Mrtvá baterie?

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
vojtavojta

Re: Mrtvá baterie?

Příspěvek od vojtavojta » 15 led 2014, 05:27

Thom píše:Mě neříkejte že jsem měl tak banální věc jako znečištěný kontakt (při měření odběru se jedna svorka sundávala, tak se pak mohla nasadit lépe než byla?)

Jak malo nekdy staci ke stesti :| :D
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

Reklama

Thom

Příspěvek od Thom » 15 led 2014, 17:46

napsal jsem to asi špatně...

mě šlo o "klidový odběr auta"... tedy jestli je tam nějaký zkrat nebo jestli se nějaký sytém nezapomene vypnout a nevybíjí tak baterku... což se ukázalo, že je v pořádku...

Mno dneska to sleduju a dobíjí to, jak jsem napsal včera, 14,0 - 14,3 a to i na volnoběh! a co sleduju napětí před a po menších popojížďkách tak to vypadá, že klesá mnohem méně než před včerejším odpojením svorky... tak to budu ještě chvilku sledovat a o víkendu to vytáhnu z auta a strčím na nabíječku.. jen by to chtělo nějakou co nemá max. proud 0,8A.. to se pak nabíjí šíleně dlouho... ale pro baterku to bude asi lepší ne?

Tak snad bude vše v pohodě :) a dneska jsem už ani to pískání neslyšel... ach ty auta... :oops: :D
---------------------------
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback

david64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david64 » 15 led 2014, 18:48

Možná už je problém vyřešený, nečetl jsem celé téma, ale jediné co mě hned napadlo - jestli něco nevybíjí baterku v klidovém stavu, stále, jestli třeba furt i při vypnutém motoru něběží nějaký pohon.
Astra H Classic, r.v.2012, hatch. 5dv., 1.6 16V (85 kW) A16XER, audio CD30MP3 + USB Dension, najeto 44 000km, 6,6 l/100km

Thom

Příspěvek od Thom » 15 led 2014, 19:39

nn, včerejší měření ukázalo, že odstavené auto si neodebírá žádný proud...
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

nedy666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedy666 » 17 led 2014, 10:02

tak už se to týká i mě
v pondělí či uterý jsem dobíjel baterii, stará 4roky, je tam od výroby GM varta, je možné aby už odešla?. Auto po dobytí běželo dobře, jen včera ráno či předevčírem mi to při startu probliklo, tak sem si řekl asi šotek, ale dnes ani tuka, zablikala na mě přistrojovka, je fakt že tam mám nezavislé topení, to jsem od dobytí zapl max 4x, je možný že to třeba načala ta nabíječka a topení to pak totalně dokazalo vysát, jen teploty venku nebyli tak drastické. Tak je mi to divný, nebo může být i tak krátká životnost baterie? Nechce se mi hnedka kupovat novou když nevím 100% jestli je to fakt tou baterii. chybu mim to nahlasilo až po 3 pokusu o start. bohužel jsme si to nepoznačil ani nevyvolal.
Se sousedem jsme to nechali běžet asi 10min přes kabely, ale ani si to neškrtlo.
nevím no, ptám se na tu životnost baterie, a jestli je možné že ji vysaje to topení. ale po 4 zapnutí? vím že to dost žere. (klasika vysíraji se tyto věci jen v zime) :) :? :? :evil:
Ted je venku a dobíjím ji.Snad se to trochu dobije za 4 h potřebuji dneska odjet.

jen udam auto jezdí: denně či obden, města dalnice, menší střední trasy po okolí cca do 15-25-30km nejvíc vyšší jezdí taky taky častěji
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...

nedy666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedy666 » 17 led 2014, 21:51

problem jiz vyresen:
tak jsem koupil novou a silnejsi nez tam byla, startuje to jak fik, ohledne stare baterie nabihel jsem ji asi jen 5h do plneho stavu, tak nevim, sem ai rekl ze se to buse opakovat tak jsem koupil novou vartu, vykonejsi, snad to zase par let vydrzi.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...

Thom

Příspěvek od Thom » 17 led 2014, 22:14

nedy666 píše:Se sousedem jsme to nechali běžet asi 10min přes kabely, ale ani si to neškrtlo.
tak to vypadá, že umřela úplně... mě se sice vybila taky "záhadně" ale přes kabely to chytlo okamžitě... každopádně bych změřil napětí při nastartovaném autě a taky ideálně odběr proudu při zhasnutém (zamknout a měřit delší dobu, chvilku to trvá než se vypnou všechny systémy)

U mě to teď vypadá lépe. Jak to pozoruji, tak např. po 2h odstavení auta zůstává na baterce mnohem větší napětí než předtím... Takže teď ji budu mít do neděle na nabíječce (má velmi malý dobíjecí proud tak to strašně trvá..) a pak se uvidí...
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

Stan.

Příspěvek od Stan. » 18 led 2014, 11:48

[quote= Tom píše: U mě to teď vypadá lépe. Jak to pozoruji, tak např. po 2h odstavení auta zůstává na baterce mnohem větší napětí než předtím... Takže teď ji budu mít do neděle na nabíječce (má velmi malý dobíjecí proud tak to strašně trvá..) a pak se uvidí...[/quote]

Obecné pravidlo, nabíjecí proud má být maximálně 1/10 kapacity baterie, např: baterie 60Ahx0,1=6A nabíjecí proud. Čím menší je nabíjecí proud, tím je šetrnější k baterii. Ale je třeba si uvědomit, že nyní v zimním období se baterie více vybíjí ( studené starty, topení, rozmrazovače oken, vyhřívání sedaček a pod.), potom již záleží pouze na ujeté vzdálenosti, zda alternátor stačí baterii úplně dobít a je pak zapotřebí častější dobití nabíječkou do plného stavu nabití. Málo nabitá baterie ztrácí kapacitu a dříve je KO.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

Thom

Příspěvek od Thom » 18 led 2014, 19:09

Je to podivné, před pár dny byla baterka vybitá, že jsem musel několikrát startovat puštěním z kopce.. včera jsem ji dal na tu nabíječku s proudem 0,8A a už ráno mě hlásí, že je plně nabitá! No to mě neříkejte, že se mě za ten týden v autě několika 20km trasami dobila cca na 80%...
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 18 led 2014, 19:12

No, takže je v hajzlu....
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

Odpovědět