chyba 050074
Re: chyba 050074
Tak mě tento kód hlásí i má astra. Ale žádný problém subjektivně s autem nepocituji a kontrolky zhasínají před startem. I tak jsem zkoušel pohledat nějaké info a chci se s tím, co jsem našel, podělit.
Kód P0500 je standartizovaný kód OBD (více výrobců používá tento standard) a týká se chyby u senzoru rychlosti. Senzor může být buď na převodovce a nebo v kolech (ABS) dle modelu.
Pro zájemce o bližší info dávám odkaz na zdroj. http://www.obd-codes.com/p0500
Dále jsou jen mé spekulace a úvahy.
Protože táto "chyba" je podle toho co jsem zjistil častá, může to být i přílišná citlivost na vyhodnocení dat. Třeba pokud astra H používá ABS senzory, tak jak vyhodnocuje disproporce mezi jednotlivými koly? Třeba když ruční brzdou zablokuju zadek nebo jen jedno kolo a ostatní se točí? Nebo když protočíte kola (kolo)? Nemůže být i toto příčinou chyby? Obojí jsem udělal, než jsem tento kód zjistil. Bohužel nevím, jestli před tím ten kód tam už byl nebo nebyl.
Kód P0500 je standartizovaný kód OBD (více výrobců používá tento standard) a týká se chyby u senzoru rychlosti. Senzor může být buď na převodovce a nebo v kolech (ABS) dle modelu.
Pro zájemce o bližší info dávám odkaz na zdroj. http://www.obd-codes.com/p0500
Dále jsou jen mé spekulace a úvahy.
Protože táto "chyba" je podle toho co jsem zjistil častá, může to být i přílišná citlivost na vyhodnocení dat. Třeba pokud astra H používá ABS senzory, tak jak vyhodnocuje disproporce mezi jednotlivými koly? Třeba když ruční brzdou zablokuju zadek nebo jen jedno kolo a ostatní se točí? Nebo když protočíte kola (kolo)? Nemůže být i toto příčinou chyby? Obojí jsem udělal, než jsem tento kód zjistil. Bohužel nevím, jestli před tím ten kód tam už byl nebo nebyl.
Astra H - Z17DTL
- Reklama
Zdravím , tato chyba sa mi zobrazila asi pred mesiacom, no našťastie som akorát išiel k RomanoviK, ten to pozrel povedal že si to nemám všímať že mam všetko v poriadku , chybu vymazal ...pred týždňom sa mi zobrazila opäť takže som si jej nevšímal,no dnes som sadol do premrznutého auta a asi po 1 km jazdy sa mi rozsvietil symbol auta s klúčom...zastavil som , vypol motor pozrel chyby, no len táto jedna 50074 ...naštartoval som išiel som sa povoziť cca 20 km a nič sa nerozsvietilo ....viete mi nekto poradiť či sa mám vôbec o to starať ? Môže to mať niečo spoločné s termostom , ktorý je na výmenu? (max 70 st ,aj po 100 km jazdy ) díky moc
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
Mazety, termostat už mám vymenený už je pekne okolo 90
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
Kucí, jedna technická:
Dávejte si velký pozor na konektory u kol. Já měl tuhle chybu a spravilo to prostříknutí kontaktolem, ale Perymu vyskočilo hejno chyb okolo pravého předního kola, asi 9ks a když kouknul na všechny ty dráty, tak 2/3 měl uhnilý. Nebýt toho, že si to opravil sám, tak by mu měnili půl auta (konektory samotné se vyměnit nedají) a stálo by to ranec.
Poučení:
Při přehazování sezónních kol/gum rozpojit, zkontrolovat, prostříknout a zapojit zpět. Já mám jen k ABS, ale ti co mají IDS+ jako Pery, tak toho tam mají podstatně více.
Dávejte si velký pozor na konektory u kol. Já měl tuhle chybu a spravilo to prostříknutí kontaktolem, ale Perymu vyskočilo hejno chyb okolo pravého předního kola, asi 9ks a když kouknul na všechny ty dráty, tak 2/3 měl uhnilý. Nebýt toho, že si to opravil sám, tak by mu měnili půl auta (konektory samotné se vyměnit nedají) a stálo by to ranec.
Poučení:
Při přehazování sezónních kol/gum rozpojit, zkontrolovat, prostříknout a zapojit zpět. Já mám jen k ABS, ale ti co mají IDS+ jako Pery, tak toho tam mají podstatně více.
