RomanK píše:Jednotka UHP (portál mobilního telefonu) v Astře nebo Zafiře funguje na stejném principu jako Parrot. Po zapnutí zapalování se telefon (spárovaný a se zapnutým bluetooth) přihlásí jednotce UHP a ta si načte tel. seznam. Pokud telefonujete, při tom zastavíte a vypnete zapalování, tak se jednotka UHP vypne až po ukončení hovoru. Má to největší výhodu v tom, že se všechno zobrazuje na grafickém (GID) nebo barevném displeji (CID), dá se ovládat z volantu (přijímat a ukončovat hovory, hledat v tel. seznamu, listovat ve funkcích) a má funkci hlasového vytáčení. Bohužel si UHP se symbianem od Nokie nerozumí a nenačítá tel. seznam. I když jsem někde zaslechl, že UHP z nejnovějších Nokií se symbianem tel. seznam načítá. Jednotka UHP se dá taky servisně programovat (přehrát na novější software). Kromě spojení přes bluetooth se může telefon s UHP spojit ještě pomocí držáku a kolébky pro příslušný typ telefonu. V tomto případě telefon může využívat anténu umístěnou na střeše vozidla. Ovšem cena kolébky se pohybuje okolo 5.000,- kč.
Pokud by někdo chtěl originální UHP do auta doinstalovat, je třeba úprava kabeláže svazku přístrojové desky (příprava ve formě koncovky pro jednotku UHP v autě nikdy není). Druhým komponentem který je potřeba je mikrofon u lampičky vnitřního osvětlení. Tato příprava (koncovka mikrofonu) už v autě může být na kabeláži obsažena. V případě používání pouze bluetoothového spojení není ani třeba instalovat kabel k anténě a jinou anténu. Pokud ovšem na kabeláži je příprava pro mikrofon, je tam i kabel k anténě.
Ahoj. A jak zjistím, že tam ta příprava pro mikrofon je? Rád bych si taky tuhle sadu nainstaloval, ale děsí mně, zda bych musel protahovat drát až nahoru. Mám Zafiru r.v. 2006 s CD 70 NAVI s pevnou střechou. Dnes jsem se díval pod záslepky na střeše u osvětlení interiéru a je tam takový placatý černý multikonektor, kde jsou ještě 2 malé čtvercové pozice volné, od nich vedou ve svazku dalších drátů kabely někam do nitra auta..... Připadalo mi to, že by to mohlo být na ten mikrofon. Nebo ne?
Mám na ebay možnost koupit tuhle jednotku i s mikrofonem
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT, vím, že musím dokoupit ještě nějaký kabel. Ale netuším, kde ho mám sehnat v čechách. Poradíte kde? Pokud v Opelu, tak jaké má číslo? nebo se dá sehnat i něco neoriginálního? V německu je to tohle,
http://www.telefon.de/produkt.asp?grupp ... s_id=38362 ale nevím jak v čechách....
Předem díky.