Stoceny Kilometry

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
machy

Re: Stoceny Kilometry

Příspěvek od machy » 08 lis 2009, 00:20

Tak tos mel kliku! parada! 8-) Ja uz jsem taky nadosmrti vylecenej, ve finale ale dobra zkusenost. Auto zatim slape v poho takze dobry. Mam ale sakra dobry ponauceni pro priste. :?

m.

Reklama

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 08 lis 2009, 10:43

bohužel už i údaj v řj se dá změnit takže to neni 100% záruka
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

beavis

Příspěvek od beavis » 08 lis 2009, 11:06

Problem s najetymi kilometry u jetych aut je opravdu neprijemny a hodne rozsireny :x Ale je potreba nez si clovek zacne stezovat na autobazar uvedomit koho vubec auto v dobe prodeje je. Jestli je primo vlastni autobazar (cili ze o vykoupil) nebo jestli jen zprostredkovava jeho prodej (coz je asi nejrozsirenejsi podstata funkce bazaru). On kdyz autobazar pouze zprostredkovava prodej auta, ta alespon podle me ho vubec nemusi zajimat kolik auto ma najeto, jestli bylo bourane apod. Bazar jen poskytne prodavajicimu misto k zaparkovani auta a zbytek je na prodavajicim, ktery je majitel auta. Takze bych misto narceni bazaru (pokud nesedi kilometry) spis honil skutecneho majitele. Coz samozrejme bude take problem. Ja osobne bych jen tak nejake auto z bazaru nekoupil uz jen kvuli tomu ze clovek nevi, nevi a jeste jednou nevi co ma auto za sebou. Ale zase na druhou stranu ma vyber auta z autobazaru jednu skvelou vlastnost a to tu, ze si clovek to auto muze opravdu detailne prohlednout. Tedy pokud za vami nestoji nejaky pikolik-prodejce a necpe vam do hlavy jak je to auto skvely apod. Bohuzel i zde psychologie prodava ;)
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 08 lis 2009, 11:47

Malý poznatek...
Koupil jsem auto v jednom velkém bazaru u Kladna, řekl bych férové jednání. Vykupovali ode mne Zafiru a dali mi o třicet tisíc víc, než mi za ni nabízeli v Praze. Auto bylo jejich, dovezl a prodal jim ho někdo od Rakovníka. Když jsem zjistil stočené kilometry o 50000, chtěl jsem to dát k soudu. Právníci z DAS i známí mi to ale rozmluvili, právě proto, že by se těžko zjišťovalo, jestli to stočil bazar, ten kdo to dovezl nebo už prodejce v SRN. Autorizovaný servis Opel mi odmítl dát potvrzení o zásahu do ŘJ, možná, že kdybych po tom šel důsledněji... ale to jsou jen kdyby..
Ale všichni mne právě přesvědčovali o tom, že 50000 km u dieslu je "sranda" a právě, jak píše machy, rozdíl v ceně by byl minimální..
Šance na úspěch v jednání (v době, kdy nějaký soud rozhodl o tom, že stočení tachometru není v ČR trestný čin) by prý nebyla ani 50%...

Jediná rada je: Vezměte s sebou "nějakého Romana", který autům rozumí a máte jistotu, že Vás nechce natáhnout...
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

X-Zack

Příspěvek od X-Zack » 08 lis 2009, 12:00

To ja bych oponovala, mely jsme sebou mechanika a i presto t proste nepoznas, kdyby to zmenil i v RJ tak jsme spokojeni, ze auto ma jen 109tis. misto 180. Prave o tom jsme se bavila s par lidma co kupuji oply v autobazarevh, tak rikaly, ze prave proto to nedavaji na diagnostiku, ze by byly nasrani kolik to ma. Jo hold nekdy lepsi to nevedt,ale zase aspon vime jak na tom jsme.
Na auto mame zarku na opravy, tak mu reknu, ze chci vymenit rozvody a vstrikovani :-)
Astra H Caravan 1,7 CDTi 74 kW r.v. 2005 najeto pres 300 000 km

