Mříž se mlže vyndat, ale auto už navždy zůstne 4 místné.
Ale ne všechny Astry v N1 jsou 4 místné. Moje 1.9 ano, ale třeba 1.4ky zůstavaly 5 místné.
Je to absurdní, ale je to váhou auta. Podmínka pro N1 totiž byla, že auto musí mít větší nostnost pro náklad, než pro posádku.
No a čím byl těžší motor, tím byla nižší užitná nosnost auta, protože se prostě od maximální celkové nosnosti auta odečetla váha auta samotného a zbyla nosnost pro náklad a posádku. Od toho se odečetla váha posádky a zbyla nosnost pro náklad do kufru, která je zapsaná v TP.
Čím těžší motor, tím nižší nosnost nákladu.
U Aster s těžšímy motory pak vycházela nosnost pro posádku vyšší než pro náklad a tudíž to neplnilo definici "nákladní vůz". Vyřešilo se to ustřižním jednoho pásu a přepisem na 4 místné. Nosnost pro posádku se počítá tuším paušálně počet osob x 80kg, takže ustřižením jednoho pásu z toho podle naší české kocourkovské logiky vznikde náklaďák!
No a udělat z toho 5ti místné zpátky už nejde, protože podle dalších našich absurdních předpisů by šlo o přestavbu vozu a došlo by k zvýšení maximálního počtu přepravovaných osob.
Kategorie vozidla
- Reklama
Re: Kategorie vozidla
Jo, byla to kravina. Nicméně u mě ve služebce pás neustříhli, takže na první pohled neni patrný, že je to jen 4-místný.
Ty jo tak to je pěkná blbost s těma místama pro posádku.
Ale ten zákaz vjezdu náklaďáků se mi nezdá, vždyť tam se bere jako náklaďák auto nad 3500 kg ne?
Ale ten zákaz vjezdu náklaďáků se mi nezdá, vždyť tam se bere jako náklaďák auto nad 3500 kg ne?
Takže,minulý rok někdy koncem prázdnín jsem neměl pojištěné auto.cca 3 měsíce.Měl jsem pojistku uzavřenou v autobazaru kde jsem auto kupoval.Bylo to přes nějakou servisní organizaci.Jelikož mám dvě auta 2 tak jsem byl zvyklí že mi šeky chodili domů a žena to jen platila.Tady jsem si to nepohlídal(zafiru využívám jen někdy) a zanikla mi pojistka.Hned jak jsem to zjistil tak jsem obratem pojistil auto.No v pojištovně mi řekli že se mi asi ozve Česká kancelář pojistitelů.Už jsem na to zapoměl když tu najednou po roce bum.Doporučený dopis a na základě zjištěných informací pokuta.uuuu.Mrknu a spadla mi brada.Za cca 3 měsíce nepojištění pokuta 12100kč.Tý jo!Říkám si,jsem vůl,moje chyba.Kouknu pořádně na ten dokument a vidím DRUH VOZIDLA PODLE PŘÍLOHY:::NÁKLADNÍ VOZIDLO do 12t
Říkám nemám nákladák tak se odvolám.Okopíroval jsem velký techničák a poslal do ČKP.Z kanceláře pojistitelů přišlo STAV SE NEMĚNÍ.To není možné,fakt nemám nákladák.Volám a ve velkém techničáku je položka druh vozidla a bylo tam N1 což víme že je bráno jako nákladní auto.Dnes jsem byl na registraci vozidel.Auto bylo dovezeno a zaregistrováno kdesi v Chrudimi.Pán řekl že to zjistí.Volal do Chrudimi a tam udělali chybu a s omluvou mi volali zpět,že se mám dostavit na opravu technického průkazu.Co to znamená??No že za nákladní auto se platí sankce cca 130 kč na den a u osobního to je jen 70kč na den.Takže pokuta bude nižžší.Moje blbost ale aspon takhle.Nejvíc mě na tom štve,že se ta kancelář pojistitelů ozvala až po roce.Proč to neřešily hned??Uf.Čau
Říkám nemám nákladák tak se odvolám.Okopíroval jsem velký techničák a poslal do ČKP.Z kanceláře pojistitelů přišlo STAV SE NEMĚNÍ.To není možné,fakt nemám nákladák.Volám a ve velkém techničáku je položka druh vozidla a bylo tam N1 což víme že je bráno jako nákladní auto.Dnes jsem byl na registraci vozidel.Auto bylo dovezeno a zaregistrováno kdesi v Chrudimi.Pán řekl že to zjistí.Volal do Chrudimi a tam udělali chybu a s omluvou mi volali zpět,že se mám dostavit na opravu technického průkazu.Co to znamená??No že za nákladní auto se platí sankce cca 130 kč na den a u osobního to je jen 70kč na den.Takže pokuta bude nižžší.Moje blbost ale aspon takhle.Nejvíc mě na tom štve,že se ta kancelář pojistitelů ozvala až po roce.Proč to neřešily hned??Uf.Čau
Zafira B,2006,1.9 CDTI 74kW
Asi prečo, viac na tebe zarobia. To je v dnešnej dobe bežný postup
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Stav,VYŘEŠENO!!!!
Chyba byla na Městském ůřadě v Chrudimi,kde bylo uvedeno ve velkém technickém průkazu druh vozidla
jako N1.Česká kancelář pojistitelů podle toho posuzuje typ vozidla.Kdo má ve velkém techničáku uvedeno
druh vozidla jako N1 automaticky spadá do kategorie nákladních automobilů od 0 až 12t,přípojné vozidlo od 3,5t do 10t.Sankce za nepojištěné auto jsou následující::
osobní auto se ještě dělí na následující::
dle výkonu motoru cca do 1,6 je pokuta 50kč na den,nad 1,6 je pokuta 70kč na den.
nákladní auto::130kč na den.
Vůbec mě nenapadlo že nějaké písmenko udělá z osobáku nákladák.
Ahoj
Chyba byla na Městském ůřadě v Chrudimi,kde bylo uvedeno ve velkém technickém průkazu druh vozidla
jako N1.Česká kancelář pojistitelů podle toho posuzuje typ vozidla.Kdo má ve velkém techničáku uvedeno
druh vozidla jako N1 automaticky spadá do kategorie nákladních automobilů od 0 až 12t,přípojné vozidlo od 3,5t do 10t.Sankce za nepojištěné auto jsou následující::
osobní auto se ještě dělí na následující::
dle výkonu motoru cca do 1,6 je pokuta 50kč na den,nad 1,6 je pokuta 70kč na den.
nákladní auto::130kč na den.
Vůbec mě nenapadlo že nějaké písmenko udělá z osobáku nákladák.
Ahoj
Zafira B,2006,1.9 CDTI 74kW