Astra H 2008 - nízké sedadla?

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
Samothe
Moderátor

Re: Astra H 2008 - nízké sedadla?

Příspěvek od Samothe » 11 led 2013, 17:27

Nerez píše:Hele, bude to ojetina, z toho budeš mít kůlový :mrgreen:
Jedině že bys měl svůj Hudlaj-servis :lol:
někde to bouchne a od koho myslíš, že budou plechy, no přece od nás :D

Reklama

Thom

Příspěvek od Thom » 11 led 2013, 18:27

no hurá!!!! především DĚKUJI za (většinou) hodnotné příspěvky a taky rychlost odpovědi - vidím, že máte živé forum :)
Samothe píše:máš celkem tři druhy sedaček, obyč, sport a recara, navíc i když nemáš tlačítko sport tak to neznamená, že tam nemohou být sportovní sedadla viz. moje astra, ale já osobně bych si počkal na ten caravan 1.8, dle mého spolehlivější motor se stejnou spotřebou jako 1.6 a větším výkonem ;)
reacara to nejsou, dokážete poznat jestli je to sport nebo obyč. a jestli má páčku na nastavení sklonu(což by bylo úžasné)?
http://im.sauto.cz/image/201211/1818/79 ... g?type=im2

1,8 má stejnou spotřebu? jsem někde na moje auto viděl, že s 1,6 benzín se dá jezdit kombinovaně 6,6, to přece těch 103kW nemůže zvládnout? navíc jezdím hodně po městě.. i když to teda chci dávat do lpg.. od čehož mě dnes autorizovaný servisák opelu odrazoval, ale když jsem se podíval na druhý servis v brně, tak na webu psali, že to přímo dělají, takže ti budou určitě zase doporučovat :D
---------------------------
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback

kulisek91

Příspěvek od kulisek91 » 11 led 2013, 18:31

já mám plyn v H astře 1.6 a nemůžu si stěžovat :) oni to totiž v Oplu moc dělat nechtějí do ojetých aut :) nevím asi se toho bojí :D ale záleží na firmě no
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!

dave152

Příspěvek od dave152 » 11 led 2013, 18:34

Na tom obrazku su obyc sedadla a ta packa na nastavenie vysky sedadla tam neni vyfotena :)
opel zafira 1.9cdti

Thom

Příspěvek od Thom » 11 led 2013, 18:38

filipek013 píše:Z mojej skusenosti nemam pocit ze by som sedel moc v koryte, pri nastaveni bedrovej opierky na max sa da sediet dost vzpriamene, co vyhovuje aj mne.

K autu: ja mozem posudit len astra-focus s dieselovym motorom a pre astru jednoznacne velke plus je akusticky komfort v porovnani s focusom, ktory je v rychlostiach nad 90 km/h znacne hlucnejsi. Predpokladam, ze sa to bude tykat aj benzinovych motorov, kedze zvyseny hluk v kabine bol nielen od motora, ale tiez od podvozku. Takze z tohto pohladu radsej Astru ako Focus, hoci je v nej zalostne malo odkladacich priestorov na drobnosti - ciastocne to kompenzuje laktova opierka s odkladacim priestorom.

P.S. vrakoviska sa nemusis bat, ja som tiez menil sedadla z vrakacu. S vymenou a elektrikou nie je ziaden problem, zvladne to kazdy aspon trocha zrucny clovek...
no právě ta bederní opěrka mě tam moc chyběla! vlastně mě už tvar sedačky v tomto přišel nevyhovující natožtak nastavitelnost beder, kterou jsem zrovna oceňoval na tom ceedovi...

děkuji za tu hlučnost! to měla být otázka 4) kterou jsem zapomněl :)
a to je to opravdu o tolik horší už při 90ti? chtěl jsem zeptat jak je na tom hluk při dálničních 130km/h? jsem právě někde tady na foru četl, že astra je v tomto horší...? :(

a jaké sedadla jsi měnil za jaké? měly airbagy? nebyl s tím problém? co vše jsi musel řešit?

