OPCOM - vase skusenosti
- Reklama
- vojtavojta
Re: OPCOM - vase skusenosti
Vcera jsem se chtel podivat pres op-com do korekce spotreby a nemohl jsem se tam dostat a delal jsem to dle tohoto navodu:
rok výroby-> Astra-H -> Engine -> Z16XEP -> ECU ->
Programming ->Next ->Fuel Consumption Correction -> Value: 0,0 ->Program New Value
Po kliknuti na programovani neslo mi otevrit dalsi stranku kde by mela byt korekce spotreby benzinu. Nevite nekdo co jsem delal spatne???. Cus Vojta.
rok výroby-> Astra-H -> Engine -> Z16XEP -> ECU ->
Programming ->Next ->Fuel Consumption Correction -> Value: 0,0 ->Program New Value
Po kliknuti na programovani neslo mi otevrit dalsi stranku kde by mela byt korekce spotreby benzinu. Nevite nekdo co jsem delal spatne???. Cus Vojta.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
- vojtavojta
Uz jsem asi nato prisel,a je to zajiave.Natukal jsem mist svojeho motoru Z16XEP,Z17DTL a uz mne to pustilo na druhou stranku kde je korekce spotreby. Do toho okinka staci natukat,treba -17% a je to???
OP-COM
OP-COM
Ahoj, bohužel jsem si právě pokazil svícení, když jsem chtěl změnit denní svícení v opcom china clone, verze 2010 08. V UEC jsem změnil cody a ikdyž jsem je vrátil zpět, tak mi nesvítí potkávací xenony (občas pouze bliknou). Mám Opel Astra H, r.v. 2008, motor Z19 DT. Neví někdo, jak to vše napravit?swabel píše:Mne neslo programovat REC s original zakupenym OPCOMom, takze si z toho, ze Ti nejde programovat REC a UEC nic nerob, vsetko zalezi od auta, ci sa mu chce, al nie. Na niektorom ide vsetko, na inom nic, niekde len REC alebo UEC.
Tvoj pripad programovania REC a UEC - len a jedine TechII. Bohuzial OPCOM zatial nie je dokonaly...
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
2vojtavojta
Zkus změnit rok výroby, ale motorizaci zachovej svojí.
To je divný, že tě to pustilo s benzínem na diesla....
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
A jak jsi to pokazil?Joe1 píše:Ahoj, bohužel jsem si právě pokazil svícení, když jsem chtěl změnit denní svícení v opcom china clone, verze 2010 08. V UEC jsem změnil cody a ikdyž jsem je vrátil zpět, tak mi nesvítí potkávací xenony (občas pouze bliknou). Mám Opel Astra H, r.v. 2008, motor Z19 DT. Neví někdo, jak to vše napravit?swabel píše:Mne neslo programovat REC s original zakupenym OPCOMom, takze si z toho, ze Ti nejde programovat REC a UEC nic nerob, vsetko zalezi od auta, ci sa mu chce, al nie. Na niektorom ide vsetko, na inom nic, niekde len REC alebo UEC.
Tvoj pripad programovania REC a UEC - len a jedine TechII. Bohuzial OPCOM zatial nie je dokonaly...
Naprogramuj to znovu,musí to normálně jít. Chce to akorát čtyřmístný kód,je uvedený na kartičcen Carpass,to je vše.
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
- vojtavojta
Uz jsem tam natukal -17%. Rano vynuluji BC1 a uvidim jakou to bude ukazovat prumernou spotrebu. Zatim mam 8.4l/100 a pred vymenou displeye bylo 6.8-6.9l/100km.Oťas píše:2vojtavojta
OP-COM
OP-COM
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mi příjde, že chceš dosáhnout co nejnižší spotřeby na displeji a ne reálné. Nejdříve si měl zjistit, kolik to fakt žere na nádrž, aspoň na dvě tři tankování a pak to řešit ne ?
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
martulik píše:A jak jsi to pokazil?Joe1 píše:Ahoj, bohužel jsem si právě pokazil svícení, když jsem chtěl změnit denní svícení v opcom china clone, verze 2010 08. V UEC jsem změnil cody a ikdyž jsem je vrátil zpět, tak mi nesvítí potkávací xenony (občas pouze bliknou). Mám Opel Astra H, r.v. 2008, motor Z19 DT. Neví někdo, jak to vše napravit?swabel píše:Mne neslo programovat REC s original zakupenym OPCOMom, takze si z toho, ze Ti nejde programovat REC a UEC nic nerob, vsetko zalezi od auta, ci sa mu chce, al nie. Na niektorom ide vsetko, na inom nic, niekde len REC alebo UEC.
Naprogramuj to znovu,musí to normálně jít. Chce to akorát čtyřmístný kód,je uvedený na kartičcen Carpass,to je vše.
Možná jsem to pokazil tím, že jsem to programoval při nastartovaném motoru a tudíž při rozsvícených světlech. Pak jsem to zkoušel už jenom se zapnutým klíčkem ve 2. poloze. Jinak jsem to provedl tak, že jsem tam měl původně nastavenou hodnotu 1, pak jsem svícení zrušil na 0 a dal jsem svícení na hodnotu 5. No a dělá to ty divy, bojím se, aby neodešla jednotka UEC. Jde to nějak restartovat? Předem díky za rady.
Tak se mi to nakonec podařlo nastavit. Inu China clone je China. Problém byl v tom, že já jsem chtěl nastavit pro moje světla (xenon) AHL, ale musel jsem v opcom zadat AFL, a hleďme, naskočilo tam AHl. Nyní je tedy vše O.K. Takže pozor na změny v China clone, mohou být úplně jiné. Teď nebudu raději nic dál riskovat a na jaře zjistím, co to všechno umí, či neumí.
Naposledy upravil(a) Joe1 dne 04 pro 2012, 19:25, celkem upraveno 1 x.
- vojtavojta
Ty mi furt nerozumis.Frydex píše:Mi příjde, že chceš dosáhnout co nejnižší spotřeby na displeji a ne reálné. Nejdříve si měl zjistit, kolik to fakt žere na nádrž, aspoň na dvě tři tankování a pak to řešit ne ?
Pred vymenou Gid-a za Cid-a me ukazovalo prumernou spotrebu na 100km 6,7-6,9 litra. Nikdy jsem to neresil,protoze po konzultaci s nekolika lidma kteri maji ten samy motor co ja,meli spotrebu totoznou. Po vymene displeye spotreba skocila na 8,4 litra na 100km. Rozumis tomu.
Presne tak jak pises,potrebuji ted elektronicky upravit ten udaj at se mi vrati zhruba na hodnoty z pred vymeny a potom ze zvedavosti udelam test opravdove spotreby. Vcera jsem op-comem do korekcji spotreby natukal od pasu, - 17% a vynuloval BC1 a dneska po prejeti 20km mi to hlasi prumernou spotrebu na 100km 11,2litru. Potom asi budu muset tu korekci provest do + . Mate nekdo s tim zkusenosti.Jak jste natukali - tak se Vam snizila ukazovana prumerna spotreba???
OP-COM
OP-COM