Čeština a slovenština v CD70, DVD90, GID a CID displejích
Re: Čeština v CD70, DVD90, GID a CID displejích
3d to neumí
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Reklama
Tak jsem alespoň rozchodil hlasové hlášení v češtině (mimochodem příjemný hlas), a to tím, že jsem "prasácky" překopnul třeba holandštinu na jazykovém CD (Opel-Language-CD-2008) češtinou z Pepasovo SW CD, které mi bohužel v mojí DVD90 nechodí ...
to Pepas: ... ještě takovej poznatek, na tvym SW CD je v adresáři HVM nejvyšší verze 0106 .. mě funguje CD, kde je nejvyšší HVM verze 0114 ... nemůže to mít vliv, proč to nejde ???
Zdar a sílu
to Pepas: ... ještě takovej poznatek, na tvym SW CD je v adresáři HVM nejvyšší verze 0106 .. mě funguje CD, kde je nejvyšší HVM verze 0114 ... nemůže to mít vliv, proč to nejde ???
Zdar a sílu
Sem zkouknul pěké videa.Kloubouk dolu.
Pepa je fak MACHR.
Chtěl bych se zařadit do fronty žadatelu o češtinu do mé CD 70.
Je to paráda,vidět to v češtině.
Pepa je fak MACHR.
Chtěl bych se zařadit do fronty žadatelu o češtinu do mé CD 70.
Je to paráda,vidět to v češtině.
Re: Čeština v CD70, DVD90, GID a CID displejích - VIDEO
samozrejme, ze zaujem je (a asi dost velky). Akonahle budes mat hotovu verziu, mam zaujem - daj vediet a urcite sa dohodneme
P.S. Nahodou slovencinu asi nechystas, ze? (v pripade potreby prekladu sa mozes ozvat - pomozeme)
Opel Vectra Caravan 1,9 CDTI 110 kW, automat 6-rychl., CID, navi
-
- Kontaktovat uživatele:
V současné době jsem v etapě I. (viz. můj minulý příspěvek), což je zkušební etapa ve které vám dokáži naprogramovat češtinu, ale:
1) mám SW pro barevné displeje z dílen SiemensVDO, č. dílů 24461297 a 13111166. Pro novější displeje (třířádkové) SW zatím nemám k dispozici. Upravitelné displeje mají SW verzi CE59 nebo CD59 (viz. foto) – myslím si, že to budou všechny s dvouřádkovým zobrazením palubního počítače
2) mám upravený SW pro CD70 a DVD90 HW verzí 0101 až 0106 (viz. foto). Pro navigace HW verzí (0107, 0108 a 0114) zatím nemám SW
3) změna SW v navigaci se provádí s SW CD, ale displej je nutné kvůli změně SW z auta vytáhnout a rozebrat! Vlastní změna SW je práce tak na 30 minut
4) v původní jazykové verzi zůstane ovládání klimatizace a případně UHP. Nyní je čeština vložená místo italštiny, tzn. že klimatizace bude psát italsky. Samo že je možné češtinu vložit místo jakéhokoliv jazyka, což by například mohli uvítat majitelé UHP – vše by jelo v češtině krom UHP, to by jelo např. v angličtině nebo němčině. Samozřejmě ostatní jazyky (krom italštiny) zůstávají beze změn, takže je možné celý systém uvést do tovární podoby nastavením v menu
5) zatím nemám přeložené TMC hlášení, tzn. že se nyní vypisují italsky. Budoucí změna jazyka TMC zpráv se udělá pouze záměnou navigačního CD / DVD. Žádná změna SW nebude již nutná
Postup identifikace HW a SW verzí navigace a displeje:
stisknout tlačítko MAIN, stisknout a držet tlačítko SETTINGS tak dlouho, dokud se neobjeví okno s textem „Testmode switched on“ (navigace také pípne). Potom opakovaným stiskem tlačítka BC nalistujete stránku Testmode: Heater, na které je HW a SW verze displeje. Opakovaným stiskem tlačítka AUDIO nalistujete stránku HARDWARE, na které je HW verze navigace. Deaktivace Testmodu se provádí takto: stisknout tlačítko MAIN, stisknout a držet tlačítko SETTINGS tak dlouho, dokud se neobjeví okno s textem „Testmode switched off“ (navigace také pípne).
