Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
Re: Dodatečný teploměr vody
To by bylo super, ale zase na druhou stranu jak casto nechavas pri desti otevreny okna?
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
Nejde o nechávání otevřených oken v dešti jde o to, aby se zavřeli když začne pršet Standartně v létě když je vedro nechávám alespoň na ventilaci otevřené střešní okno (které má nouzové kanálky), popř. škvíru u oken (na zabezpečeném parkovišti samozřejmě ), ale když začne pršet s bočním větrem může nepříjemně zatéct. Tato funkce by to efektně řešila.
Astra H Sport, Z18XER 103 KW r. 2008, IDS+, Bi-Xenon, Keyless (Open&Start)
Tak co,je tady někde ten pořadník?
Chci to taky.
Chci to taky.
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
-
- Kontaktovat uživatele:
na dalších komfortních funkcích uvedených v II. etapě teprve začínám pracovat, takže ještě ne všechno vím. Jak jsem psal, komfortka (dále MKJ - Modul Komfortní Jednotky) má přístup na všechny CAN sběrnice vozu, tzn. to, co jde po CANu přečíst a ovládat, s tím může pracovat i MKJ. MKJ si může mimo jiné přečíst veškerá data dostupná v diagnostice jako „live“ data a také může ovládat všechny akční členy, se kterými můžete v rámci diag. testů zahýbat. U deště to bude složitější v tom, že v autě v klidu všechny ŘJ spí, tzn. MKJ musí čas od času (a s tím je problém, jak často - lijavec může přijít rychle) probudit ŘJ UEC (elektrické centrum motor. prostoru), kam je dešťový senzor připojený a dle stavu případně zavřít okna, ale čím častěji bude UEC budit, tím více bude vybíjet akumulátor. U V-C ovládá střechu SRM (modul posuvné střechy) a v testech akčních členů je možnost se střechou hýbat, takže by MKJ mohl střechu zatahovat.Hoonza píše:Chtěl jsem se zepat jak bude fungovat funkce zavírání oken při dešti. U VC je tato možnost podporována pouze do MR 2004 potom funguje pouze u vozidel které mají tovární alarm. Dešťový senzor mám. Musí to být řešeno nějak tak, že dešťový sensor monitoruje nějakou dobu po zamknutí vozu zda neprší, pokud začne "komfortka" se o tom dozví a vyšle signál k zavření oken. Bude toto funkční i na originál střešní okno? U VC ho můžu zavřít na dálku delším stiskem tlačítka zamykání
Jinak u V-C je těch možností implementace komfortních funkcí o dost více, protože V-C má na rozdíl od A-H / Z-B další extra moduly, např. BCM (řídicí modul karoserie), který umí ovládat okna. U A-H / Z-B jsem např. zjistil, že komfortní zavírání oken bude možné udělat pouze u modelů s REC (zadní elektrické centrum – Milosh měl pravdu), které ovládá signál komfortního zavírání oken vedoucí k „motorkům“. U modelů bez REC není signál komfortního zavírání oken připojen, takže okna zavírat nepůjdou. A když už jsme u těch oken, komfortní otevírání oken na A-H / Z-B možné nebude – signály řídící pohyb motorku (krom komfort. zavírání) vedou pouze na ovládací tlačítka.
Jak jsem psal na minulé stránce, nyní je dokončen FW plnící funkce I. etapy (viz. popis Zde) a v této podobě ho budu za 5 týdnů také dodávat (možné už i s PAS monitorem) – další navržené funkce v II. etapě budu průběžně dodělávat na základě poptávky a volného času. Samozřejmě je v mém zájmu, aby toho modul uměl co nejvíce, ale nechci stále cosi programovat s tím, že se ukáže, že to je na nic. Takhle to bude i pro majitele MKJ zajímavější, protože se stále mohou těšit na nové funkce a také mohou nové funkce navrhovat k realizaci… Mimochodem, aktuální zdrojový kód obsahuje přes 10.000 řádek kódu – mého kódu, pak tam je ještě jádro RTOSu, ale to nepočítám.
Martulik: pořadník, právě si se do něj zapsal. Já si projedu vlákno a jakmile budou moduly na stole, ozvu se. Opakovaná výroba už bude o moc jednodušší, cestičky mezi Lysou, Prahou a Litoměřicemi budou prošlapané...
Naposledy upravil(a) PepaS dne 06 pro 2011, 08:08, celkem upraveno 1 x.
V Litaku mam rodice, kdy tam jedes?
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
miloshi, za jak dlouho se ti asi cca zahreje auto na provozní teplotu při mrazech -10°C
Zoliku, zatim letos zima nebyla a uz mam navic garaz proti minule zime a hlavne do prace jedu z mirneho kopecka 5km takze to se nezahreje, ale topi to uz tak po 2km. Az budou zimy dam vedet
Klidně si pro modul zajedu do Lysé, jen už abych ho měl Mohu posloužit jako distributor do sverních, středních a západních čech
Je nějaká alespoň hrubá představa o ceně kusu z první série?
Tak já se připisuju jako další na pořadník a to jako majitel V-C . (samo cena me taky zajima ...)
Vectra C Caravan 2006 1.9 CDTI 110kw