Světla na Astru H

Úpravy od motoru až po plasty
x-father
Kontaktovat uživatele:

Re: Světla na Astru H

Příspěvek od x-father » 19 říj 2010, 20:31

Tak sem zahlid na netu nejake nove svetlomety na Astru.

Ale jsou hnusny a kycovity jako vsechny ostatni.

http://www.pm-style.cz/martin/eshop/28- ... 4-07-chrom
http://www.pm-style.cz/martin/eshop/28- ... 4-07-cerna

Proc proste nekdo neudela nejakou repliku tech originalnich :(

Jedine svetlomety, ktere bych dokazal mit na aute stale zustavaji angel eyes (s odpojenejma angel eyes :-)). Klidne bych je odzkousel, ale bohuzel me zrovna nedavno jedny za zajimavou cenu utekly na aukru...

Reklama

Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe » 19 říj 2010, 21:16

jedním slovem fuj a za tu cenu koupím v polsku radši xenonové světla :mrgreen:

Apikkk

Příspěvek od Apikkk » 19 říj 2010, 21:58

Ahoj, koukám, že téma je stále aktuální. Nakonec jsem ty světla nasadil (psal jsem o nich několik článků zpět), nedalo mi to je vyzkoušet. A teď dojmy, líbí se mi mnohem víc než ta klasika černá, pokud nepočítám xenon. Světla na první dojem vypadají hezky, ale když se podíváte z blízka, tak jde vidět jaký to jsou šunty. Co se týká světla, měl jsem v nich rádoby H7 s xenon efektem, hrůza nic jsem neviděl, teď jsem tam dával nějaký obyč a ty svítí už lépe. Při výměně jsem nechtěně chytl za vodiče, který osvětlují Engels kroužky a vypadly celkem 4 žárovky, pohroma, pres kolo v žádným případě nešly nasadit zpět. Pak jsem se snažil nasadit ty gumové krytky, opět bez úspěchu. Dnes jsem musel sundat celý přední nárazník, abych tam vrátil ty malé žárovky a nasadil ty těsnící gumy.

Nechám je tam na nezbytně nutnou dobu než koupím nové. Plánuji ty stříbrné po faceliftu, koukal jsem i na xenonové, daj se celkem dobře sehnat, ale komplikace s doděláním elektroniky mě odrazují.

NEDOPORUČUJI JE NIKOMU ZDE KOPOVAT, rovnou můžete jezdit se zhasnutými světly. Jsou tam v tý čočce nějaký clonky, který dělaj to, že vám to v dáli neosvětlí ani značku, jak svítí do země, a když jede těsně za nějakým autem, tak nesvítí ani do úrovně RZ. Jinak světla jsem nechával dvakrát odborně seřizovat.
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 110KW, r.v. 2006

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 19 říj 2010, 22:12

No ja bych si je rad odzkousel na vlastni oci.

Chtel jsem si je porovnat s origo. Az nekdy narazim na vyhodnou poupi, tak je asi vemu a pokud se me to nebude libit, tak je poslu dal. Kazdopadne na aute bych to moh mit jen s odpojenejma krouzkama, jinac bych se stydel ;)

Levnym zarovkam s xenon efektem se vyhni. Ty sviti uplne na nic v jakemkoliv svetlometu. Bylo by vhodne srovnat svetlomety se stejnyma zarovkama za stejnych podminek.

Jinak projektorove svetlomety (s cockou) maji uvnitr parabolku a pred ni cocku. Mezi parabolkou a cockou je skutecne clonka, ktera udela prave tu ostrou hranu mezi svetlem a tmou.
Fakt, ze ten ostry prechod nekomu vadil jsem tady uz cetl. Ale projektorove svetlomety s halogenem se montuji bezne i seriove. Napriklad roomsteru ted jezdi s timto hafo. Nedavno jsem mel tyden Vectru s halogenem v cocce a prislo me ze to sviti fajn.