a loketní opěrku nemá ani jedna z těch dvou aster, co jsem zkoušel... ale to se dá možná přimontovat? mno místo toho je tam zase držák na pití a to už by byla fakt katastrofa kdybych ani neměl kam dát láhev... nepoužívám PETky a skleněná se mě asi do dveří nevejde, pže ty mají taky nepochopitelně úzkou přihrádku

já chci kastlu astry (z těch aut co sem vypsal je pro mě fakt nejkrásnější a auto by mě v tomto dělalo opravdu radost :) ) ale k tomu interiér ceedu.... tak mě napadá vtip, který mě dneska řekl prodejce astry, když jsem se ptal, na možnost výměny rádia za nějaké použitelné a lépe vypadající - "To je zbytečné, v tomto rádiu máte všechno co moderní rádio potřebuje"
tohle byla dokonce verze bez MP3... dále mě nejvíce vadí AUX na propojení s mobilem, což je pro mě jak hudební tak volací nutnost(viděl jsem tu návody na dodělání, ale nevím, jestli budu chtít tak bastlit...)
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

dave152

Příspěvek od dave152 » 11 led 2013, 18:45

Kup si potom do nej sport sedacky s bedrovimi opierkami a problem vyrieseny
opel zafira 1.9cdti

Thom

Příspěvek od Thom » 11 led 2013, 18:50

Nerez píše:Mezi benzínovýma 1.6 jasně vede Focus, motor Duratec od Yamahy je točivej a snaživej a i podvozek Focusu je o něco lepší než u Astry. Zpracováním zase vede Astra. Ford měl u dvojkovýho Focusu problémy s rezivěním kastle. Prostorností 5dv. verze taky o chlup vedl Ford a i kufr měl o něco větší(asi jen 10l objemu). Pak záleží na preferencích, Focus se mi subjektivně líbí míň než Opel.......
já vím, že papírové kW nic neříkají... ale to je 74kW focus opravdu o tolik lepší než 90kW ceed a 85kW astra? :-/

ve focusu jsem ještě nejel... jeden pokus byl v aaa, ale návštěvu jsem nakonec zrušil asi víte proč a při druhém pokusu prodejce zase řekl, že je špatné počasí :D ono fakt bylo velmi špatné počasí, ale stejně mě měl nechat aspoň kousek projet, už z prodejní logiky :)

a taky se mi Astra líbí mnohem víc! to je asi hlavní důvod proč jsem začal zvažovat i tohle auto... ceed mě uvnitř přijde o dost komfortnější... jak odkládací prostory, tak vybavenost rádia, tak posezení atd.... ale stále je to spíše rodinné auto, kdežto astra by více uspokojovala mé klukovské touhy :D :D a že by si zasloužili po 2 letech ve felicii (předtím dvě mondea..)

a focusu kvete kastla? to sem netušil... a astra je na tom s antikorozí lépe?
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

Thom

Příspěvek od Thom » 11 led 2013, 19:01

dave152 píše:Na tom obrazku su obyc sedadla a ta packa na nastavenie vysky sedadla tam neni vyfotena :)
:D děkuji

vtipná poznámka .) já samozřejmě doufal, jestli to jde poznat podle typu sedadla... takže některé obyč mají a některé obyč nemají...
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

Thom

Příspěvek od Thom » 11 led 2013, 19:04

kulisek91 píše:já mám plyn v H astře 1.6 a nemůžu si stěžovat :) oni to totiž v Oplu moc dělat nechtějí do ojetých aut :) nevím asi se toho bojí :D ale záleží na firmě no
zvýšily se náklady na servis hodně? resp. jak moc se musí zkrátit intervaly výměn filtrů, oleje, atd atd...???

jakou jsi měl spotřebu na benzín a jakou máš teď na plyn? co výkon?

a kde jsi si nechal montovat? já mám doporučení na firmu v brně, která by měla být podle referencí kamaráda mechanika opravdu dobrá... myslíš že stojí za to nechat si montovat originál od opelu? to budou ceny asi jinde co? tady mám asi 25tis...

a máš přídavné mazání ventilů? v servisu opelu říkali, že astra má tvrzené sedla, takže pro lpg by měla asi být lepším favoritem než ta mazda 3 (kterou už jsem teda vyřadil kvůli reznutí, jak jsem psal výše)
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

Thom

Příspěvek od Thom » 11 led 2013, 19:07

Podvozek je o něco měkčí něž u první generace a v kombinaci s výborným odhlučněním interiéru nabízí posádce výborný jízdní komfort.
Píšou ve srovnávací recenzi golfu, focusu a astry... a teď si vybrat kde je pravda...

http://www.carstrade.cz/recenze-ojetych ... lf.a5.html
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

Odpovědět