OK, vsak v pohode, netreba sa rozculovat, je to moj prvy dieslak takze, hovno o tom viem. a s EGR som sa stretol tiez prvy krat.quicky píše:Co tak kupit si odstranovac karbonu a ocistit to EGR? Ci uz si robil a nepomohlo? BTW na zaklade coho usudzujes, ze ten sport rezim nefunguje, iba na zaklade toho ze nema rychlejsiu odozvu na plyn? Tak to moze mat suvis s EGR ale aj nemusinoff píše:Dalsia chyba ktoru vypisal, ale len 2 krat, potom uz nie, bola ECN 40952. To som nasiel ze je to EGR, co je skvele, uplne, dalsich 200eur do auta
Moja otazka je, mozu sposobovat tie chyby ze neide sport rezim?
Uz som nasiel nejake tutorialy a videa, tak cez vikend sa skusim pozriet na EGR a vycistit.
A ano, ked zapnem tak nema taku rychlu odozvu na plyn.
Mas nejaky overeny sprej na cistenie? Alebo staci nejaky obycajny odmastovac napr. ktore sa pouzivaju na brzdy?
Oks, diky, viem ze mi tam robi sarapatu ten posledny zhavic, ktory nechcel vymenit, ale teraz uz nema volne terminy takze stym musim cakat do noveho roka , ale potesi taka sprava, tak hadam pomoze vymena.excellent píše:Tie žhaviče by s tou nefunkčnosťou "sport" mohli súvisieť. Aspon s tou odozvou na plyn. Mne tiež pred časom svietil "servisný klúč" a našiel som si chybu na žhavičoch. Už neviem či boli vadné všetky, ale všetky sa menili za nové. Počas toho, ako svietil servisný klúč, "sport" režim nefungoval. Nefungoval znamémá, že nebola odozva na plyn. Dióda na tlačítku "sport" však svietila. Po výmene žhavičov mi "sport" funguje bez problémov. Zaujímavé na tom je to, že keď servisný klúč svietil a "sport" nefungoval stalo sa mi, že pri zaradenej rýchlosti mi nedopatrením skapal motor a keď som naštartoval znova klúč už nesvietil a "sport" ku podivu fungoval až kým som auto neodparkoval. Potom keď auto stálo minimálne hodinu po naštartovaní klúč svietil znova a "sport" nefungoval znova. Nechal som úmyselne pri zaradenej rýchlosti skapať motor a po naštartovaní zase to isté, klúč nesvietil a "sport" fungoval. Odskúšané som tom mal takto iba keď bolo auto zahriate na prevádzkovú teplotu.