Dojezd pod 50km - navigace k nejblizsi pumpe

Vše co se týká palubního počítače, navigace, zapojení repro, radia atd..
milosh
Administrátor

Re: Dojezd pod 50km - navigace k nejblizsi pumpe

Příspěvek od milosh » 20 zář 2010, 22:17

Zitra vezu dite do skolky a pak jedu do prace to je celkem cca 13km po meste tak to budu mit dojezd uz pod 30 a to mi nerikejte ze uz to nebude hlasit pumpu, zase tak rad adrenalin nemam abych mel dojezd 5km a jeste s tim jezdil po meste kde sice jsou pumpy na kazdem rohu ale stejne..
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Reklama

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 20 zář 2010, 22:20

mylouši nebuď z toho vysranej i když máš dojezd 0 tak furt je v nádrži 5 litrů
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 20 zář 2010, 22:20

ok no ja vzdy tankuju pri dojezdu cca 100km tak to je bez stresu ;)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 20 zář 2010, 23:29

Jen malý dotaz. Na které přenosné navigaci lze nastavit to, aby jsem měl na displeji mapu, kde je stále sever nahoře a šipka se otáčí uprostřed mapy ve směru kterým jedu? Zkoušel jsem TomTom i Igo a tam se šipka orientuje jen nahoru.

A malá poznámka. Ten kdo si nezkusil jezdit podle OEM navigace Opel by si to měl nejdřív zkusit a pak hodnotit. OEM navigace má ještě několik dalších výhod a to, že pokud ztratí GPS signál, tak si podle integrovaného kompasu a rychlosti vozidla dopočítá přesně trasu. A to je výhoda ve velkých městech, kde navigace díky vysokým stavbám nechytí dostatek družic na obloze a samozřejmě v tunelech kde jsou sjezdy a odbočky. S TT jsem několikrát přejel sjezd z dálnice, protože po projetí pod mosty několikaúrovňových křížovatek navi ztratila GPS signál, špatně si spočítala rychlost a směr a ukázala sjezd až už jsem byl za ním. Další plus OEM navigace je, že jsem schopen ji ovládat z volantu a nemusím se na D1 trefovat prstem do políček s písmeny o velikosti 5x5 mm, kdy zpravidla nejdřív 4x trefím něco jiného, než chci. Další výhoda je automatické ztmavování displeje spolu s ostatním podsvětlením v autě, automatický režim den/noc nepočítaje. O propracovaných TMC zprávach (perfektně fungují hlavně v zahraničí) a plánování objízdných tras se snad zmiňovat nemusím. A ještě zajímavost. Stačí otevřít auto a aniž bych měl klíč v zapalování se navigace inicializuje (chytá satelity). Když pak zapnu zapalování, tak je navigace přípravena okamžitě navigovat, nebo sama nabídne, zda chci pokračovat po zvolené trase (třeba při přerušení jízdy). A hlavně můžu auto zaparkovat kde chci a zloděle neláká se mi podívat do kastlíku jenom proto, že mám držák od přenosné navigace na skle. A navíc nemám rád kabely natahané po celé přístrojové desce jenom proto, že je navi na baterky :lol: .
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 20 zář 2010, 23:40

Nechtěl sem aby to vyznělo, že TomTomy a podobný mají navrch před vestavěnou navigací. Sám jí mam ve služebáku a jezdím podle ní mnohem radši, než podle Nokie případně TomToma atp. (pravda jednou se mi to vymstilo, protože sem netušil, že Slovensko už není Evropa :mrgreen: ). Přesně jak píšeš, výhody a komfort ovládání převažují. Jen zrovna dojezd k nejbližší pumpě neni nic tak světobornýho, navíc v pravidelně aktualizovaných mapách (což OEM moc nejsou) je ta pravděpodobnost čerstvých údajů vyšší.
A jestli tu někomu opravdu nabízeli originál vestavěnou za 10.000 Kč, tak je jen blázen, že to nevzal.

