pravda ze jezdim dost po meste a ze ani nemam tak velky najezd (cca 15tis s felicii, s novym autim pocitam do 20ti) ale co jsem pocital tak do dvou let se to vrati,pak budu jezdit za 60% budu mit temer nulove emise coz je mozna trosku vedlejsi ale i tak pro me velke plus..mno a mechanicky by ty nove systemy jak rikas nemeli nijak vice poskozovat auto nez benzin..
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

Thom

Příspěvek od Thom » 12 led 2013, 10:36

mlouvam se za absenci diakritiky, jsem na ceste k volbam do mista trvaleho bydliste ale nedalo mi to a mujsel jsem se podivat z mobilu, jestli nekdo odpovedel :D
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

Thom

Příspěvek od Thom » 12 led 2013, 10:41

S dynamikou jizdy teda na tom bude asi nejlip focus, pak astra a pak ceed.. A dokazete nekdo srovnat i spotrebu?

Astra 85kW
Focus 74kW
Ceed 90kW

vsechno hatchbacky s benzinovyma 1,6

jej ja bych fakt potreboval se vsemi auty minimalne 2h zkusebni jizdy a to hned po sobe.. Abych mohl i zjistit tu hlucnost ve vyssich rychlostech..
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

kulisek91

Příspěvek od kulisek91 » 12 led 2013, 11:04

ano mám přídavné mazání ventilů teda co říkal mechanik co mi to montoval. Pána znám dost dlouho na to abych mu nevěřil :)
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!

nero

Příspěvek od nero » 12 led 2013, 11:59

Neviem čo je na tom pravdy, ale ja keď som sa informoval na montáž LPG, tak do Astry H mi to nedoporučovali z dôvodu že tie motory nemajú tvrdené ventily a sedlá.
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,

Odpovědět