Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět

Koupíš si tento modul od Pepase?

Ano
118
61%
Ne
25
13%
Nevím
50
26%

Celkem hlasů: 193

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Re: Modul Komfortní Jednotky (dříve "Teploměr vody")

Příspěvek od PepaS » 17 zář 2012, 16:09

Jocker píše:nedalo by se přidat zapínání klimatizace na jedno z tlačítek volantu? (třeba dlouhý stitsk levého kolečka - volba místo zobrazení teploty?)
to asi není možné; kompresor zapíná a řídí pouze ECC. Nevím jak bych dokázal po CAN sběrnici říci ECC, aby zapnula kompresor. Nezkoušel jsem, zda-li je možné přes diagnostiku ECC v rámci jejích testů, kompresor zapnout a pokud ano, zda-li zůstane zapnutý i po ukončení diagnostiky
Marinaaaa píše:Jak to vypadá s ovládáním nezávislého topení či přihřívače přes MKJ? Nějaký pokrok? Zima se blíží a ráno se už topení zapíná..(pro uvedení do obrazu pro ostatní: Jedno z přání uživatelů co mají MKJ a topení je umožnění vypínání topení přes MKJ při drobném popojíždění, přeparkování, a tudíž zabránění častého spouštění a vypínání topení v těchto nechtěných situacích.
mám připojenou jednotku AHS, nějaké pokusy už jsem v létě na V-C dělal, ale bylo moc teplo na spuštění topení. Potřeboval bych ověřit na nějaké vychlazené V-C (vnější teplota musí být pod 7 st. C). Pokud bys měl chuť a čas, mohli bychom to vyzkoušet na tvém korábu – nyní mi jde pouze o test, zda-li dokážu blokovat funkci spouštění AHS. Těch možností není moc…je to tak na 30 minut
martulik píše:Vecter je málo, musíme počkat, viz níže odpověď PepaS
mrzí mne, že se to s V-C tak vleče. Pokud máš pocit, že ti MKJ nepřináší užitek nebo si pod dojmem mnou napsaných vizí čekal více a cítíš se nyní podveden, můžeš mi modul vrátit a já ti vrátím 100% ceny – více ti v tuto chvíli nemohu nabídnout. Vývojové práce na V-C jsem rozhodně neodpískal, v plánu stále jsou… dovolím si jen podotknout, že máš v MKJ stále verzi 1.0 z prosince 2011 a od té doby jsem do MKJ doplnil další funkce a vylepšení (mimo jiné na tvůj návrh - tichý mód). A jak jsem několikrát psal zde na fóru, upgrade je stále jen ze cenu poštovného, tj. cca. 100 Kč (tam a zpět – jako cenné psaní)
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

Reklama

martulik

Příspěvek od martulik » 17 zář 2012, 17:16

Ale já to nepsal jako kritiku. :(

PepaS,to se omlouvám.

Já tam schválně vložil tvoji odpověď jako informaci o tom, že není všem dnům konec.

V žádném případě se necítím nijak podveden. I v základním provedení funguje výborně. To že můžu poslat jednotku na upgrade vím.
Aj jaj, to mě mrzí.
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 17 zář 2012, 19:12

martulik píše:Ale já to nepsal jako kritiku. :( PepaS,to se omlouvám
já to také nebral jako kritiku a už vůbec se nemáš zač omlouvat! Já mám vůči majitelům V-C opravdu černé svědomí a z tvého příspěvku jsem cítil jisté zklamání, proto jsem se snažil ti vyjít vstříc...

můj problém je, že neumím říci ne – vždycky někdo přijde, že by chtěl... a já se sice poslední dobou kroutím, ale nakonec vyhovím. Takže místo toho, abych řešil, co je v plánu a na co lidé čekají, řeším nové věci... takže nyní MKJ umí i španělsky, portugalsky, nizozemsky a francouzsky (příslušné příručky brzo budou na webu) a je na obzoru polština a tím s jazyky končím. Video modul jsem také sliboval na konec prázdnin a vypadá to, že sériové kusy budou spíše k dispozici jako vánoční dárek :o.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker » 17 zář 2012, 21:49

Sem si myslel, že by to s tou klimou nemusel být problém, když se to nastavuje vlastně přes menu (u el. klimy), u manuální a automatické tam je čudl zvlášt, ale u el. ne no....

Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker » 08 říj 2012, 15:12

Včera jsem seděl v autě před obchoďákem a čekal na ženu, chrálo rádio, vrtal jsem se v menu MKJ a sledoval jak klesá stav baterie...po 15 min. na 65% je to normální?

mudr.sat

Příspěvek od mudr.sat » 08 říj 2012, 16:09

Pepíku,dá se věřit MKJ jednotce co se týče ůdaje o teplotě motoru??
Zafira B,2006,1.9 CDTI 74kW

power2

Příspěvek od power2 » 08 říj 2012, 18:57

Jocker: Mám to taky tak

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 08 říj 2012, 20:43

Já taky... klesá to víceméně hned po vypnutí motoru.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

nedy666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedy666 » 08 říj 2012, 21:50

Zdravím Pepasi, mám dotaz chtěl bych se zeptat zda bude mít do budoucna možnost používat MKJ i nové Zafiry B od roku výroby 2010, pokud tam mají to UHPčko a SW 8.x.x. tak to MKJ do nepodporuje. Co jsem se dozveděl od RomanaK dá se to "obelstít a udělat tak" že se tam dá dat starší GID ci CID pak to s UHP nevadí. Jde mi je o to zda to v budoucnu bude s těmi novými verzemi komunikovat, nebo se o dalším rozvoji neuvažuje. Případně v čem je tam háček že se to těmi verzemi nebaví ?! Jiný výrobce, je to jinak napsaný atd...?,
Myslím že nějakej ten rok asi ještě ty Háčka a B zafy dělat budou, lidi si je taky budou kupovat...
Jde mi jen o info a osvětlení tohoto problému.
Díky Vítek
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...

Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker » 09 říj 2012, 09:29

No a k čemu je pak to sledování baterie?

Odpovědět