Test přesnosti palubního počítače a dojezdu

Vše co se týká palubního počítače, navigace, zapojení repro, radia atd..
Dalik
Kontaktovat uživatele:

Re: Test přesnosti palubního počítače a dojezdu

Příspěvek od Dalik » 12 lis 2009, 20:15

Dneska se ve mně na chvíli probudil duch riskéra :D a rozhodl jsem se zjistit u mého auta zhruba dojezd na blikající kontrolku stavu paliva v nádrži.
Po chvilce, kdy jsem vyjel ze školy (Zlín) domů (Kroměříž), se mi kontrolka rozblikala. K jedné OMV jsem se zrovna blížil, ale jednak je tam litr Naturalu 95 o celou jednu korunu dražší než u Kroměřížské OMV (bral jsem dneska skoro plnou) a taky jsem si chtěl vyzkoušet, kolik se tak dá s tou blikající kontrolkou ujet, někdy se taková informace může hodit. A vzhledem k tomu, že je po cestě hodně benzinek, jsem si říkal, že kdyby se mi to už moc nezdálo, můžu prakticky co 5 km tankovat.
Nakonec jsem tedy dojel až do cíle, což je cca 25 km, a věřím, že minimálně na nějakých dalších 5 km tam benzínu ještě bylo, ale těžko odhadovat, ona ta ručička při vypnutí motoru spadne úplně pod tu poslední rysku. Já měl ručičku přesně na ní (doložil bych i foto, mám však relativně starý mobil, jeho foťák je nejen nekvalitní, ale ani z mobilu nelze ty fotky nějak dostat).
Jel jsem teda s velmi lehkou nohou :) (=spotřeba pod 7 litrů, BC asi 6,5), nikoliv však brzda provozu!

Reklama

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 13 lis 2009, 09:14

Já jsem jednou natankoval přesně v okamžiku, kdy kontrolka začala blikat a vyšlo mi, že tam musí být cca. ještě 5 litrů paliva, takže nějakých 70 km.

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik » 13 lis 2009, 10:15

Tolik? :o No nevím teda, ale nevyšlo by mi to už ani na cestu zpátky, natož...
Jinak podle testu u dieslu na první straně by tam měly být v tu hvíli zhruba nějaký 3 litry, což by tak mohlo celkem odpovídat i mému odhadu, že tak do těch 35 km možná...

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 13 lis 2009, 11:03

Urcovat dojezd podle blikajici kontrolky je zcestne, protoze kontrolka sviti podle zbyvajiciho objemu v nadrzi a nikoliv podle vypocitaneho dojezdu z BC, takze dojez na blikajici kontrolku bude mit kazdy jiny podle jeho prumerne spotreby.

Oproti tomu dojez, ktery ukazuje BC uz je vypocitany podle prumerne spotreby, takze nekomu zacne blikat kontrolka, kdyz mu zbyva dojezd 70km a nekomu zacne blikat kontrolka, kdyz mu zbyva dojezd 30km.

Kontrolka stavu paliva zacne svitit, kdyz zbyva v nadrzi 5l. Blikat zacne pri 3l.

To je ale vztahovano k obsahu nadrze cca 47-48 litru. Skutecny objem nadrze Astry je ale 52 litru, takze nadrz ma skrytou rezervu, ktera neni nikde videt cca 5 litru.

Pokud se tedy rozblika kontrolka, tak zbyva cca 7-8 litru paliva. Pro vetsinu lidi tedy na cca 100km.

MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian » 13 lis 2009, 11:07

Zdravim,

Ja som na blikajucu kontrolku presiel 45km ... a este som by som mohol ist ... ale neviem kolko, mozno uz len par metrov a mozno aj niekolko km ... nechcel som to vyskusat - nemal som v kufry ziadny kanister s benzinom :) .

Potom som nataknkoval 47litrov benzinu - prve cvaknutie pistole.

Prajem pekn den.

M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik » 13 lis 2009, 12:01

x-father píše:...
Díky za vyjasnění.

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 13 lis 2009, 14:17

x-father píše:Pokud se tedy rozblika kontrolka, tak zbyva cca 7-8 litru paliva. Pro vetsinu lidi tedy na cca 100km.
Tak přesně tohle u mě neplatí, jak jsem psal po rozblikání kontrolky dotankoval tolik, že v nádrži mělo být 5 litrů (počítáno s 52 litry). Dojezd na PP je hodně nepřesný, na ten je lepší nekoukat, protože je to zbytečný pesimista :) Podle mé zkušenosti: rozsvícená kontrolka - cca. 8 litrů, blikající kontrolka 5 litrů.

pepcco

Příspěvek od pepcco » 15 lis 2009, 11:56

Včera som tankoval, keď mi dojazd ukazovalo 6 km a v testmode BC mi ukazovalo, že mám v nádrži TC-dist 0,7 l nafty. Natankoval som 20 l nafty a ukazalo mi toto: dojazd 370 km a v testmode BC mi ukazalo, že mám v nádrži TC-dist 27 l nafty. :o Ručička palivomera bola presne na strede. Takže určite BC nepočíta s nejakou skrytou rezervou možno nejakých 5-6 l paliva.
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 15 lis 2009, 12:32

Je u Astry znama vec a probiralo se to tu nekolikrat, ze pokud nedotankujes plnou, ale jen tam cmrdnes cast, tak Astra neukazuje spravny dojezd/stav nadrze. Obvykle se to srovna az po nejake dobe jizdy. Nevim jestli je ted v tvem pripade relevantni informace kolik ti to ukazovalo, kdyz jsi tankoval jen na pul.

Proste to nepozna tak presne kolik tam toho je. Zato plnou nadrz pozna bezpecne hned. Uz jsem nekolikrat vyjel obsah nadrze uplne na nulu, tim myslim to, ze dojezd a ukazatele zustatku v nadrzi v testmodu ukazovali 0 a i pak sem tankoval MAX 48 litru. Ovsem na to abych u dieslu zkousel vyjet i ty zbyle 4 litry nemam koule :-)

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 28 pro 2009, 06:36

Jen tak mimo tema, nechapu lidi co vzdy nedaj plnou a jedou 3x tydne k pumpe natankovat za 2 kila (nekdy i min) :shock:

prece kdyz cim vic mam v nadrzi tim mene casto se na benzinku musim vracet ne? a tim ze natankuju za par stovek mi nejak nepomuze :roll:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Odpovědět