DenyKr píše:tak ani jsem nepočítal s tím, že by byl každý spokojený
O Octáviích vím hodně, mnohem více, než o Opelech a to vlastně proto, že si otec kupuje výhradně Octavie až dodnes (on má však nové, 4x4) a jako dítě a mladistvý jsem se o to hodně zajímal.. Ač je Octavia skvělé auto, své mouchy má a rovněž se objevili lidé s chybnými kusy.. Vlastně i s Astrou mám špatné zkušenosti, rovněž z dětství z rodiny, kdy jsme měli F-kovou Astru v kombajnu 1,7TD.. Byl tam vadný motor a auto bylo z 90% času stále jen v servise - odešlo turbo, ojnice prorazila hlavu válce, atd, atd., byl to děs.. Pak jsme měli Astru v 1,6i a ta byla v naprostém pořádku až do nějakých 180 000km.. No a to F-ko, v jakém nyní jezdívám, je 1,6 a ač má najeto už nějakých 105 000km, rovněž nemá problém (jen poněvadž je to řada Classic, vyráběná v Polsku, barva je chatrná a pod okny už kvete -> na jaře to musím dát dohromady)..
Proto chápu, když je člověk pořádně naštvaný a mít třeba tak špatné zkušenosti, asi bych také ódy nepěl a do stejného auta bych asi znovu nešel.. Ale bude-li vícero zkušeností vesměs kladných, opravdu to bude asi vadným kusem a s tím bych nic nenadělal ani u jiného auta, to už je o štěstí
no ,ta 1,7TD byl opravdu vypečenej motor
nicméně Astra H ,kombi, s 1.6 benzinem je z praktického hlediska celkem dobrá volba..