ale dnes jsou baterky spíš menší a silnější než před 5ti lety
![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Tak tohle se mi nejspis stalo taky (aspon doufam ze to bylo ono a ne jiny problem). Mam Zafiru asi 3 mesice, ted jsem 10 dni stal v garazi a vcera rano baterie uplne mrtva, starter si ani neskrtl. A je pravda, ze jsem si predtim hral se servisnim modem abych zjistil jak rychle se Zafira zahreje na provozni teplotu pri teplotach kolem 5 stupnu nad nulou. Takze po precteni fora, nastartovat auto, zkontrolovat ze je servisni mod neaktivni, zapnuti/vypnuti radia a vypnuti motoru. Ted do patku nikam nejedu tak snad v patek nastarujuWestler píše:TIP na ktery jsem bohuzel prisel vlastni zkusenosti: pokud se vam z niceho nic vybije baterka, a pritom jste si jisti ze nezustalo svitit zadny svetylko (kufr, prihladka spolujezdce) tak to muze byt tzv. servisnim modem aktivovanym na radiu (mysleno menu pro zjistovani teploty vody a dalsich skrytych udaju). Radio se totiz prepne do jineho modu a i po vypnuti zapalovani zustava konstantni odber cca 0,4A. Toto staci k vybiti baterky po par dnech, zvlast pokud neni nova. Rada: po aktivaci servisniho modu na radiu (kdyz ho uz nechcete pouzivat) radio zcela vypnout a znovu zapnout, pak by melo byt vse v poradku.
Naše další fóra: | astra-g.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |