Příspěvek
od MrMarian » 16 zář 2010, 16:53
Zdravim,
To corsaczek, Westler: Ja sa svami hadat nebudem, ci to ide cez riadiacu jednotku alebo nie - to neviem ... Ja mam nasledovnu skusenost. Ako som uz pisal o tom basli, bol som sam prekvapeny ze ako sa to ustalilo (1 - LED bola u mna 4°C). Ziadna riadiaca jednotka, len obyc 2 kable napichnute na senzor teploty (je to obyc. NTC senzor - rastie teplota klesa odpor a opacne). A preco je ta rucicka ako pribita? Viem si to predstavit tak ze ten chladic je tak dostatocne vykonny ze stiha uchladit viac tepla (teploty) ako je vytvorene (ma vzdy dostatok chladnej vody), a reguluje to termostat - z toho dovodu to moze byt "perfektne" regulovane - napr. ±1°C co na rucicke nezbadate. Mne osobne, ked si ukazem v menu teplotu tak sa mi meni podla cesty do kopaca / z kopca v rozmedzi 98-100°C. Preco by to nenaprogramovali na konstantnu hodnotu?
Dalej na slovensku chodim cez Pezinsku babu (z roviny cca 120m nad morom je kopec "Pezinska baba" na 670m a porom zase 120m. na dlzke cca 10km) a tam to bolo pekne vidiet ze teplota stupa / klesa ... nie je konstantna. Inde som ani ja nevidel ze by sa rucicka teplomeru pohla (Opel Vectra B).
Prajem pekny den.
M.