Palubní počítač
Re: Palubní počítač
Tos mel jedno auto koupit ji na vyjezdeni a druhy pro sebe, my uz nastesti mame kazdy svy
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
ja mam svoje sluzobne a teraz ma aj ona svoje. Tretie uz naozaj nepotrebujem
Upřesňuji naměřené hodnoty při jízdě z kopce na neutrál.Jedu-li z kopce na neutrál,tak mi pal.počítač hlásí spotřebu mezi 1,6 l a 2,2 l/100km.Ta hodnota se mění od 1,6 do 2,2 l/100km.
Zafira B 1,9CDTI 88kW
Zafira B 1,9CDTI 88kW
Akosi veľamilankon píše:Upřesňuji naměřené hodnoty při jízdě z kopce na neutrál.Jedu-li z kopce na neutrál,tak mi pal.počítač hlásí spotřebu mezi 1,6 l a 2,2 l/100km.Ta hodnota se mění od 1,6 do 2,2 l/100km.
Zafira B 1,9CDTI 88kW
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
- JohnyBA
- Kontaktovat uživatele:
Ono totiz treba jazdit so zaradenou rychlostou. Sledoval som uz dlho na viacerych autach, ze ked pustis plyn so zaradenou rychlostou tak pocitac ukazuje nulu a nechapal som preco. Zacinam verit tomu ze do valcov proste prestane striekat palivo, pokial su otacky vyssie ako na neutrale a motor vlastne tocia kolesa cez prevodovku. Ked klesaju otacky a prekrocia hranicu neutralu tak riadiaca jednotka sa snazi motor udrzat v chode a pridava palivo.
Ked vyradis rychlost tak aj ked ides z kopca bez plynu 120km/h tak do motora musi ist palivo aby ti nezdochol a ta spotreba sa prepocitava na zaklade aktualnej rychlosti.
Toto je moja teoria a zatial som sa o nej s nijakym mechanikom nebavil, tak neviem ci sa nahodou nemylim
Ked vyradis rychlost tak aj ked ides z kopca bez plynu 120km/h tak do motora musi ist palivo aby ti nezdochol a ta spotreba sa prepocitava na zaklade aktualnej rychlosti.
Toto je moja teoria a zatial som sa o nej s nijakym mechanikom nebavil, tak neviem ci sa nahodou nemylim
2JohnyBA: Do motoru skutecne nejde ani kapka pokud jedes se zarazenou rychlosti z kopce a otacky jsou nad cca 1200ot.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Samozřejmě,že jezdím se zařazenou rychlosti.Jednou jsem to zkusil na neutrál,jen chvíli a došel jsem k naměřeným hodnotám.Asi nebo určitě má pravdu JohnyBA.
Ještě by mě zajímalo,kdyby se ozval nějaký majitel Zafiry B 1,9CDTI 88kW, jakou má průměrnou spotřebu.Mně v současné době ukazuje pal.poč.7,8 l/100km.Stejná hodnota mně vyšla když jsem si spočítal na papíře ujeté kilometry a natankované palivo.Nedosahuje to hodnoty uváděné výrobcem,ale jezdím převážně po městě (Praha)
Ještě by mě zajímalo,kdyby se ozval nějaký majitel Zafiry B 1,9CDTI 88kW, jakou má průměrnou spotřebu.Mně v současné době ukazuje pal.poč.7,8 l/100km.Stejná hodnota mně vyšla když jsem si spočítal na papíře ujeté kilometry a natankované palivo.Nedosahuje to hodnoty uváděné výrobcem,ale jezdím převážně po městě (Praha)
Ahoj. Mám takú istú Zafiru ako ty. Čo sa týka jazdy na neutrál, tak si myslím že to čo ti ukazuje palubák je o.k. Mne to ukazuje presne tak isto. Moja priemerná spotreba po roku čo vlastím Zafirku je 6,7 l/100km (nameraná na palubnom počítači). Jazdím 90% mestom. V lete pri ceste do Talianska a spať (cca 2500km) mi palubný nameral 5,6 l/100km.
Opel Zafira B 1,9 CDTi 88kW r.v. 2006
Čáu lidina foru jsem se díval na příspěvek o přesnosti palubního počítače na Zafiře . Ja jsem taky vlastníkem Oplu zafira 1.7 CDTI 92kw ,najeto 90 000 km a před nedávnem jsem si všiml že mi palubní počítač ukazuje spotřebu při volnem chodu 3.2 L/H a celková spotřeba jde nahoru ,ale jak vypnu motor a znovu nastertuji tak se vše vrátí jak má být . Klasicky by mi měl ukazovat 0,6 L/H vš je měřeno při zahřátem motoru . Chci se vás zeptat zda nevíte v čem je problém ne jestli nemáte nějakou radu jak bychom tento problém vyřešil díky za odpovd s pozdravem Martin .
- JohnyBA
- Kontaktovat uživatele:
nevypaluje sa ti prave vtedy DPF filter?