Led žárovky H3 a H7

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
Wirda

Led žárovky H3 a H7

Příspěvek od Wirda » 30 čer 2019, 00:34

Ahoj. Můj dotaz zní, zda máte někdo zkušenost s led žárovkami. Vím, že nejsou homologované pro provoz na pozemní komunikaci. Má otázka zní, zda někdo nemá tu čest s žárovkami do mlhovek H3. Ty nejsou povinné a moje Astrule je celkem požírá. V potkávacích mám nightbreakery a šetřím jejich životnost přes den tím, že svítím mlhovkami. Za dne je to myslím normální a když jsou seštelované, nikoho nikterak neobtěžuji. Nikdo mne neproblikává. Ale spotřeba žárovek je tristní. cca měsíc jedna H3. Což je divné a přiznám se, napětí na konektoru jsem neměřil. Ale je to na střídačku, umře levá, pak pravá... A tolik toho zase nenajezdím. Přemýšlím tedy o náhradě za led. Na "čína" trhu je toho vela. A když už bych něco bral, mám pořád nutkání okusit i H7. Jen ze zvědavosti. Ta naše mrcha je citlivá na canbus, tak pokud někdo má nějakou zkušenost, budu rád za koment. Nepůjdu do nejlevnější varianty, ale pokusím se vybrat parametry co nejbližší žárovce, aby nebyl negativní efekt pro silniční provoz. Z vlastní zkušenosti vím, že se nechala použít i hid sada a se správnou teplotou světla a nastavení světlometu nebyl problém ani při silniční kontrole... Led už je dnes převela. Jsou i výrobci jako Philips s kvalitním produktem. Jen mě zajímá, jestli nemá už někdo namontováno, nebo nezkoušel. Primárně mě zajímají H3, které canbus nehlídá a H7, pokud někdo měl tu čest. Děkuji za info :)
Astra H Caravan sport Z18XE IDS+

Reklama

Jirk4

Re: Led žárovky H3 a H7

Příspěvek od Jirk4 » 30 čer 2019, 09:38

Ono je to hlavně tím, že mlhovky nejsou uzpůsobené k trvalému svícení. Takže jednak se žárovky přehřívají a jednak se tím mrví i parabola. O tom, že je to nelegální na našich silnicích netřeba hovořit. když tam dáš nějakou ledku, bude to dobře svítit jako denní svícení. Otázka je, jak to bude svítit, až to budeš potřebovat, jako mlhovku. Myslím, že dost na hovno.
Astra H Caravan 1,7 CDTi 81kW
Škoda Fabia Combi 1,9 TDi PD 97kW-chip
Honda XL1000V Varadero

OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS

Odpovědět