Autonabíječka - ukrytí kabelů vč. AUX...

Vše co se týká palubního počítače, navigace, zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
Thom

Autonabíječka - ukrytí kabelů vč. AUX...

Příspěvek od Thom » 22 bře 2013, 23:53

Zdravím,

mám více dotazů a kupodivu se mě nepodařilo najít, že by se tu někde řešily, tak zakládám nové vlákno.

Autonabíječka s USB

Pro mě je nutnost mít telefon v autě stále na nabíječce, ale mít nonstop otevřenou přihrádku se zapalovačem a kabely všude není moc ideální...
Napadly mě dvě řešení:
1) micro nabíječka + rozkuchaný kabel
- ještě jsem to neřezal, ale doufám, že klasický USB kabel se dá nějak ořezat aby zbyla ta přípojná deska a z ní hned kabel, který by šel zlomit do pravého úhlu...
- tahle http://www.halshop.cz/index.php?product=96252 vypadá ze všech nejskladněji
- jenže s těmi USB nabíječkami a Android telefonem to není tak jednoduché, musí mít tzv. zkratované datové kabely, jinak si telefon bude myslet, že je připojen k PC a z toho důvodu omezí nabíjení na pouhých 500mA i když má nabíječka např. 1A - při velkém odběru (display, GPS, volání, hudba) to nemusí vůbec dobíjet
máte někdo zkušenosti s nějakou micro nabíječkou, která by to měla vyřešené a tedy nabíjela rychle tak jako ze sítě a ne pomalu jak z PC?
pokud by nic nebylo, tak by se to mělo dát vybastlit, ideálně zkratováním přímo v nabíječce.. otázka je jak moc je to rozebiratelné...
- jen stále nevím kudy vyvést kabel? ten šuplík lícuje až moc přesně, takže i když mě nebude trčet nabíječka, tak nevím jestli zavřu dvířka přes ten kabel... možná rozebrat celý šuplík a vyvést to nějak bokem?
držák telefonu mám v levém rohu čelního skla, takže kabel potřebuji vést podél středového sloupku a pak nad volantem - ta guma by se měla dát lehce vycvaknout a pak bych to mohl strčit pod ni ? Roman to rozdělával při prohlídce, jen neznám ten grif...

2) šla by nabíječka schovat někam do interiéru a nabastlit přímo na 12V a pak vyvést kabel kam by bylo potřeba? "nějak" by to asi šlo, ale zas takový kutil asi už nejsem... :D
nebo???

AUX
na stejné místo, potřebuji vyvést jack kabel... to ale nebude problém ten můžu schovat minimálně pod kůži okolo ručky..
- jen je pak otázka, jestli ho vůbec zapojovat do zdířky a nebo přímo napájet na AUX kabel vyvedený z radia... nebo dokonce na radio, ale to je asi zbytečné to celé rozebírat... když bych ho dal na kabel, tak může zdířka zůstat volná pro možnost připojení audia od spolucestujících...
- dále pak okolo středového sloupku a nebo snad pokud by šlo tak pod ním a zase z vrchu volantu pod tou gumou...
- malý detail, docela nutně potřebuji L koncovky, ale jak guglim, tak guglim, nemůžu najít propojovací kabel 3,5mm jack s L konektorem.. se to snad nevyrábí? pak zbývá koupit kabel a koncovky samostatně, to snad nebude problém..

díky za rady a popisy toho jak jste si to sami vyřešili? kutí se tu všechno, tak mě neříkejte, že máte stále otevřený popelník? :)
---------------------------
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback

---------------------------

Reklama

Odpovědět