Ja mam prazskou znacku a vsude rozdavam lasku. Poustim, uhnu, neblokuju krizovatky (kdyz neni kam jet), bliknu at lidi netapaj, proste jezdim ohleduplne, tak jak bych rad videl jezdit ostatni. Poctive davam blinkr i tam, kde bych z duvodu nuloveho provozu nemusel. Pokud je za mnou kolona 5 ti aut, necham je predjet at neblokuju provoz, pripadne pokud to nejde tak pridam nad dovolenou rychlost at nejsem brzda. Nemam mindrak z toho, ze me nekdo predjizdi. Zasadne zipuju, nicmene nenucene. Pokud nekdo nezna vyhlasku, netlacim se - dam blinkr a cekam, az me nekdo da prednost.Werewolf píše:...pokud se na mě někdo lepí, nebo se svym agresivnějším stylem jízdy výrazně odlišuje od ostatních, z 90% má dotyčný buď audinu nebo pražskou značku!
Pokud ma nekdo jine tempo nez ja, beru to jako slusnost mu uhnout (ulehcit predjizdeni) a na druhou stranu, pokud je to debil, at si jede... Moje bezne tempo, pokud to provoz/situace dovoluje, je 50-55 vesnice, 95-100 okrska, 140-170 dalnice. Pri predjizdeni zasadne nedodrzuji max. povolene rychlosti, protoze tento nebezpecny manevr chci delat co nejkratsi dobu. Plnou caru striktne nedodrzuji, drzim se zdraveho rozumu a predjizdim pouze tam, kam vidim. Obzvlaste za traktorem se na plne netahnu. Plati to i na druhou stranu, nepredjizdim na prerusovane, kdyz si nejsem jisty. V Polsku je prerusovana cara tam, kde ja bych nepredjizdel ani za zlate prase.
A ted priklad z praxe, vcera jsem se vracel na Prahu z vychodnich Cech pres Litomysl, V.myto, Hradec. Lehce prselo, narazil jsem na kolonu cca 20 aut, ktera se tahla za nejakou V3Skou nebo co to bylo. Kombinace kamionu a domordocu, par nedomorodcu. Jelo se cca 65 - 80km/h. Auta na sebe byla nalepena na vzdalenost jednoho auta. Na nekolika usecich, kde se dalo predjet nikdo nepredjizdel, tak jsem se toho ujal ja. Dal jsem to asi na 5x-7x a pokazde jsem se mel problemy, protoze jsem byl jediny kdo prezdjizdel, mel jsem Prazskou znacku a nikdo me nechtel pustit do te sve "skvirky"...proc? Po kazdem zarazeni jsem ubral plyn a vytvoril pred sebou mezeru, kdyby nekdo chtel predjizdet a zaroven jsem chtel videt az budu ja predjizdet. Nechapu, jak nekdo muze jet na vzdalenost jednoho auta za kamionem a nadavat na lidi, kteri predjzidi. Pokud nechces predjizdet, neblokuj ostatni. Nejsem superman, abych pokazde preskocil dva osobaky a jeden kamion v jednom tahu. Vsechno dopadlo dobre, nakonec jsem se pres ne dostal a pokracoval si svojim tempem na Hradec - Prahu. Verim, ze jsem vcera zadnou lasku nerozdal. Za mnou to pak jeste zvladnul nejaky Superb, take s prazskou znackou.
Pokud vyse uvedene znamena agresivitu nebo zlo, tak jsem asi pirat silnic
P.S. Jeste jedno popichnuti - ten kdo dodrzuje predpisy, neni dobry ridic. Dobry ridic je ten, ktery u rizeni premysli a predvida.
P.P.S. Nejvetsi problemy delaji (dle meho statistickeho mereni) Polaci a SPZtky "B" a "T". T jezdi jako prasata a B zadna ohleduplnost nebo laska. Audi nevybocuje ze statisticke odchylky