bull12: se slovenštinou je počítáno. Speciální slovenské národní znaky už mám v displeji připravené. Slovenština bude místo švédštiny - vznikne taková malá středoevrospké verze
1) mám SW pro barevné displeje z dílen SiemensVDO, č. dílů 24461297 a 13111166. Pro novější displeje (třířádkové) SW zatím nemám k dispozici. Upravitelné displeje mají SW verzi CE59 nebo CD59 (viz. foto) – myslím si, že to budou všechny s dvouřádkovým zobrazením palubního počítače
2) mám upravený SW pro CD70 a DVD90 HW verzí 0101 až 0106 (viz. foto). Pro navigace HW verzí (0107, 0108 a 0114) zatím nemám SW
3) změna SW v navigaci se provádí s SW CD, ale displej je nutné kvůli změně SW z auta vytáhnout a rozebrat! Vlastní změna SW je práce tak na 30 minut
4) v původní jazykové verzi zůstane ovládání klimatizace a případně UHP. Nyní je čeština vložená místo italštiny, tzn. že klimatizace bude psát italsky. Samo že je možné češtinu vložit místo jakéhokoliv jazyka, což by například mohli uvítat majitelé UHP – vše by jelo v češtině krom UHP, to by jelo např. v angličtině nebo němčině. Samozřejmě ostatní jazyky (krom italštiny) zůstávají beze změn, takže je možné celý systém uvést do tovární podoby nastavením v menu
5) zatím nemám přeložené TMC hlášení, tzn. že se nyní vypisují italsky. Budoucí změna jazyka TMC zpráv se udělá pouze záměnou navigačního CD / DVD. Žádná změna SW nebude již nutná
Postup identifikace HW a SW verzí navigace a displeje:
stisknout tlačítko MAIN, stisknout a držet tlačítko SETTINGS tak dlouho, dokud se neobjeví okno s textem „Testmode switched on“ (navigace také pípne). Potom opakovaným stiskem tlačítka BC nalistujete stránku Testmode: Heater, na které je HW a SW verze displeje. Opakovaným stiskem tlačítka AUDIO nalistujete stránku HARDWARE, na které je HW verze navigace. Deaktivace Testmodu se provádí takto: stisknout tlačítko MAIN, stisknout a držet tlačítko SETTINGS tak dlouho, dokud se neobjeví okno s textem „Testmode switched off“ (navigace také pípne).
bull12: se slovenštinou je počítáno. Speciální slovenské národní znaky už mám v displeji připravené. Slovenština bude místo švédštiny - vznikne taková malá středoevrospké verze
nazdar PepaS,
dakujem za velmi rozsiahlu odpoved. Dnes vecer pozriem u mna tie verzie SW a HW.
P.S.ak by si nieco potreboval, mozes sa na mna obratit.
pozdravujem a tesim sa na vysledok tvojej prace ...
dakujem za velmi rozsiahlu odpoved. Dnes vecer pozriem u mna tie verzie SW a HW.
P.S.ak by si nieco potreboval, mozes sa na mna obratit.
pozdravujem a tesim sa na vysledok tvojej prace ...
tak som si preveril moj CD70 a zistil som, ze mam CE59 a HW 0106 ...
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ano, majitele UHP a ja s nimi uvitame anglictinu namiesto tej italciny Slovenciny sa uz neviem dockat..
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
-
- Kontaktovat uživatele:
moje představa je taková, že by angličtina a němčina byla ponechána beze změn a čeština, slovenština a případně další jazyky by nahrazovaly stávající a exotičtější jazyky. Toto řešení má tu výhodu, že bude možné uvést navigaci a displej do běžného továrního stavu. Nevýhoda tohoto řešení bude, že ovládání klimatizace zůstane v původní jazykové verzi (jak jsem již psal), ale těch textů je minimum. Problematiku UHP ponechávám zatím stranou… sice je možné vložit češtinu či slovenštinu místo angličtiny, ale toto řešení se mi moc nelíbíswabel píše:...ano, majitele UHP a ja s nimi uvitame anglictinu namiesto tej italciny
Naposledy upravil(a) PepaS dne 28 zář 2009, 21:32, celkem upraveno 1 x.
No rozhodne bych tam nechal Anglinu ale nemcinu bych klido nahradil
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet