Kupujete ojetinu? Čtěte, na co vše si dát pozor

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
Georgeisin

Re: Kupujete ojetinu? Čtěte, na co vše si dát pozor

Příspěvek od Georgeisin » 11 dub 2011, 20:57

Jelikož se mi na autě, které mám (2 měsíce) nezdály nějaké drobnosti, kterých jsem si nevšimnul při koupi. Uvolněný střed volantu, více drnčící přístrojovka...teď nezhasíná osvětlení interiéru). Tak jsem dnes uhodil na prodejce, aby mi vytáhli historii pojistných událostí toho auta. A ejhle, bouráno na předek, škoda 55 tis.. Asi naivně věřím na servisní knihy, že by tam taková událost byla. Bohužel ji tam nenapsali nebo nechtěli napsat.

Jsem z toho fakt zklamanej :(. Bylo to jedno z hlavních kritérií, aby nebylo bouraný a já naletěl. Teď jednom doufat, že oprava byla udělaná dobře a holt si zvyknout na ty drobnosti. Přemýšlím co se dá za 55 tis. opravit, jak moc rozbitý to mohlo bejt. Tipnul bych nový airbag, levý blatní, nárazník, světlo + práce v origo servisu, co myslíte, je to reálný?
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW

Reklama

papak13

Příspěvek od papak13 » 11 dub 2011, 21:05

No tak to je neprijemne zistenie dufam ze sa to nebude dalej prejavovat! A pre pribliznu predstavu som nasiel toto : https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... start=2650

Na konci je faktura od jedneho clena tak si to kukni!
P.S. Ak by to nezobrazilo dobru stranku tak je to v teme co pak ste vy...... na strane 266.
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 11 dub 2011, 21:23

Kdyby vylítnul airbag, tak by asi vylítnul i spolujezdec, což chce novou přístrojovku, takže by to bylo mnohem dražší řekl bych. Jinak tvoje "problémy": uvolněný střed volantu jsem měl na předchozí Astře, přístrojovka vrže (koupil sis opla, co se divíš? :mrgreen: ) a že zazlobí osvětlení interiéru ještě nic neznamená. Buď v klidu!

Georgeisin

Příspěvek od Georgeisin » 11 dub 2011, 21:25

Díky. Tak to jsem na blatník počítal více, je docela levný. Takže tam do těch 55 tis. se toho vejde určitě dost, a to mě štve.
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW

Werewolf

Příspěvek od Werewolf » 11 dub 2011, 21:38

Já myslim, že za 55 toho zas tolik nebude, lak je mastnej, jestli máš AFL světlo, to je taky ranec, menší ťukanec. Jestli máš nějaký pochybnosti, běž si nechat zkontrolovat geometrii ;-)

Kuči

Příspěvek od Kuči » 09 kvě 2011, 14:29

Můj caravan už má taky nějaké šrámy za sebou. Když jsem stál zaparkovanej, tak mi otáčející se kamión vylepšil páté dveře. škoda 70 tis a vůbec to tak nevypadalo. Takže předek za 55tis nebude žádná rána. Skoro půla bude určitě práce
Astra Caravan 2.0Turbo 125kw

hombre_71

Příspěvek od hombre_71 » 09 kvě 2011, 18:16

"Nebourané auto" to je takové zvláštní zaklínadlo. Podle mě je průser, pokud je auto rovnaný někde na stolici, svařený ze dvou zbořenin, měněná střecha, auto spravované po velkém bočním nárazu a jiný prasárny. Nějaký ten nabořený nárazník, blatník, dveře... to přeci nestojí za řeč, to tu potkalo každého druhého, ne ?
Známý má, chudák, funglovku, moc toho nenajezdí (cca. 15.000 za dva roky), auto je jako nový ale už má za sebou dvě pojistný události za nějakých 60.000 :o
...a co teď, když ho bude chtít prodat má přiznat že bylo bourané ? Opraveno všechno ve značkovém servisu, značkové díly, nic není poznat. Teď babo raď. Přitom auto splňuje do písmene charakteristiku "voňavky po důchodci" :)

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 04 čer 2011, 20:22

Priznal bych barvu ale vse dolozil, rozumne uvazujici kupec to pochopi 8-)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

tomax

Příspěvek od tomax » 13 zář 2011, 20:53

hlavne si dat pozor na AAA auto ;)

aktualni zkusenost: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011091102
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 20 dub 2012, 15:50

Kolega z prace dlouho vybiral auto, hacko bylo taky ve vyberu, do nemec se bal zajet, takze chtel auto z CR, ale zase se bal pretocenyho tachace, takze nakonec koupil pul roku staryho Roomstera predvadecku, necely 3000km najeto, 1.2 tsi 63kw, vybava slusna a misto puvodnich 360t dal 240t, takze temer novy auto, vonavka a puvod i km jasny, toz i tak se da, skoda ze neco podobnyho nedela i Opel. www.skoda-plus.cz
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Odpovědět