Otoceni klickem a nic se nedeje

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
Tereza

Re: Otoceni klickem a nic se nedeje

Příspěvek od Tereza » 29 říj 2009, 21:50

Jirka
No, ty částky sou nepěkný. Já dneska mluvila se svym servisákem o výměně žhavičů a palivovýho filtru, aby v zimě holka startovala bez problémů, klínovej řemen a kladka a ještě něco dalšího zatim počkaj, protože se nezdá, že by to zatim vypadalo nějak špatně.
Ale i tak to bude zas dost peněz - to už šplhám přes 10 tisíc v investicích do Astry a to jí nemám ani 2 měsíce...

Spíš mě ukrutně štve, že jakoby za přístrojovou deskou za jízdy něco ťuká, jakoby se tam někde vevnitř uvolnil nějakej plast a narážel do jinýho plastu, z toho sem celá říčná, furt do toho mlátim, což samozřejmě nepomáhá. Tak leda to celý sundat a kouknout se, ale to asi těžko udělám :(.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

Reklama

Jirka156

Příspěvek od Jirka156 » 30 říj 2009, 19:27

Tereza
Jojo. Auta jsou jen investice. Mohl bych ti vyprávět. Moje druhý auto, který mám jen na letní projížďky clubové srazy a nyní ho prodávám, je Alfa Romeo 156, kde jsem za auto dával kdysi 200tis. a 250tis. do ní investoval, ale to byl záměr čistě tunerský. Je to udělané ve značkovém body kitu od Cadamuro Design a dva roky jsem stavěl komplet hifi Alpine v ceně 100tis.Kč.
No a jinak klasická údržba.
Já u Romana koupil ještě táhla stěračů s motorkem a raději provedu před zimou výměnu, protože, jak byla nyní kalamita, tak se mi asi třikrát sekly a tak to nechci nechat náhodě. Jinak auto startuje jako ďas. Každý den mám takových 4-5 startů a furt o.k.

Tereza

Příspěvek od Tereza » 30 říj 2009, 23:32

Jirka
Tak super, že startuje, to byl záměr, ne 8-) ?
Jinak, tu alfičku sis teda pěkně vyladil - no jo, když na to jsou peníze, jde všechno. Já dneska koupila ještě zimní gumy a při tom včerejšim počítání investic jsem zapomněla na koupi a montáž defend locku - takže jsme s Astřičkou cca na 20 tisících za 2 měsíce :D, to bych řekla, že neni špatný.

bubo

Příspěvek od bubo » 08 črc 2010, 23:52

Tak dneska mě stříbrňák přivítal blikáním klíčku na palubovce a nešlo startovat :cry: vyblikaná chyba opět 016145 . Asi na třetí pokus motor naskočil , chyba zůstává , od té doby starty OK . Baterku v klíči jsem měnil před asi dvěma měsíci . Tak nevím , kde se stala chyba :? Každopádně jsem to nečekal a při prázdném otočení klíčkem mě doslova zamrazilo , co se stalo :shock: Vypadá to na ten CIM ? Nebo je nutno se s tím smířit , že se prostě občas tato chyba s 016145 a nenastartováním bude opakovat ?
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 09 črc 2010, 07:18

Bubo, taky me to obcas dela hlavne kdyz hned po zasunuti klicku nenastartuju ale necham to az tak treba za 10s, napodruhe to ale jde vzdy ;)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

mirek81

Příspěvek od mirek81 » 09 črc 2010, 09:19

[quote="bubo"] Je to ten cim. taky mi to dělalo. pak mi to romank přeprogramoval a zatím v pohodě
1.7 cdti 74 kw

Tereza

Příspěvek od Tereza » 20 črc 2010, 20:12

Bubo
Taky jsem měla přeprogramovanej CIM a asi na půl roku byl klid. Pak se to objevilo znova. Dneska je to tak, že občas se to stane, pak delší dobu nic a pak zase...pokud se to nebude zhoršovat, už to nebudu řěšit (před přeprogramovánim to bylo zlý, to každej druhej start nešel a zkoušela jsem to třeba napošestý)

bubo

Příspěvek od bubo » 20 črc 2010, 21:30

A když v tom klíči nebude baterka ( jen jako příklad ;) ) půjde nastartovat ?
Má vybitá baterie v klíči nějaký vliv na imobilizér ? Je mě divný , že jsem měnil před 2 měsíci baterku a auto na 3m neodemknu :? Nemůže to dělat opravdu ta slabá baterka v klíči , že nejde občas nastartovat ?
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 20 črc 2010, 21:36

Kdyz nebude (nebo skoro nebudeú baterka tak nastartujes ale auto uz pak nezamknes :mrgreen:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

HonzaL

Příspěvek od HonzaL » 27 črc 2010, 08:04

Asi před čtrnácti dny mě potkala popisovaná závada a od té doby čtyřikrát nešlo nastartovat, jinač auto startuje normálně.Až pojedu přes Brno, tak se asi stavím za RomanemK na přeprogramování jednotky CIM.
Meriva B Enjoy 1,4T 88kW

Odpovědět