Z toho plyne, že je lepší koupit auto holinu a kašlat na podobný blbosti jako IDS. Cena tlumičů hrozná, provázaná elektronika a mraky čidel a konektorů, které jsou notabene blbě utěsněný. Aby to takhle zlobilo ani né po třech letech? Měl by se Opel stydět
Njn, maj recht pane.
Nebo by se měli stydět taky soudruzi v Opel servůsu v Lučanech, kde to měli při garančkách vočekovat a ne se na to vykašlat. Ty kontakty neuhnily za den.... Přece to musej vědět, že to hnije. Si myslím.
Nebo by se měli stydět taky soudruzi v Opel servůsu v Lučanech, kde to měli při garančkách vočekovat a ne se na to vykašlat. Ty kontakty neuhnily za den.... Přece to musej vědět, že to hnije. Si myslím.
Ahojte. Som krátko majiteľom Astry Caravan 1,9CDTi. Z ničoho nič sa mi objavila spomínaná chyba 050074. Mal som z toho najskôr obavu, ale dúfal som,že po niekoľkých naštartovaniach sa chyba zmaže. Čítal som , že vraj jediná možnosť je zmazať cez diagnostiku. A ajhľa asi po cca 20 naštartovaniach "autíčko s kľúčikom" zhasína ešte pred naštartovaním. Takže som ďalším dôkazom, že sporadické chyby sa vymažú samé, ak sa neopakujú. Toť, môj postreh.
Opel Astra H caravan,1.9CDTi Z19DT 88kW,M6,Cosmo black,Sport
Mě se tahle chyby taky objevovala a tak jsem to dal do Autovars v Holešovicích. Říkali, že nejdřív zkusí vyčistit čidlo tlaku, ale že to asi ono nebude a dál by se musel řešit ventil. No nakonec to vypadá dobře, od vyčištění čidla se auto s klíčkem neobjevilo.
Zdravím,
stalo se mi když jsem jel s Astrou z Českých Budejovic do Prahy tak cca v 2/3 cesty se mi rozsvítila žlutá kontrolka auta s klíčem. Ihned jsem zastavil a vypnul motor. Pro kontrolu jsem najel do BC a Teplota chladici kapaliny byla v normálu 89 °C a když jsem zvedl haubnu tak vše bylo v motorové části vizuálně v pořádku. Chvili jsem počkal a znovu nastartoval a kontrolka se už zbytek cesty nerozsvítila. Po tomto incidentu jsem doted najel cca 400 km a zatím vše v pořádku.
Auto hlásí chybu 050074.
Kontrolky zhasínají jak mají, rozsvítí se všechny a po nastartování zhasnou, jako poslední zhasne kontrolka tlaku motorového oleje, cca po 1-2 vteřině*. Po tomto incidentu jsem ještě celkem nestartoval 20x, asi jen 11x-15x takže chyba jeste něměla šanci bejt vymazaná jestli je vše OK. Když nezmizí po tech 20-ti nastartování tak to zkusím nějak rešit, napr diagnostika?
Úprava 2.7.2012
Chyba se už neobjevila, cca 25-30 startů od prvního zobrazeni.
stalo se mi když jsem jel s Astrou z Českých Budejovic do Prahy tak cca v 2/3 cesty se mi rozsvítila žlutá kontrolka auta s klíčem. Ihned jsem zastavil a vypnul motor. Pro kontrolu jsem najel do BC a Teplota chladici kapaliny byla v normálu 89 °C a když jsem zvedl haubnu tak vše bylo v motorové části vizuálně v pořádku. Chvili jsem počkal a znovu nastartoval a kontrolka se už zbytek cesty nerozsvítila. Po tomto incidentu jsem doted najel cca 400 km a zatím vše v pořádku.
Auto hlásí chybu 050074.
Kontrolky zhasínají jak mají, rozsvítí se všechny a po nastartování zhasnou, jako poslední zhasne kontrolka tlaku motorového oleje, cca po 1-2 vteřině*. Po tomto incidentu jsem ještě celkem nestartoval 20x, asi jen 11x-15x takže chyba jeste něměla šanci bejt vymazaná jestli je vše OK. Když nezmizí po tech 20-ti nastartování tak to zkusím nějak rešit, napr diagnostika?
Úprava 2.7.2012
Chyba se už neobjevila, cca 25-30 startů od prvního zobrazeni.
Opel Astra Caravan 1.7 CDTi Z17DTH 74 kW, r.v. 2005.