Nastavení ,, REG ,,

Vše co se týká palubního počítače, navigace, zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
bubo

Nastavení ,, REG ,,

Příspěvek od bubo » 12 led 2010, 23:43

V nastavení rádia - přelaďování stejné stanice na silnější frekvenci slouží volba REG ?
Manuál jsem si sice čelt , ale nějak tomu tam nerozumím , jak to tam popisují .
Ta volba REG má 3 možnosti - ON , OFF a Automatic .
Chtěl bych to mít zvoleno tak , když např. moje oblíb. stanice vysílá u nás na nějaké frekvenci a o 30km na jiné , silnější frekvenci , aby se rádio samo přeladilo na tu silnější . Co by tam mělo být v nastavení zatrženo ?
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,

Reklama

lopuch

Re: Nastavení ,, REG ,,

Příspěvek od lopuch » 13 led 2010, 06:44

Nezajistuje automaticke preladovani na silnejsi frekvenci nahodou funkce RDS? (Mimo jine i zobrazuje nazvy stanic, pisnicek, apod.)
ASTRA H caravan 1.7CDTI

Oblíbené: http://www.skiparkcervenavoda.cz, http://www.snehoveradlice.eu, http://www.usporanafty.cz

sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc » 13 led 2010, 10:30

ja nevim ale melo by se to preladit samo a pokud se tak nedeje tak to delam tak napriklad ze na cisle 1 mam ulozenou evropu 2 a pokud jedu nekde kde je slaby signal tak tu 1 zmacknu znova a ono to vyhleda jinou frekvenci...jinak funkce RDS bych rekl ze funguje jen jako zobrazování stanic nic vic..
Opel Astra OPC

MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian » 13 led 2010, 11:32

Zdravim,

REG - su na regionalne informacie ... v CR a SK nefunguje - alebo aspon som si to nevsimol ... v Nemecku mi to hlasilo lokalne zapchy a obchvaty - ako TMC v GPS (mozno to bola ina funkcia v radiu, len ja si to myslim ze to bolo REG)

RDS - sluzi na preladenie kanalu na silnejsi signal (aj na ine veci, nastavenie casu, nazov stanice, nazov pesnicky a pod. - musi to ale vysielat!!!). Ale preladuje to len vtedy ak ten signal klesne pod urcitu uroven a az potom zacne hladat silnejsi signal. To ze mas silnejsi signal, radio nezacne hned menit - to by nic ine nerobilo len ladilo a menilo kanali - ako som pisal az potom ked nastaveny signal klesne pod danu uroven vyhlada a zmeni frekvenciu.

Prajem pekny den.

M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek

bubo

Příspěvek od bubo » 13 led 2010, 21:42

Tak mě to funguje nějak divně :( Asi má pravdu MrMarian , že u nás volba REG nefunguje , protože ať tam zatrhnu kteroukoli volbu , reaguje to stejně a to tak , že sice přeladí automaticky , při ztrátě signálu na silnější frekvenci , ale úplně jiné stanice . Měl jsem v minulém autě Panasonic s RDS a tlačítkem AF , které , když jsem zmáčkl při slábnoucím signálu , přeladilo např. Evropu2 na nejbližší , silnější vysílač , anebo to samo po určité době špatného signálu přelaďovalo automaticky - jel jsem z Moravy do Prahy a cestou to několikrát samo přeladilo na lepší signál , ale stanice zůstala stejná . Ale tady na tom origoš rádiu ( já mám cd70 , ale ovládání mají skoro všechny typy origin. stejné ) mě to přelaďování na silnější frekven. stejné stanice nějak nejde . Vyhledává při ztrátě signálu , ale spustí úplně jinou stanici :evil:
Co prosím Vás mám špatně nastaveno :o ??? Fungují Vám rádia nějak podobně , jak u výše popsaného obyč. Panasonicu :? ???
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,

MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian » 14 led 2010, 11:24

Zdar,

Mne to funguje bez problemov. Vacsinou mam CR (70%), potom Impuls (15%), Frekvence 1 (10%), BBC (5%). Tieto stanice funguju ako maju ... t.j. akonahle sa znizi sila signalu tak sa preladi na tu istu stanicu ale so silnejsim signalom.

Prajem pekny den.

M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek

Odpovědět