Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
Re: Modul Komfortní Jednotky (dříve "Teploměr vody")
Potýkám se nyní s problémem klimatizace a jelikož mám možnost koukat na MKJ na tlak klimky, tak mám z toho trochu hlavu v pejru. Abych opětovně nevypisoval problém i zde, dávám odkaz: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... 7&start=40
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem konečně vyřešil zobrazení obsahu nádrže v okně Diagnostika MKJ. Dost dlouho to s tímto údajem vypadalo bledě. Obsah nádrže přepočtený na litry je k dispozic pouze v displeji, jenže v diagnostice Tech2 / OP-COM je obsah zobrazován jako aktuální obsah, který je velmi proměnlivý (v závislosti na naklonění hladiny paliva v nádrži). A navíc se zobrazuje pouze na celé litry, takže by to s tímto údajem bylo podobné, jako s teplotou uvnitř vozu – na nic .
Naštěstí si tvůrci FW displeje počínali rozumně a tak jsem nakonec dokázal vytáhnout hodnotu průměrného obsahu nádrže (v servisním menu BC se zobrazuje jako TC-Dist) se zobrazením na dvě desetinná místa a navíc i hodnotu dojezdu. Nyní tedy MKJ zobrazuje místo teploty ve voze průměrný obsah nádrže v litrech a pokud dojezd klesne pod 100 km, tak i dojezd (malým fontem vedle obsahu nádrže). Ten dojezd majitelé „třířádkových“ displejů, kterým dojezd při 30 km zmizí, určitě ocení - v MKJ si ho zobrazí snadno a rychle. Nyní je potřeba ověřit, zda-li čtení „skrytých“ parametrů z displeje funguje na všech variantách displejů…
Opět musím poděkovat mach00, který mi s OP-COMem nalogovat cenná data .
Samozřejmě je nutné zdůraznit, že systematicky spoléhat na přesnost měření/výpočtu obsahu téměř prázdné nádrže není rozumné; proto asi u nových displejů nezobrazují dojezd pod 30 km. Nutí řidiče tankovat včas a neriskovat možné problémy...
Naštěstí si tvůrci FW displeje počínali rozumně a tak jsem nakonec dokázal vytáhnout hodnotu průměrného obsahu nádrže (v servisním menu BC se zobrazuje jako TC-Dist) se zobrazením na dvě desetinná místa a navíc i hodnotu dojezdu. Nyní tedy MKJ zobrazuje místo teploty ve voze průměrný obsah nádrže v litrech a pokud dojezd klesne pod 100 km, tak i dojezd (malým fontem vedle obsahu nádrže). Ten dojezd majitelé „třířádkových“ displejů, kterým dojezd při 30 km zmizí, určitě ocení - v MKJ si ho zobrazí snadno a rychle. Nyní je potřeba ověřit, zda-li čtení „skrytých“ parametrů z displeje funguje na všech variantách displejů…
Opět musím poděkovat mach00, který mi s OP-COMem nalogovat cenná data .
Samozřejmě je nutné zdůraznit, že systematicky spoléhat na přesnost měření/výpočtu obsahu téměř prázdné nádrže není rozumné; proto asi u nových displejů nezobrazují dojezd pod 30 km. Nutí řidiče tankovat včas a neriskovat možné problémy...
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
SUPER....
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
naaaadhera
neberte zivot vazne aj tak z neho nevyviaznete zivy
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
Ahoj,
chci se zeptat v jakém časové horizontu bude hotový nový FM pro MKJ určené na Vectru C ?
Díky martulik
chci se zeptat v jakém časové horizontu bude hotový nový FM pro MKJ určené na Vectru C ?
Díky martulik
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
- irmscher
- Kontaktovat uživatele:
a pujde ten nový soft s množstvim paliva přehrát na tu prvné serii modulu?
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT
-
- Kontaktovat uživatele:
na V-C se chystám . Rád bych doplnil komfortní funkce pro V-C někdy na přelomu dubna/května.
všechny MKJ jsou po HW stránce stejné, takže je možné aktualizovat jejich FW. Jediné, co je k tomu potřeba, je doprava MKJ k mně. Takže opakuji: kdo chce aktualizovat FW, prosím nechť MKJ zašle na mou adresu a přiloží 60Kč (na poštovné + speciální poštovní obálku na cenná psaní + 10 Kč manipulační poplatek) nebo 110 Kč na balík do ruky (pokud bude zabalené ve větší krabičce – případ sloučených MKJ); platí pro CZ uživatele. Poštovné na Slovensko je 120 Kč.
Další úpravy funkcí MKJ a A-H / Z-B budou souviset s funkcemi ovládání video modulu (zobrazení videa na CID displejích) a případně se zobrazením teploty uvnitř vozu měřené externím snímačem, což je ale otázka budoucnosti. V tuto chvíli již nevím, co bych pro A-H/Z-B měl do MKJ ještě doplňovat.
A Milosh se určitě zase zeptá, tak mu odpovím předem: video modul bych měl rád během prázdnin na stole, resp. v autě
všechny MKJ jsou po HW stránce stejné, takže je možné aktualizovat jejich FW. Jediné, co je k tomu potřeba, je doprava MKJ k mně. Takže opakuji: kdo chce aktualizovat FW, prosím nechť MKJ zašle na mou adresu a přiloží 60Kč (na poštovné + speciální poštovní obálku na cenná psaní + 10 Kč manipulační poplatek) nebo 110 Kč na balík do ruky (pokud bude zabalené ve větší krabičce – případ sloučených MKJ); platí pro CZ uživatele. Poštovné na Slovensko je 120 Kč.
Další úpravy funkcí MKJ a A-H / Z-B budou souviset s funkcemi ovládání video modulu (zobrazení videa na CID displejích) a případně se zobrazením teploty uvnitř vozu měřené externím snímačem, což je ale otázka budoucnosti. V tuto chvíli již nevím, co bych pro A-H/Z-B měl do MKJ ještě doplňovat.
A Milosh se určitě zase zeptá, tak mu odpovím předem: video modul bych měl rád během prázdnin na stole, resp. v autě
Pepo tos me pobavil, tentokrat jsem se ptat nechtel, ale spis mi je lito Puebla ze tam zase bude muset jet k tobe
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
No problema
Taky se další vtchytávky těším
Taky se další vtchytávky těším
Pak ti z Otasem kazdy zaplatime petipivo
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet