Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
Re: Dodatečný teploměr vody
No ja prave davam na web fotky jak modul zapojoval Mayki a nevim jak presne ten clanek pojmenovat, tak se radsi ptam dopredu
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
MKJ = Modul Komfortní Jednotky
V nastavovacím menu MKJ u položky "upozorňovat na zahřátí motoru" přibude volba: automatické zavření okna a manuální zavření okna. Takže budou tři možnosti: info. okno o dosažení teploty se nezobrazuje, okno se zobrazuje a po jeho otevření se samo po třech sekundách zavře (také ho bude možné zavřít manuálně potvrzením OK) a třetí možnost okno se zobrazuje, ale musí se zavřít manuálně potvrzením OK.
To manuální zavření preferuji ti uživatelé, kteří po nastartování ještě poskakují kolem auta (např. zavírají vrata) a čekají na zahřátí motoru… těm by to automaticky zavírané okno uteklo.
V nastavovacím menu MKJ u položky "upozorňovat na zahřátí motoru" přibude volba: automatické zavření okna a manuální zavření okna. Takže budou tři možnosti: info. okno o dosažení teploty se nezobrazuje, okno se zobrazuje a po jeho otevření se samo po třech sekundách zavře (také ho bude možné zavřít manuálně potvrzením OK) a třetí možnost okno se zobrazuje, ale musí se zavřít manuálně potvrzením OK.
To manuální zavření preferuji ti uživatelé, kteří po nastartování ještě poskakují kolem auta (např. zavírají vrata) a čekají na zahřátí motoru… těm by to automaticky zavírané okno uteklo.
MCU.
Module Comfort Unit by znelo svetovejc a vic by to licovalo s nazvy ostatnich jednotek
Module Comfort Unit by znelo svetovejc a vic by to licovalo s nazvy ostatnich jednotek
Už vidím jak tě žaluje o náhrady nějaký jedinec co bude marodit s nemocnou packou po tom, co mu vokýnko skřípne pracku zatím co bude ráno běhěm jídy hulit a klepat popel z vokýnkaPepaS píše:Ještě doplním u 80 automatické zavření okna, abys nemohl říci ani popel
-
- Kontaktovat uživatele:
jsme na českém webu a proto používám český název MKJ. Když se podíváš na typový štítek MKJ, najdeš tam označení OCU-01, což je Opel Comfort Unit – štítek je a bude pouze v AJ.x-father píše:MCU. Module Comfort Unit by znelo svetovejc a vic by to licovalo
nejde o okno vozu, ale o okno zobrazované na displeji, které se po třech sekundách samo zavře, jakmile oznámí, že teplota chladící kapaliny dosáhla 80 st. C. Takže se kuřáci o své zažloutlé prsty nemusí bát; jakmile jsou klíčky v zapalování, MKJ aktivně nezasahuje a zasahovat nebude do funkcí vozu (ovládání světel, dveří, zámků, oken….)x-father píše: Už vidím jak tě žaluje o náhrady nějaký jedinec co bude marodit s nemocnou packou po tom, co mu vokýnko skřípne pracku zatím co bude ráno běhěm jídy hulit a klepat popel z vokýnka
Dobré vylepšení akorát ten interval 3sec se mě zdá málo , mě by vyhovoval ten čas prodloužit - 10/15 sec . Půjde ten interval nastavovat ? Nebo je to už na tvrdo ?PepaS píše:.... okno se zobrazuje a po jeho otevření se samo po třech sekundách zavře ......
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
pueblo píše:Mám jeden poznatek z provozu a zajímalo by mě, jestli je mnou popisivané chování MKJ i u ostatních.
Když vlezu do auta, který je ještě teplý (teplota motoru nad 80°C) a venku je méně, než 3°C (nastavená tyeplota varování námrazy), tak normálně nastartuju a jako první mi vyskočí okno varování "kluzká vozovka", hned na něj naskočí okno, že teplota chladící kapaliny dosáhla 80°C a tato okna mi nejdou odmáčknout ani levým ovladačem na volantu, ani velkým kolečkem na rádiu, prostě ne a ne. musím se na rádiu přepnout třeba na BC nebo rádio nebo navi, prostě někam jinam a teprve potom mi jdou varovná okna odmáčknout. Do té doby jsou zamrzlý.