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 08 lis 2009, 12:05

X- zack - já měl s sebou kamaráda, auto projel, karoserii vyhodnotil jako nebouranou. A "nějakým Romanem" jsem právě myslel někoho s diagnostikou... ;)

Upřímně, radši bych koupil auto s poctivými km a jestli má 100000 ne bo 140000 by bylo vedlejší...
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

X-Zack

Příspěvek od X-Zack » 08 lis 2009, 12:36

Jo takhle, no ale bohuzel s diagnostikou nikoho neznam... To je pak tezky, asi pokud nekoupis novy tak nikdy nevis jak an tom jsi, bohuzel.

Tereza

Příspěvek od Tereza » 08 lis 2009, 13:14

vojta píše: každopádně na diagnostiku se mělo jet před koupí...koupit auto bez diagnostiky je holý nerozum, slušný bazar s tebou do tebou vybranýho servisu klidně zajede
My sme před koupí na diagnostice byli a nezjistilo se nic (pravdpodobně to měli v tom Oplu domluvený) - neřekli ani to, že je špatný žhavení, natož něco o kilometrech a že je chyba v CIMu, tohle všechno by jim to ukázalo.
To mi pak všechno řekl až RomanK :(.

Já řešit tuhle situaci, tak si na ten bazar došlápnu a třeba i s právníkem, auto, který má skoro 190 tisíc km, to je už docela dost. (Ale bůh ví kolik má to moje :(). Ale zase chápu, že šance na úspěch je malá, nicméně bych se aspon pokusila jim trochu zatopit a vyhrožovat, aby se vidělo jak reagujou.
Třeba moje auto mělo na tacháku 69 tisíc - ale podle Romanovi diagnostiky stav km v řídící jednotce je 1 400 km, což je sakra divný, takže tady třeba já vůbec nevim na čem jsem. Ale nedá sr to bohužel zjistit, když to někdo změní i v ŘJ, je člověk bez šance. Zadejte si do googlu "stav tachometrů" a vyjedou stovky firem, který se pyšní tím, že vám km přepíšou na všech místech v autě a dušujou se, jak nikdo nikdy nezjistí, kolik to auto vlastně má...
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

X-Zack

Příspěvek od X-Zack » 09 lis 2009, 15:27

Tak jsem do autobazaru volala s tim, ze se mame domlvit, no tak jak jsem si myslela to dopadlo. Autobazar mi nabydnul 10tis. plus treba rozvody(ale nejak i v tom, ze bych si u nich delala rozvody moc neverim) a hned vzapeti mi zacaly vyhrozovat,ze me daji k soudu ze spinim jmeno jejich dobre firmy. Coz je strasny a neverim az kam jejich drzost vede. Co mame ted delat? resit pres pravniky? Ja sem chtela 20tis. plus rozvody.
Da se v STK zjistit kolik auto melo najeto kdyz ho u nas prihlasoval (auto totiz jezdilo v Nemecku a my jsme tady v CR prvni majitele) Servisku nemame nic, no ale asi zkusime zajit k pravnikovi co ona nam na to sam rekne.
Ale je to strasny jak mi tady ty veci prochazi.

Tereza

Příspěvek od Tereza » 09 lis 2009, 15:58

X-zack
Kdyby auto mělo servisku, dalo by se z toho servisu kde to bylo servisovaný nechat vyjet komplet seznam oprav a stav kilometrů (samozřejmě na peníze, snad kolem 70ti eur). Ale pokud nevíš, kde auto bylo servisovaný (pokud vůbec bylo), nemáš šanci to zjistit. A na STK tady u nás, nevim jestli se na dovozý STK tohle řeší a je taky možný, že už ty kilometry stočený byly.
Ale žaloby na očernovaní dobrýho jména bych se nezalekla, ty nikde nešíříš jejich jméno, jen chceš, na co máš nárok. Já nych si nechala vypracovat znaleckej posudek asi.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

Odpovědět