Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
Re: Dodatečný teploměr vody
Ja se s modulem dnes projel 100km tak mam taky nejake poznatky. Motor se ohreje docela rychle, ale teplota se drzi na 80C, zapnuty teplota na 22C a vetrak "2" mi hlasi teplotu v interieru 28-29C, kde je proboha umisteny to cidlo? V aute bylo pocitove tak 22C, video a parkovaci "obrazovka" zatim neni aktivni ale uz ted se na to tesim az to vse pojede, pak to bude maximalni pecka, jinak jsem spokojen, cestina je super, veskere info dobre zobrazene, proste kvalitne odvedena prace jak je u Pepase zvykem
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
1) doplním svůj web o inormace vše o MKJ v kostce. Rád bych tam také doplnil moudra RomanaK o interpretaci zobrazovaných hodnot – jak jsem psal, nebylo a není mým záměrem z MKJ dělat on-line diagnostický nástroj, ale když už tam nějaké ty diag. údaje jsou, tak je potřeba umět je nějak zhodnotit, jinak nemají žádnou cenupueblo píše:...chci se zeptat, jestli máš nějakou představu o dalším postupu, harmonogramu zprovozňování dalších, zatím nedostupných funkcí. Ti, co mají ECC jsou celkem v klidu, ale mě by moc zajímala teplota v autě, tedy ten externí teploměr
2) začnu doplňovat a testovat komfortní funkce, PAS monitor, otevírání a zavírání oken, řízení světel přes dálku atd. – časově bych byl rád, kdybych upgrade připravil do března. Také chci doplnit další jazykové veze, EN a DE
3) podívám se na návrh jednotky pro přepínán a konverzi video signálů – s touto jednotkou dostanete video z couvací kamery, DVD, DVB-T apod. do nyní bílého okna Video MKJ na displejích CID
Nad doplnění MKJ o funkci měření teploty interiéru vozu uvažuji...
tohle je divná věc – čidlo je kombinované se snímačem slunečního svitu a je umístěné na palubní desce (takový černý klobouček). Mám ho připojené doma a měří přesně, ale v autě po spuštění ECC je to mimo – asi je na palubce o dost větší teplo, než v kabině. Údaj z tohoto snímače je v diag. ECC zobrazován jako teplota v prostoru pro cestující – nevím, jak může vůbec ECC regulovat, když je snímač takhle vyhřívaný. Bohužel s tímto nic nedokáži udělat, takže to spíš i u ECC vidím na extra snímač teplotymilosh píše:zapnuty teplota na 22C a vetrak "2" mi hlasi teplotu v interieru 28-29C, kde je proboha umisteny to cidlo? V aute bylo pocitove tak 22C
Naposledy upravil(a) PepaS dne 15 pro 2011, 06:59, celkem upraveno 1 x.
Tak o tohle mám velký zájem, konečně bych mohl sprovoznit couvací kameru, držím ti PepaSi palce, ať ti jde práce od ruky...PepaS píše: 3) podívám se na návrh jednotky pro přepínán a konverzi video signálů – s touto jednotkou dostanete video z couvací kamery, DVD, DVB-T apod. do nyní bílého okna Video MKJ na displejích CID
Zafira B 1.9 CDTI OPC Line 110kw, Bi-Xenony, Panorama, Recaro sedačky, MKJ, MVK, Raspberry Pi - RaspBMC, parkovací kamera, Mini 0803 Ambarella, NAVI CD70, Sport, r.v.2007
Programování OP-COM, denní svícení, zamykání po rozjezdu a pod ...
Programování OP-COM, denní svícení, zamykání po rozjezdu a pod ...
Tak můj poznatek při jízdě po Brně je takový že teplota motoru se pohybuje mezi 98 - 105 stupni při vyhřívání v autě kolem 24 stupňů. Jsem zimomřivej. Naopak mě se zdá že když je venku tak ta 0 stupňů tak se motor ohřeje na 80 stupňů asi po 15ti minutách což je hrozně dlouho.milosh píše:Ja se s modulem dnes projel 100km tak mam taky nejake poznatky. Motor se ohreje docela rychle, ale teplota se drzi na 80C, zapnuty teplota na 22C a vetrak "2" mi hlasi teplotu v interieru 28-29C, kde je proboha umisteny to cidlo? V aute bylo pocitove tak 22C, video a parkovaci "obrazovka" zatim neni aktivni ale uz ted se na to tesim az to vse pojede, pak to bude maximalni pecka, jinak jsem spokojen, cestina je super, veskere info dobre zobrazene, proste kvalitne odvedena prace jak je u Pepase zvykem
Opel Astra H Caravan 2007 1,6 77 kW (105 k) a 150 Nm modrošedá metalíza
http://lukinb6.rajce.idnes.cz/Opel_Astra_H/
Prodej motopříslušenství - http://www.motoprislusenstvi.com
http://lukinb6.rajce.idnes.cz/Opel_Astra_H/
Prodej motopříslušenství - http://www.motoprislusenstvi.com
No ja mam auto v garazi kde je teplota ted v zime +-6C takze vyjedu do prace kde jsem rano za 5-6minut a motor uz je tak na 60-70C zahraty, mrknu na to jeste v pondeli jak dlouho mu to trva, ale rano dnes kdyz jsem vyjel nechal jsem si tu obrazovku aktivni a teplota sla nahoru skoro jak vterinovka, co sekunda to stupen Tak do 20C, pak uz to jelo pomaleji
Ale jinak technicka na Pepase, nejvic me zajima asi to video na displeji, k tomu modulu bude nutne pridelat nejaky konektory nebo k radiu nebo jak se to bude resit? Tusim ze uz se to tady probiralo ale precejen stranek tady je par desitek Diky
Ale jinak technicka na Pepase, nejvic me zajima asi to video na displeji, k tomu modulu bude nutne pridelat nejaky konektory nebo k radiu nebo jak se to bude resit? Tusim ze uz se to tady probiralo ale precejen stranek tady je par desitek Diky
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
myslim ze tu by sa to malo trocha vytriedit alebo urobit novu temu kde to vsetko bude v celku. Alebo ty ako admin cely popis presun na 1 stranu a tam to bude Pepo dopisovat.
Jj Pepas si udela nove tema ktere bude jeho "blog" a diskuse bude zde, souhlas?
no tak to bude asi najlepsie
-
- Kontaktovat uživatele:
viz. můj příspěvek v Couvací kamera pro CID z 15 úno 2011, 08:53milosh píše:...nejvic me zajima asi to video na displeji, k tomu modulu bude nutne pridelat nejaky konektory nebo k radiu nebo jak se to bude resit?
tak mi prisli krabicky s cislom 18 a 19. 19 uz je aj namontovana