Touch and Connect - multimedia pro A-H a Z-B

Vše co se týká palubního počítače, navigace, zapojení repro, radia atd..
sauce

Re: Touch and Connect - multimedia pro A-H a Z-B

Příspěvek od sauce » 31 říj 2012, 22:11

Cena je vynikající ;) Jak velký zásah do auta to obnáší? Předpokládám, že nebude stačit jen vyměnit rádio kus za kus a naprogramovat... Asi bude určitě třeba umístit někam GPS anténu... Co dál? Vyžaduje taky chlazení jako CD70? Nebo ještě něco dalšího?

Reklama

nedy666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedy666 » 31 říj 2012, 22:58

Též bych prosil o info co to obnaší za dodatečné úpravy, př. dokoupení kabeláže či gps anteny - ta nebo ji hodit jen někam pod přístrojovku k př. oknu, pokud se tam dá nějak probojovat, signál by tam měl být taky v poho, ne? Pokud by instalace nebyla nic hroznýho zauvažoval bych o tom během přístího roku.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...

astros

Příspěvek od astros » 31 říj 2012, 23:38

I keď by som potreboval tmavo šedé, tak tiež by som asi mal záujem a zobral by som možno čierne. Rovnako ma zaujíma čo obnáša výmena + ako je to potom s nastaveniami na BC display-i (hodiny a i.).

astros

Příspěvek od astros » 15 lis 2012, 20:47

Nechám si v Astre CD30 a všetko ostatné som vyriešil "pripojeným" lacným tabletom (navi, mp3, video, TV - za jazdy signál TV vypadáva ale to mi až tak nevadí, a iné "aplikácie"). Pre mňa je to lepšie a aj lacnejšie riešenie ako Touch and Connect. Ešte nejako vymyslieť umiestnenie, ale to je už iba detail. Možností je viac.

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 09 pro 2012, 01:49

Protože rádio Touch & Connect prodávám, tak jsem jej samozřejmě i vyzkoušel. Musím říct, že zvuk je neporovnatelný s CD30 či CD30MP3 a řekl bych, že zaostává i za DVD90. Ovládání je intuitivní a velice jednoduché, ovšem absence češtiny pro ty co nezvládají základy cizích jazyků, je opravdu na škodu. Rádio se dá ovládat z volantu (samozřejmě ne všechny funkce), hlasitost, telefon, stanice rádia a vstupy. Z volantu nejde ovládat navigace, to je možné pouze z panelu rádia. Samotné ovládání navigace je jednoduché a navigace reaguje velmi rychle. Podsvícení jak tlačítek, tak displeje rádia se reguluje klasicky otočným knoflíkem na přepínači světel a funguje spolu s ostatním podsvícením (možné jsou i režimy den/noc/auto). Zatím jsem nezoušel kvalitu vstupu aux, připojení USB a BT telefon (nemám potřebnou kabeláž), ale v budoucnu to určitě otestuji. Ovládání displeje GID a nejspíš i BID je možné levým ovladačem na volantu, ale vstup do menu nastavení (což je pouze čas a datum) není možný, nebo jsem na to zatím nepřišel. Je dost možné, že Opel použil jiný GID, který toto nastavení má v záložce, jak je vidět na obrázcích níže. Mimochodem tahle záložka by se moc hodila pro uživatele MKJ, zvláště pro ty, co mají BT telefon UHP. Podle EPC by to mohl být displej, který zde prodává Signum, podporu u ostatních displejů musím ověřit, ale nejspíš půjde pouze o displeje GID od výrobce Delphi-Grundig. Jako celek hodnotím rádio velmi dobře, sice umístění displeje je zvoleno nešťastně, ale pro ty, co navigaci používají jen zřídka a spíš si potrpí na dobrý zvuk a připojitelnost médií v kombinaci s BT telefonem je to dobrá volba.

Zde jsem našel jediný manuál k rádio a to v angličtině.

Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301

nedy666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedy666 » 09 led 2013, 08:38

Dotaz dá se k tomu radiu dozapojit couvací kamera, je tam na ní nějakej vstup, v něm. manualu jsem to tam neviděl. Jen informativně. Co to má za vstupy a výstupy vzadu stačila by fotka ze zadní strany s konektory.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 09 led 2013, 14:40

Konektor je stejný jako na všech ostatních rádiích v Astře H/Zafiře B. Couvací kameru lze připojit pouze na navigačních rádiích v Insignii, Astře J, Zafiře C.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301

sauce

Příspěvek od sauce » 20 úno 2013, 07:34

RomanK píše:...ale vstup do menu nastavení (což je pouze čas a datum) není možný, nebo jsem na to zatím nepřišel. Je dost možné, že Opel použil jiný GID, který toto nastavení má v záložce, jak je vidět na obrázcích níže...
Bez záruky - četl jsem kdesi na německém Zafira fóru, že záložka Settings se objeví na nových třířádkových GID displejích v případě, že se ve variantní konfiguraci displeje naprogramuje "Radio nicht vorhanden" nebo "Fremradio", tj. radio není přítomno nebo cizí rádio.

Odpovědět