Midzi

Příspěvek od Midzi » 20 zář 2010, 23:45

s tvojou poslednou vetou sa da len suhlasit, za taku cenu by som to urcite zobral. Je to toti podobna cene prenosnej.
Astra H combi 1,9cdti 88kW Cosmo automat

Moja prvá Astra

Obrázek

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 21 zář 2010, 07:24

Konecne to Roman popsal presne jak to ma byt 8-)

Corsaczek: Zrovna cerpacich stanic za rok asi moc nepribude co se tyce te aktualizace :?: :mrgreen:

beavis

Příspěvek od beavis » 21 zář 2010, 07:34

Uz te Miloshi vidim jak stojis s prazdnou nadrzi na kruhaci u Vladimiru a vztekle behas vokolo Astry a nadavas ji neco ve smyslu navigace :mrgreen: :mrgreen:
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)

MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian » 21 zář 2010, 08:27

Zdravim,

To milosh: navigacia nie je len o benzinkach ... ale aj o inych POI, SpeedCam (rychlostnych kamerach - co sa aktualizuje takmer kazdy den), obchodaky, financne institucie ... popr. vlastne POI (neviem ci to OEM umoznuje), 3D budovy ....

To RomanK:
Da sa nastavit aj na iGo aby mapa severu bola na hore, ale ja to aby sa otacala mapa a sipka bola na sever ... nie je ziadny problem - kazdemu podla chuti .

Nemas celkom pravdu, skusil som OEM (bohuzial nie Opel - starsie BMW bez dotykoveho displaya) - bohuzial mi nevyhovovala... mne vyhovuje to co mam, nakolko to co si uviedol ako super vyhody sa daju bez problemov aj v prenosnych navigaciach ... napr. prepocitanie trasy ak nemas signal (bud su tam 3D akcelerometre, alebo 1 akcelerometer + "kompas" ... a dufam ze nemusim vysvetlovat ako to dalej funguje). A to co si dalej uviedol sa da uplne rovnako aplikovat ... napr. ani nemusis mat klucik v zapalovani a uz mozes hladat signal aby ta hned a okamzite zacalo navigovat ... :D - co je podla mna uplne zbytocne ale budiz. Mas pravdu s kabelami ...

A mimochodm ty si kolko inych navigacii vyskusal? Zjavne vela nie ked nevies ani "zakladnu" hore uvedenu informaciu ;) (alebo si uzivatel ktory kupy -> zapne (bez nastavenia)-> a chce aby to bolo na tvoj obraz - to asi tak fungovat nebude) - nic v zlom... navigacie pouzivam uz takmer 10 rokov a preslo mi cez ruky asi roznych 10 ks (druhov) - tak mam svoj nazor.

OEM je dobra ak by mala aktualizaciu map / POI 3-4x do roka a ak by stala max. 2x tolko ako priemerna cena priemernej navigacie ... t.j. 7-8tisic Kc...

To corsaczek, Midzi: ano nevzal som ju ... mozno neviem o co som prisiel ale som spokojny s tym co mam... myslim si ze za menj penazi mam viacej muziky ... moj nazor ... Vy si ju kludne kupte - nebudem zavidiet, a ani slintat ...

To pepcco: precital si si nadpis tohoto vlakna ... "Dojezd pod 50km - navigace k nejblizsi pumpe" - takze navigacia k najblizsej a nie k vybranej !Aktualizacia sa da urobit ak su nove mapy... a pri OEM nie su tak casto (predpokladam 1 x za rok / 2 roky). Ako som pisal ... v polovine roku 2009 mi v autorizaku ponukali mapy z roku 2007 - sorry, ale neprosim si...

Na zaver ... kazdy nech si kupi co mu vyhovuje ... nema tu zmysel vypisovat ze jedna ma to a druha zase tamto ... kazda ma svoje vyhody a nevyhody a je najlepsie ak si to kazdy vyskusa a kupi podla svojich potrieb. Aspon uvidime kolko ludi pojde do original a kolko do neoriginal 8-)

Tak ... a teraz ma kamenujte :) .

Prajem pekny den.

M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 21 zář 2010, 09:27

za 10 let deset navigací, to vyjde snad ještě dráž než 3 oem navigace :lol:
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Odpovědět