Autofolie
Re: Autofolie
Je to trochu rozdíl mezi tím tónovaným a úplně čirým, možná na astře to tolik znát nejde, ale ze zkušeností s favoritama to můžu potvrdit. Já mám na fávu (druhé auto) tónovaný všechno, vypadá to celkem čiře, ale ve srovnání s úplnym čirým je znát rozdíl. U čirýho jakoby tam to sklo fakt vůbec nebylo, nebo bylo staženo, tady to aspoň krapet znát je.
- Reklama
Ono staci stahnout okenko a pozorovat (zevnitr) rozdil kdyz se podivat mimo a pak pres sklo
Jinak si taky myslim ze dopredu je "relativne bezpecne" dat folie s propustnosti 70 nebo 50%, protoze to pouhym okem nepoznas. Jakykoliv tmavsi si uz ale koleduji o prusvih.
![Velmi šťastný :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Jinak si taky myslim ze dopredu je "relativne bezpecne" dat folie s propustnosti 70 nebo 50%, protoze to pouhym okem nepoznas. Jakykoliv tmavsi si uz ale koleduji o prusvih.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Tak mě napadá, proč mám platit za něco co ve výsledku si ani nevšimnu že to vůbec mám
Z toho bych usoudil, že je docela hloupost něco takovýho mít ne ![Velmi šťastný :-D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
![Velmi šťastný :-D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Werewolf: Treba proto, ze to znemoznuje pruchodu UV paprsku ktery nici interier. Dale pak bezpecnost - sklo se tak snadno nevysype pri nehode/vykradeni a v posledni rade to mirne snizuje teplotu uvnitr auta v lete.
Někde jsem slyšel, že přeš sklo UV neprojde, ale už nevím jestli je to fáma nebo to tak je, nebo zda neprojdou jen určité složky toho UV. Na bezpečnost jsem zapomněl to je fakt
Taky si chci folie časem pořídit, ale nejprv bych to chtěl u někoho vidět, kolik má, abych si udělal obrázek...
![Úsměv :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Jako příklad můžeš uvést svůj avatar. Kdybys měl čiré skla, bude sníh bílý. Takže i ty už máš tónováno z výroby a taky je to znát jen minimálněWerewolf píše:Je to trochu rozdíl mezi tím tónovaným a úplně čirým
![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Opel Astra H 1.4 16V, r.v. 04/2008
Naše Astra 1.4, 2008
Naše Astra 1.4, 2008
![Mr Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Werewolf: dle zakona je to tak, ze predni bocni okna musi mit propustnost svetla minimalne 70%. Tudiz pokud je uz mas z vyroby tonovany, tak maji cca tech 70%. Tim ze bys tam nalepil tmavou folii, tak propustnost jeste snizis a uz nesplnujes to co je predepsane. Nicmene plati co tu uz bylo napsano - 70% folii na tonovanym skle okem nepoznas, takze je velka sance ze se problemum vyhnes.
Co se tyka ostatnich skel, tak na predni se nesmi lepit vubec nic a "od ramen ridice dozadu" se muzou dat temer jakykoliv (i uplne cerny).
Co se tyka ostatnich skel, tak na predni se nesmi lepit vubec nic a "od ramen ridice dozadu" se muzou dat temer jakykoliv (i uplne cerny).
Jaký je výhled zpětným zrcátkem přes zatmavené zadní okno na 20% ve srovnání s tím, když tam mám klasiku 70% a přepnu si zpětný zrcátko na temější?
Myslím že to naše zadné sklo je len orientačné a je jedne či s fóliou alebo bez
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan