Zdravím,
mám více dotazů a kupodivu se mě nepodařilo najít, že by se tu někde řešily, tak zakládám nové vlákno.
Autonabíječka s USB
Pro mě je nutnost mít telefon v autě stále na nabíječce, ale mít nonstop otevřenou přihrádku se zapalovačem a kabely všude není moc ideální...
Napadly mě dvě řešení:
1) micro nabíječka + rozkuchaný kabel
- ještě jsem to neřezal, ale doufám, že klasický USB kabel se dá nějak ořezat aby zbyla ta přípojná deska a z ní hned kabel, který by šel zlomit do pravého úhlu...
- tahle http://www.halshop.cz/index.php?product=96252 vypadá ze všech nejskladněji
- jenže s těmi USB nabíječkami a Android telefonem to není tak jednoduché, musí mít tzv. zkratované datové kabely, jinak si telefon bude myslet, že je připojen k PC a z toho důvodu omezí nabíjení na pouhých 500mA i když má nabíječka např. 1A - při velkém odběru (display, GPS, volání, hudba) to nemusí vůbec dobíjet
máte někdo zkušenosti s nějakou micro nabíječkou, která by to měla vyřešené a tedy nabíjela rychle tak jako ze sítě a ne pomalu jak z PC?
pokud by nic nebylo, tak by se to mělo dát vybastlit, ideálně zkratováním přímo v nabíječce.. otázka je jak moc je to rozebiratelné...
- jen stále nevím kudy vyvést kabel? ten šuplík lícuje až moc přesně, takže i když mě nebude trčet nabíječka, tak nevím jestli zavřu dvířka přes ten kabel... možná rozebrat celý šuplík a vyvést to nějak bokem?
držák telefonu mám v levém rohu čelního skla, takže kabel potřebuji vést podél středového sloupku a pak nad volantem - ta guma by se měla dát lehce vycvaknout a pak bych to mohl strčit pod ni ? Roman to rozdělával při prohlídce, jen neznám ten grif...
2) šla by nabíječka schovat někam do interiéru a nabastlit přímo na 12V a pak vyvést kabel kam by bylo potřeba? "nějak" by to asi šlo, ale zas takový kutil asi už nejsem...
nebo???
AUX
na stejné místo, potřebuji vyvést jack kabel... to ale nebude problém ten můžu schovat minimálně pod kůži okolo ručky..
- jen je pak otázka, jestli ho vůbec zapojovat do zdířky a nebo přímo napájet na AUX kabel vyvedený z radia... nebo dokonce na radio, ale to je asi zbytečné to celé rozebírat... když bych ho dal na kabel, tak může zdířka zůstat volná pro možnost připojení audia od spolucestujících...
- dále pak okolo středového sloupku a nebo snad pokud by šlo tak pod ním a zase z vrchu volantu pod tou gumou...
- malý detail, docela nutně potřebuji L koncovky, ale jak guglim, tak guglim, nemůžu najít propojovací kabel 3,5mm jack s L konektorem.. se to snad nevyrábí? pak zbývá koupit kabel a koncovky samostatně, to snad nebude problém..
díky za rady a popisy toho jak jste si to sami vyřešili? kutí se tu všechno, tak mě neříkejte, že máte stále otevřený popelník?
Autonabíječka - ukrytí kabelů vč. AUX...
Autonabíječka - ukrytí kabelů vč. AUX...
---------------------------
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback
- Reklama