Přemýšlení o novém voze...

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
emvee

Re: Přemýšlení o novém voze...

Příspěvek od emvee » 04 bře 2011, 12:30

DenyKr píše:...počítám asi tak s max. 15 000km ročně...
Tak s tímhle nájezdem bych o dieselu vůbec neuvažoval. Zvlášť o ojetém, o kterém nevíš, jak se k němu předchozí majitel choval. To co ušetříš na palivu pak můžeš několikanásobně vrazit do údržby a oprav.
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

Reklama

DenyKr

Příspěvek od DenyKr » 04 bře 2011, 12:49

no,s tím "max." jsem to asi přehnal, spíše průměrně tolik, ne-li více, ale přes 30 tisíc by to nebylo ani náhodou, maximálně asi těch 25 tisíc, kdybych jezdil více :)
Ale jinak souhlasím, že kupovat ojeté diesely je trošku risk, nicméně co se tak koukám, aktuální nabídka je taková, že jsou diesely paradoxně levnější, než benzíňáky..
Každopádně pokud benzín, nemýlím-li se, mám na výběr mezi 1,4, 1,6 a 1,8 (jsou-li i dvoulitry, o tom bych ani neuvažoval)..1,6 je tedy ten zlatý střed?

emvee

Příspěvek od emvee » 04 bře 2011, 13:12

tak u benzínu můžeš ještě jít do 1.6 turbo a 2.0 turbo, možná 2.2 direct, ale ten možná dávali jen do zafiry, nevím. ideální motorizace do kombíka je určitě 1.8.
Obrázek

colli

Příspěvek od colli » 04 bře 2011, 13:24

Souhlasim s emvee..Ale když combi tak v nákém 2 litrovém dieselu.
BLACK GTC Irmscher Grill//Remus Exhaust

www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..

DenyKr

Příspěvek od DenyKr » 04 bře 2011, 13:24

samozřejmě záleží na nabídce, ale pokud bych měl 2 identické Astry za stejné ceny, jednu s turbem a druhou bez, raději bych šel do té bez turba... Turbo není levná záležitost a nechci investovat x- desítek tisíc do nového turba :)
TO colli: no to ani omylem.. platit za takové kubatury, nakonec by mi nezbyla ani koruna.. Jak jsem psal: čím menší objem, tím lépe.. U Oplíka asi nebudu věčně, časem si chci koupit Land Rovera Discovery, nebo přímo Range Rovera - jenže to bude až za mnoho let, pokud vůbec.. Tam s vysokou spotřebou a vysokým pojištěním počítám, ale tady chci něco únosného :)

emvee

Příspěvek od emvee » 04 bře 2011, 15:06

DenyKr: Tak ono nejde jen o turbo, tam těch věcí, co, když se pose.ou, tak je to sakra drahý, je víc ;-)
Obrázek

DenyKr

Příspěvek od DenyKr » 04 bře 2011, 15:19

určitě máš pravdu s tím, že by se mi diesel nevyplatil.. Faktem totiž je, že i kdyby bylo vše OK, už jen samotný servis je mnohem dražší, než pro benzín.. 1,8 a vyšší kubatury jsou pro mně zcela zbytečné..
Upřímně: jsem relativně mladý a lidé do 30 let jezdí, jako hov*da.. Za cenu té Astry bych si mohl koupit klidně starší BMW, nebo M-B, které bych sehnal třeba v šestiválci, stav km by až takovou roli nehrál, do 300 tis. jsou to držáky.. Jenže já nechci, aby když mně někdo uvidí za volantem, řekl "aha, další blbeček, který jezdívá 200km/h i přes město".. Já chci, aby viděli relativně nové, pohledné auto, klasický "usedlý" kombík.. Samo, mohl-li bych za danou cenu získat třeba 1,8, možná bych oželel vyšší náklady a koupil bych si ji.. Ale bude-li dobrá nabídka třeba na 1,4, koupím si 1,4, o výkon mi v případě tohoto vozu nejde :)

Ještě jedna otázka, tentokrát ne pro milovníky Opla, ale třeba pro někoho, kdo má zkušenosti s oběma vozy a jeden je třeba služebák:
Za takřka identickou cenu, za níž bych si mohl koupit Astru, je také Focus (2006 +) .. Nebudu diskutovat o designu, neb Focus moc hezký není, zatímco Astra se mi opravdu líbí, nicméně Focus je větší a má údajně nejlepší podvozek ve své třídě.. jaký je tedy v porovnání s Astrou? Kdekoli kdykoli někdo tyto 2 vozy srovnával, každý radil Focuse..
Díky ;)

emvee

Příspěvek od emvee » 04 bře 2011, 16:38

A srovnávali hatchback nebo kombíka? kombík astry má prodloužený rozvor oproti hatchbacku, u focuse má hatchback i kombi stejný rozvor...
Obrázek

DenyKr

Příspěvek od DenyKr » 04 bře 2011, 18:12

kombíky, mohu poslat také odkaz.. Dle toho, co psali v krátkém shrnutí:
Astra i Focus mají moc dobré zpracování
Focus je větší
Astra má zase (jak sám píšeš) delší rozvor a tak je vzadu v podélném směru více místa
Focus je zase širší, takže interiér je vzdušnější
Astra má větší kufr (to je velké +)
Focus má vyváženější jízdní vlastnosti, které jsou sportovní, předvídatelné a dobře drží
Astra zase až ták moc nezaostává a navzdory tvrdšímu podvozku je komfortnější
Navíc má Astra údajně lépe odhlučněný podvozek a menší aerodynamický hluk
Psali sice, že na konečné hodnocení nemá cena auta vliv, ale stejně si myslím, že Focus skončil první především proto, že Astra byla v době testu dražší..
Čili kolem a koukolem dle tohoto testu jsou tato dvě auta na jedno brdo.. Pokud tomu tak vážně je, rozhodující by byl design -> čili by s náskokem 100% vyhrála Astra.. Nicméně pokud má někdo zkušenosti s oběma auty a řekne, že Focus je lepší, ačkoli je Astra hezčí, sázel bych na praktičnost a koupil bych si Focuse..

dimi

Příspěvek od dimi » 04 bře 2011, 18:15

Stejně jako JirkaF mám smíšené pocity z Háčka. Zaoxidované a uhnilé kontakty mám i já a to mě u čtyř letého auta mrzí. A to co jsem viděl na jeho pátých dveřích :cry: I já mám již někde malé puchýře. Takže auto krásné, ale nic moc zpacované.

Odpovědět