Jinak moje konfogurece: CID + CD70navi
Tak já mám něco podobného:
Já po ujetí krátké šontačky jsem vypnul motor, za chvilku jsem znova nastartoval. Na display se mi ukáže tabulka chybějící voda v ostřikovačích a po chvilce tabulka nahřátí na 80 stupňů a tabulky se prolnuly a svítily mi chybějící voda v ostřiku s nápisem nahřátí 80 stupňů. Nešlo to ničím smazat až vytažením klíčku. A dělá to jen po tom co se s autem jede, zastaví, vypne motor a znova nastartuje po chvíli. Tož to můj poznatek.
Opel Astra H Caravan 2007 1,6 77 kW (105 k) a 150 Nm modrošedá metalíza
http://lukinb6.rajce.idnes.cz/Opel_Astra_H/
Prodej motopříslušenství - http://www.motoprislusenstvi.com
-
- Kontaktovat uživatele:
bude nastaveno pevně a stejně, jako u ostatních samo-zavíracích okenbubo píše:akorát ten interval 3sec se mě zdá málo , mě by vyhovoval ten čas prodloužit - 10/15 sec . Půjde ten interval nastavovat ? Nebo je to už na tvrdo ?
je to stejný případ jako u současného zobrazení 80 a upozornění na kluzkou vozovku, jakmile dojde k současnému zobrazení info. okna MKJ a BC, vznikne problém. Chyba je odstraněna, takže kdo ji chce již opravit, má možnost.lkralicek píše:Mám jeden poznatek z provozu a zajímalo by mě, jestli je mnou popisivané chování MKJ i u ostatních. Když vlezu do auta, který je ještě teplý (teplota motoru nad 80°C) a venku je méně, než 3°C (nastavená tyeplota varování námrazy), tak normálně nastartuju a jako první mi vyskočí okno varování "kluzká vozovka", hned na něj naskočí okno, že teplota chladící kapaliny dosáhla 80°C a tato okna mi nejdou odmáčknout ani levým ovladačem na volantu, ani velkým kolečkem na rádiu, prostě ne a ne. musím se na rádiu přepnout třeba na BC nebo rádio nebo navi, prostě někam jinam a teprve potom mi jdou varovná okna odmáčknout
Ještě k těm upgradům FW MKJ: do konce roku chci provést doplnění informací o MKJ na můj web, kde bude vše přehledně sepsané na jednom místě. Bude tam také aktualizovaný přehled změn a verzí FW MKJ. Každý si v menu nastavení může ověřit svou FW verzi MKJ a z webu si zjistí, co je nového, no a pokud bude chtít udělat upgrade, pečlivě zabalí MKJ do bublin a do papírového kartónu a vloží do obálky České pošty na cenné psaní a zašle na mou adresu. Cena cenného psaní v ČR je cca. 41 Kč, takže vás upgrade bude stát 82 Kč – dokud se nevychytají mouchy, budou upgrady FW zdarma. Levnou možnost upgradu FW pro slovenské uživatele také zajistím...
A ještě zodpovím nevyřčenou otázku, proč MKJ nabízím, když tam jsou nebo mohou být chyby - některé chyby v domácích podmínkách bohužel nezjistím, takže nutně potřebuji zpětnou vazbu prvních uživatelů.
Prechod na ECC planujem. Len momentalne nemam prostriedky a cas dobehnut k Romanovi pre panel. Ak to poto bude fungovat tak to je dobre.PepaS píše: --- se zobrazuje u modelů bez ECC (elektronicky řízená klimatizace – na displeji se u ECC zobrazuje ovládací menu). Pokud ve voze není ECC, není po CAN sběrnici odkud číst informace o teplotě a tlaku klimatizace
Neviem ako ostatni ale ja som pocital s pociatocnymi problemami. Ale aspon sa to vsetko poriadne vychyta a potom to uz bude jedna basen.
A ještě zodpovím nevyřčenou otázku, proč MKJ nabízím, když tam jsou nebo mohou být chyby - některé chyby v domácích podmínkách bohužel nezjistím, takže nutně potřebuji zpětnou vazbu prvních uživatelů.[/quote]
Proto píši každý prd aby byla zpětná vazba.
Proto píši každý prd aby byla zpětná vazba.
Opel Astra H Caravan 2007 1,6 77 kW (105 k) a 150 Nm modrošedá metalíza