CD30 MP3 a random

Vše co se týká palubního počítače, navigace, zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
netrunner

CD30 MP3 a random

Příspěvek od netrunner » 19 srp 2010, 15:19

Hojte,
nevím, jestli si toho už někdo jiný všiml, ale začíná mě vytáčet Random u CD30 MP3 při přehrávání MP3. :evil: Random sice vybírá náhodné písničky, jakmile ale vytáhnu klíček ze zapalování (např. na benzice, při pauze apod.) tak po opětovném nastartování začne Random vybírat zase ty samé písničky. Ne sice přesně ty samé ve stejném pořadí (i když i to se mi asi 3x u jednoho CD stalo), ale přijde mi, že má pár "oblíbených", které zahraje víceméně vždy. Chápu, že při vypnutí napájení random zapomene, co už hrál, ale nejde mi na rozum, že pak jede zase stejně. Když mám v MP3 na CD cca 6-7 hodin hudby, tak odhadem nikdy neslyším víc jak 2 (i na dlouhých cestách dost zastavuji). Zato několik písniček (cca 15-20) hodně často a tak 2-3 zcela pravidelně nejpozději jako 3. písničku od startu. Taková jízda po městě s několika zastávkami je opravdu zábavná. :?

Netuší někdo co se s tím dá dělat? Mám to tak jak v Astře H tak v Corse D.

Díky.

Reklama

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Re: CD30 MP3 a random

Příspěvek od JohnyBA » 19 srp 2010, 15:55

to je otazka na inzinierov siemens ci blaupunkt, ci ktory to skontruovali, ako navrhli generator nahodnych cisel. Predpokladam ze tam je nejaky procesorik, ktory bud pomocou SW alebo nejakeho HW generuje pseudonahodnu postupnost cisel. Taketo generatory nie su nikdny nahodne, na zaciatku sa do nich zapise inicializacna hodnota (seed) a potom uz generuju nahodnu postupnost, ktora by mala mat normalne rozdelenie (vsetky cisla by mali padat s rovnakou pravdepodobnostou). Lenze ak vzdy do toho generatora zapises rovnaky seed, tak ti bude generovat vzdy uplne rovnaku postupnost. Otazkou je ako maju naprogramovanu inicializaciu, ci hodnoty seed generuju napriklad pomocou aktualneho casu (existuje vela dalsich inych metod), alebo boli taki lenivi ze tam nastavili natvrdo konstantu. Dalej chybu mozu mat v generatore ze nema normalne rozdelenie ale napriklad nejake gausovske, pri ktorom je maximalna pravdepodobnost v strede a minimalna na krajoch.
Co s tym? asi nic :-), musel by si si zohnat zdrojak co je v radiu, preprogramovat ho a nahrat ho tam. Asi najlepsie riesenie je posunut pesnicku na dalsiu :-)
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek

netrunner

Příspěvek od netrunner » 19 srp 2010, 17:02

Jak funguje generování pseudonáhodných čísel vím. Ale když srovnám random CD30 MP3 např. s WinAmpem tak je to úplně o něčem jiném.

Jestli jsou někde zdrojáky k rádiu (a patřičný překladač, v servisu to pak nahrajou), sem s nimi. S tím bych si poradil raz dva. :geek:

Čudl Další je bohužel jen částečné řešení. Občas to zkouším a na kratších trasách pak nedělám skoro nic jiného než Další, Daší, Další... Být technař tak se mi možná výsledný mix líbí ;)

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA » 19 srp 2010, 18:38

to forum cita viac ludi a niektory z nich mozno nevedia ako sa generuju nahodne cisla, tak som im chcel objasnit problem ;-)
zrejme si pocitacovo zdatny, tak vela stastia pri hladani SW, prekladaca a prehravania SW v radiu :-)

emvee

Příspěvek od emvee » 19 srp 2010, 20:22

JohnyBA: Jen technická: když mají všechna čísla stejnou pravděpodobnost, není to normální rozdělení ale rovnoměrné. Normální rozdělení je to, čemu ty říkáš gaussovské ;)
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA » 19 srp 2010, 21:14

ano, ano :-( , ospravedlnujem sa za chybu, splietol som nazvy, ale vlastnost rozdelenia sedi :-)

Odpovědět