Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět

Koupíš si tento modul od Pepase?

Ano
118
61%
Ne
25
13%
Nevím
50
26%

Celkem hlasů: 193

milosh
Administrátor

Re: Dodatečný teploměr vody

Příspěvek od milosh » 02 lis 2011, 10:41

To by bylo super, ale zase na druhou stranu jak casto nechavas pri desti otevreny okna? :mrgreen:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Reklama

Hoonza

Příspěvek od Hoonza » 02 lis 2011, 12:46

Nejde o nechávání otevřených oken v dešti jde o to, aby se zavřeli když začne pršet :-) Standartně v létě když je vedro nechávám alespoň na ventilaci otevřené střešní okno (které má nouzové kanálky), popř. škvíru u oken (na zabezpečeném parkovišti samozřejmě :) ), ale když začne pršet s bočním větrem může nepříjemně zatéct. Tato funkce by to efektně řešila. 8-)
Astra H Sport, Z18XER 103 KW r. 2008, IDS+, Bi-Xenon, Keyless (Open&Start)

martulik

Příspěvek od martulik » 02 lis 2011, 18:52

Tak co,je tady někde ten pořadník?
Chci to taky.
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 02 lis 2011, 21:13

Hoonza píše:Chtěl jsem se zepat jak bude fungovat funkce zavírání oken při dešti. U VC je tato možnost podporována pouze do MR 2004 potom funguje pouze u vozidel které mají tovární alarm. Dešťový senzor mám. Musí to být řešeno nějak tak, že dešťový sensor monitoruje nějakou dobu po zamknutí vozu zda neprší, pokud začne "komfortka" se o tom dozví a vyšle signál k zavření oken. Bude toto funkční i na originál střešní okno? U VC ho můžu zavřít na dálku delším stiskem tlačítka zamykání
na dalších komfortních funkcích uvedených v II. etapě teprve začínám pracovat, takže ještě ne všechno vím. Jak jsem psal, komfortka (dále MKJ - Modul Komfortní Jednotky) má přístup na všechny CAN sběrnice vozu, tzn. to, co jde po CANu přečíst a ovládat, s tím může pracovat i MKJ. MKJ si může mimo jiné přečíst veškerá data dostupná v diagnostice jako „live“ data a také může ovládat všechny akční členy, se kterými můžete v rámci diag. testů zahýbat. U deště to bude složitější v tom, že v autě v klidu všechny ŘJ spí, tzn. MKJ musí čas od času (a s tím je problém, jak často - lijavec může přijít rychle) probudit ŘJ UEC (elektrické centrum motor. prostoru), kam je dešťový senzor připojený a dle stavu případně zavřít okna, ale čím častěji bude UEC budit, tím více bude vybíjet akumulátor. U V-C ovládá střechu SRM (modul posuvné střechy) a v testech akčních členů je možnost se střechou hýbat, takže by MKJ mohl střechu zatahovat.

Jinak u V-C je těch možností implementace komfortních funkcí o dost více, protože V-C má na rozdíl od A-H / Z-B další extra moduly, např. BCM (řídicí modul karoserie), který umí ovládat okna. U A-H / Z-B jsem např. zjistil, že komfortní zavírání oken bude možné udělat pouze u modelů s REC (zadní elektrické centrum – Milosh měl pravdu), které ovládá signál komfortního zavírání oken vedoucí k „motorkům“. U modelů bez REC není signál komfortního zavírání oken připojen, takže okna zavírat nepůjdou. A když už jsme u těch oken, komfortní otevírání oken na A-H / Z-B možné nebude :( :( – signály řídící pohyb motorku (krom komfort. zavírání) vedou pouze na ovládací tlačítka.

Jak jsem psal na minulé stránce, nyní je dokončen FW plnící funkce I. etapy (viz. popis Zde) a v této podobě ho budu za 5 týdnů také dodávat (možné už i s PAS monitorem) – další navržené funkce v II. etapě budu průběžně dodělávat na základě poptávky a volného času. Samozřejmě je v mém zájmu, aby toho modul uměl co nejvíce, ale nechci stále cosi programovat s tím, že se ukáže, že to je na nic. Takhle to bude i pro majitele MKJ zajímavější, protože se stále mohou těšit na nové funkce a také mohou nové funkce navrhovat k realizaci… Mimochodem, aktuální zdrojový kód obsahuje přes 10.000 řádek kódu – mého kódu, pak tam je ještě jádro RTOSu, ale to nepočítám.

Martulik: pořadník, právě si se do něj zapsal. Já si projedu vlákno a jakmile budou moduly na stole, ozvu se. Opakovaná výroba už bude o moc jednodušší, cestičky mezi Lysou, Prahou a Litoměřicemi budou prošlapané...
Naposledy upravil(a) PepaS dne 06 pro 2011, 08:08, celkem upraveno 1 x.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 02 lis 2011, 21:43

V Litaku mam rodice, kdy tam jedes? :D
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker » 02 lis 2011, 21:50

miloshi, za jak dlouho se ti asi cca zahreje auto na provozní teplotu při mrazech -10°C

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 02 lis 2011, 22:00

Zoliku, zatim letos zima nebyla a uz mam navic garaz proti minule zime a hlavne do prace jedu z mirneho kopecka 5km takze to se nezahreje, ale topi to uz tak po 2km. Az budou zimy dam vedet 8-)

pueblo

Příspěvek od pueblo » 02 lis 2011, 22:14

Klidně si pro modul zajedu do Lysé, jen už abych ho měl :mrgreen: Mohu posloužit jako distributor do sverních, středních a západních čech 8-)

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 02 lis 2011, 23:21

Je nějaká alespoň hrubá představa o ceně kusu z první série?

Marinaaaa

Příspěvek od Marinaaaa » 03 lis 2011, 12:32

Tak já se připisuju jako další na pořadník a to jako majitel V-C :D . (samo cena me taky zajima ...)
Vectra C Caravan 2006 1.9 CDTI 110kw

Odpovědět