Astra H OPC - zvýšení výkonu
Re: Astra H OPC - zvýšení výkonu
Jak si psal o horším chlazení pístů a horším materiálům u LER, má ten motor teda ještě nějakej větší potenciál, respektive má cenu kromě oddělání předního katíku a lepšího blow off ventilu něco dalšího předělávat? Dík za názor
- Reklama
Já myslím, že to má smysl, otázka je jen životnost motoru. Narazil jsem na auta upravená na 300 a 340 koní s LER, ale nemám žádnou zpětnou vazbu ohledně délky životnosti. Nevěřím tomu, že vydrží 200.000 - 300.000 kmpower2 píše:Jak si psal o horším chlazení pístů a horším materiálům u LER, má ten motor teda ještě nějakej větší potenciál, respektive má cenu kromě oddělání předního katíku a lepšího blow off ventilu něco dalšího předělávat? Dík za názor
Ono to je hrozně individuální, třeba já netoužím po extrémech, mám auto na každodení ježdění do práce a pro sebe vidím strop cca v 260-280 koní (ze sériových 240). Není problém z LEHu dostat i 450-500 koní, ale na 20.000 km ? Nebo na 30.000 km ? Nikdo se tím nepochlubí. Chce to dívat se na toto objektivně. Mám spíš větší radost z toho, jakou má motor dynamiku, jak jde lehce do otáček a při řazení se minimalizuje turboefekt. A maximálka koní ? Dnes ani nevím. Mám něco přes 260 na LPG, ale kdokoliv si sedne za volant, je překvapen, jak auto letí.
Jdi cestou nejmenšího odporu, odstraň kat, uprav sání a uvidíš sám. Bez chipu to stojí za to. Do chipu bych šel až ve finále. LER má vyvažovací hřídele pod klikou v dalším kroku bych je dal pryč, ale motor nebude tak kultivovaný. U LEHu je to kompenzováno větším dvouhmotovým setrvačníkem. Takže zase hodně kompromisů.
No a skončíme stejně na penězích a to je maximální antikoncepce pro zvyšení výkonu.
- irmscher
- Kontaktovat uživatele:
al evždyt na tom bypassu máš otvor pro lambda sondu
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT
o tom otvoru vím, bylo hned jasné že je to na lamdu ale i tak jsem měl pochybnosti co to bude vyhodnocovat.
Ještě jsem se chtěl zeptat jakým způsobem je v originálu u OPC vyřešen odfuk od turba?
baňka s táhlem přímo na turbu - klasika jako u 99% turbínOPCaOPC píše:Ještě jsem se chtěl zeptat jakým způsobem je v originálu u OPC vyřešen odfuk od turba?
TAto baňka tam v případě montáže Blow off ventilu nechává? nebo je demontuje?
Na fotkách jsem ji viděl stále namontovanou.
Díky Z.
Na fotkách jsem ji viděl stále namontovanou.
Díky Z.
nechává se tam, reguluje se tím plnící tlak mezi sácí stranou turba a výfukem, a blow off odpouští tlak mimo sání těsně před škrtící klapkou
a ještě dotaz (to je dotzů ) jak je pak na emisích musí se před emisemi znovu namontovat místo baypasu kat zpět?Nebo to projde i tak?Máš to odkoušené?
díky Z.
díky Z.