zmena CD30 +mozno pridanie GPS
-
zmena CD30 +mozno pridanie GPS
zdravim, idem si po dake rady. Zrovna som menil moje 10 rocne H-cko za novsi rok vyroby (2008), a narazil som na problem, auto ma len CD30, oproti byvalemu CD30 mp3. Dospel som teda k nazoru, ze radio bude asi treba menit, precital si velku cast fora a narazil aj na touch and connect. Prvy problem nastal, ked som zistil, ze v Satin stone (champagne) sa nevyraba, ale tak to by sa dalo nejak vyriesit, no nakoniec som sa dodatocne docital, ze touch and connect nepodporuje horny displej pre navigaciu (ktory som chcel vymenit za CID), a vzhladom k polohe radia v H-cku je to uplny nezmysel. Z toho dovodu by som potreboval poradit, ake su asi najlepsie volby, co sa tyka kombinacie radio+navigacia=cena (forum som precital, ale najnovsie posty k tejto teme boli z minuleho roku, alebo o T&G, mozno ta technologia postupila). +nikde som sa nedocital, ci je mozne pustat hudobne cd/dvd z radia DVD90 navi, pokial je spustene GPS (z logickeho hladiska mi vypliva, ze asi nie, ale tak mozno ma zasobnik na viac cd/dvd, popripade slot na usb)
za kazdu radu dakujem vopred
za kazdu radu dakujem vopred
- Reklama
-
Re: zmena CD30 +mozno pridanie GPS
tak som si skocil do miestnej predajne Opel, kde ma velmi rychlo odbili s tym, ze radio by mi vymenit dokazali (2000€ orig DVD90), no obrazovku (TID) nie, ze to auto nemusi vyzsie triedy obrazoviek vobec podporovat a tym padom to radio nema zmysel. Teraz neviem, ci sa ma len chceli zbavit, alebo je mozne, ze do daneho auta sa ina obrazovka vlozit neda bez toho, aby rozobrali celu palubovku a natialhi nove kable?
+ak ta vymena mozna nie je, ake neorig. radio by ste mi odporucili (nechcel by som, aby to bolo uplne ako pest na oko a ovladanie z volantu by bolo vyhodou)- pozeral som aj na EONON, no pride mi to ako zbytocnost, ak nedokazem vyuzit GPS
momentalne tam teda je TID a CD30 od Grundig (predpokladam, vzhladom na 9 tlacitiek)
+ak ta vymena mozna nie je, ake neorig. radio by ste mi odporucili (nechcel by som, aby to bolo uplne ako pest na oko a ovladanie z volantu by bolo vyhodou)- pozeral som aj na EONON, no pride mi to ako zbytocnost, ak nedokazem vyuzit GPS
momentalne tam teda je TID a CD30 od Grundig (predpokladam, vzhladom na 9 tlacitiek)
DVD90 navi - má dva vstupy na DVD, není tedy problém navigovat a přehrávat. Tak isto to bude mít i CD navi.
Výměna displeje za větší je otázkou vytáhnutí starého displeje včetně rámečku za nový displej včetně rámečku + nějaké to programování. To ti poví už ale někdo jiný.
Já jsem také měnil CD30MP3 a 2. základní displej za DVD90 + CID - ale to jsem si nechával dělat od zkušených. + samozřejmě natažení kabelu GPS k anténě.
Výměna displeje za větší je otázkou vytáhnutí starého displeje včetně rámečku za nový displej včetně rámečku + nějaké to programování. To ti poví už ale někdo jiný.
Já jsem také měnil CD30MP3 a 2. základní displej za DVD90 + CID - ale to jsem si nechával dělat od zkušených. + samozřejmě natažení kabelu GPS k anténě.
-
sam si to urcite neplanujem robit, preto som sa obratil na toto forum. Len ma prekvapilo, ked mi v opli povedali, ze to je vsetko napojene na riadiacu jednotku a vymenit to nejde. Ale tak vravim, asi sa ma skor chceli zbavit.
+kde si kupoval radio a cid? ebay, alebo tam kde ti to rovno robili?
vdaka za odpoved
+kde si kupoval radio a cid? ebay, alebo tam kde ti to rovno robili?
vdaka za odpoved
prodává to tu spousta lidí - např. v sekci "prodám". Kompletní montáž včetně prodeje ti udělá například v http://carteam.cz
ideálně tam zavolat a vše ti řekne RomanK do telefonu - na maily moc nereaguje.
ideálně tam zavolat a vše ti řekne RomanK do telefonu - na maily moc nereaguje.
Ak to je taky Opel servis, ako moj, tak ich ani nepocuvaj. Co staci vymenit, chcu programovat, co treba po vymene len doprogramovat, povedia ze sa neda alebo na vsetko povedia, ze nevedia a pripadne si mam kupit a vyskusat.
-
presne tak mi to prislo, radsej by mi dali zlavu a prehovarali ma na kupu noveho, nez nieco upravitmironto píše:Ak to je taky Opel servis, ako moj, tak ich ani nepocuvaj. Co staci vymenit, chcu programovat, co treba po vymene len doprogramovat, povedia ze sa neda alebo na vsetko povedia, ze nevedia a pripadne si mam kupit a vyskusat.