Přemýšlení o novém voze...

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
irmscher
Kontaktovat uživatele:

Re: Přemýšlení o novém voze...

Příspěvek od irmscher » 04 bře 2011, 10:17

DenyKr píše:tak ani jsem nepočítal s tím, že by byl každý spokojený :)
O Octáviích vím hodně, mnohem více, než o Opelech a to vlastně proto, že si otec kupuje výhradně Octavie až dodnes (on má však nové, 4x4) a jako dítě a mladistvý jsem se o to hodně zajímal.. Ač je Octavia skvělé auto, své mouchy má a rovněž se objevili lidé s chybnými kusy.. Vlastně i s Astrou mám špatné zkušenosti, rovněž z dětství z rodiny, kdy jsme měli F-kovou Astru v kombajnu 1,7TD.. Byl tam vadný motor a auto bylo z 90% času stále jen v servise - odešlo turbo, ojnice prorazila hlavu válce, atd, atd., byl to děs.. Pak jsme měli Astru v 1,6i a ta byla v naprostém pořádku až do nějakých 180 000km.. No a to F-ko, v jakém nyní jezdívám, je 1,6 a ač má najeto už nějakých 105 000km, rovněž nemá problém (jen poněvadž je to řada Classic, vyráběná v Polsku, barva je chatrná a pod okny už kvete -> na jaře to musím dát dohromady)..
Proto chápu, když je člověk pořádně naštvaný a mít třeba tak špatné zkušenosti, asi bych také ódy nepěl a do stejného auta bych asi znovu nešel.. Ale bude-li vícero zkušeností vesměs kladných, opravdu to bude asi vadným kusem a s tím bych nic nenadělal ani u jiného auta, to už je o štěstí :)

no ,ta 1,7TD byl opravdu vypečenej motor :-(

nicméně Astra H ,kombi, s 1.6 benzinem je z praktického hlediska celkem dobrá volba..
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT

Reklama

DenyKr

Příspěvek od DenyKr » 04 bře 2011, 10:19

jakou vykazuje ta 1,6 vlastně spotřebu?

beavis

Příspěvek od beavis » 04 bře 2011, 10:24

Prosmejdi forum, je tu o spotrebach dost prispevku;-) Z vlastni zkusenosti jezdim mezimesto stale kolem 6,7 litru 8-)
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

emvee

Příspěvek od emvee » 04 bře 2011, 10:31

DenyKr: Záleží, kde s tou 1.6 budeš jezdit. Plus mínus bys měl být někde v intervalu 6 až 8 litrů. Já kdybych si auto kupoval teď šel bych asi spíš do 1.8.
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

DenyKr

Příspěvek od DenyKr » 04 bře 2011, 10:35

dobrá, prošmejdím, co budu moci :D
nechci zase přehnaný objem.. Upřímně mi momentálně nejde až tak o výkon, raději než výkon budu mít přijatelnější spotřebu a nižší povinné ručení a pojištění vozidla..I proto bych dokonce přemýšlel také o 1,3 v dieselu - výkon nijak oslnivý není, rozumný (bezpečný) chip na cca. 100 koní by to však spravil a to už by bylo přijatelné :)

emvee

Příspěvek od emvee » 04 bře 2011, 10:49

DenyKr: A kolik vlastně ročně najezdíš, že se rozmýšlíš mezi dieselem a benzínem? Jinak co se týká spotřeby je mezi 1.6 a 1.8 minimální rozdíl...
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

DenyKr

Příspěvek od DenyKr » 04 bře 2011, 10:55

no momentálně jezdím relativně minimálně, neb jak jsem psal, Astru využívám, ale není v mém vlastnictví, proto se k ní až tak často nedostanu.. Nicméně až si pořídím své (tedy zřejmě tu H-čkovou Astru), počítám asi tak s max. 15 000km ročně (samo, záleží na tom, zda budu pracovat tam, kde nyní, nebo jinde, kde budu auto využívat častěji)..

hlavi

Příspěvek od hlavi » 04 bře 2011, 11:24

Včera jsem si Háčko půjčil a špatné auto to není, na blinkry si člověk zvykne, 1.6 táhne slušně, zvenku vypadá po faceliftu slušně, jenom interiér je trochu strohý. Bohužel katastrofa přichází s nájezdem na dálnici, motor se přetáčí, proudění vzduchu kolem kabiny mi rve uši, nepřehluší to ani rádio. To auto to prostě nezvládá a to jsem nepřekročil ani 130. Jinak žádný problém, asi by to chtělo diesel s šestipňovou převodovkou (včera mi to nedalo a ptal jsem se na filtr pevných částic do 1.7 - cena 45 000 :shock: ).

DenyKr

Příspěvek od DenyKr » 04 bře 2011, 11:50

tak třeba co se interiéru týče, ten mi přijde naprosto perfektní, tuto německou strohost miluju... Rodiče mají mimo jiné M-B CLK, to už je trošku jiná třída, takže je interiér luxusní, ale např. vezmu-li v potaz třeba mazdy, hyundaie, atd., ten cirkus na palubní desce nesnáším..

JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 04 bře 2011, 12:02

Nehnije to pod lištou přímo, ale kousek pod a nad ní. Na rovné ploše bublina! Žádný vryp či ťukanec. Prostě bublina na jinak netknutém místě! :o
bacardi píše:a to dvomi cestami :
-pod listou po celej dlzke
Nemyslel jsi nad lištou? Protože ta sranda gumička má tlouťku kondomu a nic neutěsní. Proto jsem tam nalepil (na dveře) to těsnění na okna.
-popod osvetlenie SPZ, nie je tam totiz ziadne tesnenie iba umelohmotne teleso osvetlenia...odporucam dutinu pod listou a svetlami vycistit, idealne zakonzervovat a utesnit ulozenie osvetlenia SPZ
Vyčištěno je. Jen suchým hadrem otřenej bordel před nalepením těsnění na okna.
Hovoríte zakonzevovat Kefalín? Hej, jasné... a čo také si presně predstavujete pod pojmom zakonzervovat? :lol: Jako vyšplýchat tím sprayem na dutiny karoserií? Vždyď by to zpod té lišty teklo všude ven... Dole jsem to nijak netěsnil, aby případný kondenzát a jiná vlhkost mohli ven. Jediné co jsem utěsnil je ta guma na spínači, potom celý spínač i s gumou jsem před zacvaknutím ještě osilikonoval a tím přilepil k liště. No a olemtal jsem jej kolem drátů a na místo kde byl ten nekvalitní epoxid jsem vyplnil silikonem. Protože z výroby tam byla pod tím epoxidem krásná chodbička jak připravená pro vodu, aby tam párkrát natekla, zmrzla a ten zkřehlý epoxid pěkně rozlámala a mohlo to tam hezky uhnít. Přesně jak se to stalo s původním spínačem. Pochopil bych, kdyby to tak bylo jednou (jasné nepovedený kus stane se), ale koupím si originál nový a je to nemlich totéž.

Jak utěsnit ty světýlka na SPZ mne nenapadá. Konektory s žárovičkama jsou na štěstí s gumičkou (jako snad jedny z mála) a kdybych tam nastříkal pěnu, nebo něco, tak už je v životě nevyndám. Nebo myslíš nějakou gumičku na styk s lištou po obvodu světýlka? :?:

Odpovědět