A to ti ty svetlomety nejdou prizvednout? To je divne, ze svitis tak nizko. Myslim, ze norma rika, ze na 10 metrech by se mel paprsek sklopit o 10cm. Takze pokud vemes metr a nekde na rovince napr. v nakupnim centru stoupnes autem 10m proti zdi a zmeris v jake vyscce je cocka, tak rozhrani svetla/tmy na zdi by melo byt o 10 cm niz.

A jen na zaver dotaz. Od jake firmy je mas? Co jsem slysel, tak napr Depo, FK jsou celkem kvalitni. Sonar atd. uz mene.

Nemas nejake fotky? Jak to vypada na aute, jak to sviti a nejaky detail svetel - jak rikas ze to vypada lacine...

Apikkk

Příspěvek od Apikkk » 19 říj 2010, 22:29

Stou kvalitou: Když se na ně podíváš z blízka, tedy do vnitř, tak vidíš, jak uvnitř ten stříbrný lák je nekvalitně udělán. Např.: jako bys vzal stříbrný sprej a něco nastříkal, tak mi to připadá a místy tam najdeš i bublinku. Jo, když jsem je nasadil, jde vidět, že nelícují.

Výrobce těch světel je Depo. Doufám, že s jinými světly na tom není tak špatně, protože chci koupit ty stříbrný klasiky.

Ty kroužky, njn připadám si, že mám Báwo :D

Fotky udělám třeba zítra, ale jinak opravdu ti je nemůžu doporučit. Jinak to světlo, že je useknutý mi nevadí, ale to, jak to svítí dolu, nebo to možná nesvítí až tak dolu, ale je to subjektivní dojem, jak jsem byl zvyklý u klasických. světel na rozptyl světla.
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 110KW, r.v. 2006

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 19 říj 2010, 22:45

Hmm. Treba by ty same, ale cerne nevypadaly tak kycovite.Ted me prave utekly na aukru cerne depo nove, jedno melo poskozene naklapeni, ale predpokladam, ze by to bylo opravitelne. Za litr. Byval bych je sice stejne asi jen odzkousel a pak poslal dal, ale chtel sem si to prohlidnout :-)

By me zajimalo kdy pomine ta moda hnusnejch angelu, devilu, daylajnu a konecne budou nejaky rapliky co vypadaj normalne.

dimi

Příspěvek od dimi » 20 říj 2010, 16:55

Stejné jako u géčka. Taky jsem je moc chtěl, ale nesvítí. Pouze když do nich dáš HID sadu tak se to zlepší. Jinak DEPO jsou kvalitou nic moc i u normálních světel, nesedí tak jako origo a těsnící gumy stojí za prd. Rozdíl mezi Hella je markantní.

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 20 říj 2010, 18:01

No tak treba kamos ma depa na golfu a vypadaj dobre. Jsou to v podstate repliky originalnich, jen misto paraboly maj cocku. Ma v tom hidky a ted mu jedna odesla, tak tam vrazil zarovku a to taky sviti obstojne.

Uz sem pomalu smirenej s faktem, ze na hacko nic poradneho nebude.

Nechapu jak si nekdo muze kupovat ty hnusy za cenu vyssi nez jety origo xenony.

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 20 říj 2010, 23:03

no a mě se divěj že si nechci dávat na nový auto repliky a že utrácim zbytečně za helly... prej to pro hellu stejně dělá nějakej noname výrobce... tak teď kde je pravda?
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

lopuch

Příspěvek od lopuch » 21 říj 2010, 09:57

Sam jsem si vyzkousel, ze repliky stojej za prd.. Kvalita se hlavne u svetel hodne pozna.. Proc riskovat za pocit, ze se musim odlisit..
ASTRA H caravan 1.7CDTI

Oblíbené: http://www.skiparkcervenavoda.cz, http://www.snehoveradlice.eu, http://www.usporanafty.cz

Odpovědět